A Sony elnézést kér az akkuk miatt, de a vezetők maradnak

MTI Sajtóadatbank, 2006. október 25. 10:04
Kedden a Sony japán elektronikai konszern bocsánatot kért a felhasználóktól, hogy esetleges meghibásodása miatt 9,6 millió laptop-akkumlátorát visszahívta javításra. Ugyanakkor vezetősége közölte: az eset miatt nem bocsát el vezetői közül senkit. Közölték, hogy 350 ezer átvizsgált akkumlátorból egy-egy hibás berendezést találtak. A Sony illetékese nem zárta ki, hogy a szám nem végleges, de reményét fejezte ki, hogy ez lesz a legnagyobb visszahívásban szereplő mennyiség.
A Sony a közelmúltban profitfigyelmeztetést adott ki folyó üzleti éve várható eredményére a meghibásodások kapcsán, adózott eredményében több mint 50 százalékos, működési eredményében ennél nagyobb arányú romlást vár. Mindeközben a japán elektronikai ágazat cégei várhatóan jó eredményeket közölnek majd, egyelőre elmúlt üzleti negyedévükről. A Sharp eredménye elemzői vélemények szerint egy, a Matsushitáé két számjegyű növekedést mutathat fel.

A Sony akkumlátorait részben japán cégek is vásárolták, a Sony szerint őket 3,5 millió akkumlátor visszahívása érinti, elsősorban a Toshiba és a Fujitsu vállalatokat. A Sony saját Vaio típusú laptopjaiból is visszahív 250 ezer darabot.
Kulcsszavak: notebook Sony

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38