Microsoft: nem az IE7-en van a feltárt biztonsági rés

Milkovits Gábor, 2006. október 21. 08:34
A Microsoft pontatlannak a nevezte a Secunia szoftverbiztonsági cég beszámolóját arról, hogy máris biztonsági rést találtak volna a frissen kiadott Internet Explorer 7 böngészőn.
A Secunia munkatársai csütörtökön számoltak be a sebezhetőségről, amely szerintük az mhtml előtagot tartalmazó weboldalak URL-feldolgozását végző IE7 komponensben rejlik, kihasználásával pedig hackerek behatolhatnak a rendszerekbe és megszerezhetik az felhasználók  személyes adatait. Christopher Budd, a Microsoft biztonsági szakembere a cég Technet blogjában (http://blogs.technet.com/msrc/archive/2006/10/19/information-on-reports-of-ie-7-vulnerability.aspx) viszont pénteken úgy nyilatkozott, hogy a szóban forgó biztonsági rés nem az Explorer 7-en (vagy bármely korábbi verzión), hanem az Outlook Express levelezőprogramban található. Budd emiatt pontatlannak nevezte a nyilvánosságra került információkat, ugyanakkor kiemelte, hogy a helyzetet jelenleg is szakembereik vizsgálják, a sebezhetőséget kihasználó támadásokat pedig egyelőre nem tapasztaltak.

A biztonság kulcskérdés a legújabb Microsoft böngésző esetében, a nagyszámú rés miatt sokak által csak „svájci sajtnak” nevezett IE6 után ugyanis az Internet Explorer 7-nél éppen ezeket a funkciókat igyekezett leginkább megerősíteni a Microsoft. Ha pedig az alig egy napja kiadott szoftveren ténylegesen kihasználható sebezhetőséget találnak, az nyilvánvaló presztízsveszteséget okozhat a Redmond-i óriásnak.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Usernet: Újabb internetes átverés szedi áldozatait

Az elmúlt fél évben új internetes átverés szedi áldozatait, amely elsősorban a hazai, elsősorban az online szolgáltatásokat nyújtó vállalkozásokat célozza meg. Az átverést a legtöbb szakember „túlfizetéses” átverésnek nevezi.

2020. február 25. 10:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Nemzeti Közműszolgáltató nevében indult adathalász támadás

2020. február 25. 13:40

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33
online sportfogadás