A Logitech megvette a hálózat-alapú zenei rendszerek úttörőjét, a Slim Devices-t

forrás Prim Online, 2006. október 20. 12:36
A Logitech felvásárolta az otthoni hálózatokra épülő zenei rendszerek fejlesztésében úttörőnek számító Slim Devices vállalatot. A Slim Devices termékei – mint például a közismert Squeezebox vagy a nemrégiben megjelent Transporter – lehetővé teszik, hogy a lakás több szobájában is kiváló minőségű digitális zenét hallgathassunk egyidejűleg, legyen az akár egy internetes rádióadás, akár a számítógépen vagy egy hálózati eszközön tárolt zene.
A Logitech a magántulajdonban lévő, mountain view-i (Kalifornia) székhelyű Slim Devices vállalatot 20 millió amerikai dollárért, és előirányzott célok teljesítéséhez kötött plusz díjakért vette meg. A Sean Adams vezette Slim Devices csapat egy önálló csoport lesz a Logitech szórakoztató és kommunikációs üzletágában.

„A Slim Devices felvásárlásával a Logitech a digitális zene és házimozi-vezérlés területén szerzett tapasztalatára építve egy felemelkedőben lévő piacot céloz meg” – mondta Guerrino De Luca, a Logitech elnök-vezérigazgatója. „Azokat az embereket akarjuk kiszolgálni, akik otthonaikban digitális zenét szeretnének hallgatni, és annak lejátszását egyszerűen szabályozni. A Slim Devices vállalat számos kiváló fejlesztőt fog össze, akik a hálózat-alapú, kiváló hangminőségű  zenetovábbítás elismert szakértői. A Slim Devices így jól kiegészíti majd a Logitech meglévő technológiáit és szakértelmét a perifériák világában. Együtt egy valódi digitális otthon ígéretével kecsegtetjük majd a zene rajongóit.”

Marad vagy múlik az online kereskedelem térhódítása?

Az elmúlt években elképesztő mértékű átalakuláson ment keresztül az e-kereskedelem, nem csak Magyarországon, de szerte a világban. A Covid okozta korlátozások, lezárások kényszerűen megváltoztatták a fogyasztási szokásokat, a személyes vásárlási alkalmak jelentősen visszaestek, egyik napról a másikra megnőtt az igény az online jelenlétre. Mások mellett erről is szó lesz május 11-én, a magyar e-kereskedelem napján, melynek apropójából hamarosan összegyűlnek a szektor fontos szereplői.

2023. március 28. 20:16

Új tőkealap létrehozását jelentette be a Schneider Electric

Világszinten közel 800 millió, Afrika Szaharától délre eső részén pedig több mint félmilliárd ember nem jut hozzá elektromos áramhoz, ami jelentős mértékben akadályozza a térség fejlődését. A Schneider Electric az elefántcsontparti Abidjanban tartott nemzetközi fórumon egy új befektetési alap létrehozását jelentette be, illetve olyan megoldásokat mutatott be, amelyek könnyebbé tehetik az energiához való hozzáférést Afrikában is. A társaság saját fenntarthatósági céljainak részeként arra készül, hogy 2025-re 50 millió embert juttat világszerte tiszta és megbízható energiához.

2023. március 28. 18:43

Öt alkalommal lehet megnézni a Neumann-család relikviáit

A Neumann János születésének 120. évfordulóját köszöntő #neumann120 jubileumi év keretében a digitális számítógépek működési elveit kidolgozó tudós szülői és nagyszülői házának képzőművészeti és iparművészeti értékkel bíró műtárgyait mutatják be a Neumann-miliő emlékkiállításon. A számos unikális ritkaságot rejtő kollekciót  2023. április végéig öt alkalommal tekintheti meg a nagyközönség, méghozzá Neumann egykori alma materében, a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium dísztermében. A tárlaton festmények, grafikák, fotók, bútorok, tárgyak, egymással összefüggő rendszere mutatja be a századforduló nagypolgári családjának művészetpártoló szellemiségét – az enteriőrt a Neumann Társaság friss tablósora egészíti ki a világhírű tudós pályájáról.

2023. március 28. 17:08

Tanácsok vezeték nélküli megoldásokhoz

A vezeték nélküli technológia ma már az emberek és a vállalkozások mindennapi életének szerves részét képezi. Csakúgy, mint mondjuk az elektromosság esetében, akkor döbbenünk rá a vezeték nélküli technológia fontosságára, amikor probléma adódik a hálózatunkkal. Éppen ezért most minden eddiginél fontosabb, hogy a szervezetek úgy alakítsák vezeték nélküli megoldásaikat, hogy azok megfeleljenek az üzletük sajátos igényeinek és elvárásainak.

2023. március 28. 16:49

A Kingston FURY tovább színesíti a DDR5 termékcsalád megjelenését

A memóriatermékek és technológiai megoldások terén globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. nagy teljesítményű memóriatermékeket gyártó részlege, a Kingston FURY fehér hőelosztóval ellátott modellekkel egészítette ki díjnyertes Kingston FURY DDR5 memóriamodul-családját, még több lehetőséget biztosítva azok számára, akik minden szempontból kiemelkedő rendszert kívánnak építeni.

2023. március 28. 15:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08