30 ezer kalózvideót törölt a YouTube

Genda Csongor Zoltán, 2006. október 20. 18:18
Több külföldi magazin is arról számolt be, hogy a YouTube üzemeltetői kénytelenek voltak közel 30 ezer videót törölni rendszerükből, ugyanis a szóban forgó mozgóképanyagok védett tartalmak voltak.
A japán JASRAC szerzői jogokat védő szervezet pontosan 29.549 olyan fájlt talált a népszerű web kettes portálon, amelyek a szerzők engedélye nélkül kerültek fel az oldalra, ezért felszólították az üzemeltetőket, hogy minél előbb távolítsák el azokat adatbázisukból, és a jövőben nagyobb körültekintéssel szűrjék meg a feltöltött tartalmakat. A YouTube maradéktalanul eleget tett a követeléseknek, és eltávolították a japán szervezet által kifogásolt anyagokat.

A közösségi oldalra felkerültek többek között különböző filmrészletek, videóklipek valamint tévéből felvett műsorok is. A szervezetet 23 tévétársaság és zene- illetve filmipari cég kérte fel, hogy lépjenek fel a népszerű portálon történő szerzői jogtiprások ellen.
A YouTube üzemeltetői ezidáig még nem foglaltak állást az ügyben, korábban viszont úgy érveltek a hasonló vádakkal szemben, hogy ilyen nagy mennyiség esetén már szinte lehetetlen ellenőrizni a feltöltött tartalmak tisztaságát.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás