Megjelent a Freedom Fighter 56! internetes játék

forrás Prim Online, 2006. október 25. 18:32
Elkészült a Lauer Learning múltidéző internetes játéka, a Freedom Fighter 56! A játék alkalmas arra, hogy az internet segítségével idézze fel az 1956-os forradalom történetét.
Minden esemény, amelyet a játék feldolgoz, megtörtént, azokat az egykori résztvevők személyes beszámolói alapján rekonstruálták. A játékosok pontokat gyűjtenek, miközben segíthetnek a sebesülteknek, találkozhatnak a korszak történelmi személyiségeivel, belehallgathatnak a korabeli rádióadásokba, elolvashatják a forradalom röplapjait, találkozhatnak korhű tárgyakkal, és időnként stratégiai döntések meghozatalára is rákényszerülnek.

A játékot a Lauer Learning készítette a történelmi tisztánlátás elősegítése érdekében. A Lauer Learning megbízásából a Szocio-Gráf Piac- és Közvéleménykutató Intézet még a télen készített közvélemény-kutatást, melynek célja az volt, hogy felmérje a középiskolások és a frissen érettségizettek 1956-ról való tudásszintjét, egy esetleges számítógépes program iránti érdeklődését, valamint hogy a történelemtanárok véleményét is megismerje a forradalom oktatásáról. A kutatásból akkor az derült ki, hogy a tanulók tudása hézagos, pedagógusfüggő. 1956-ról a megkérdezett 705 iskolás 20%-a nem is tanult, a forradalmat mindössze minden 10. diák tartja a magyar nép három legnagyobb nemzeti tette egyikének. A diákok keverik az 1848-as, az 1956-os és az 1990-es eseményeket. A pedagógusok véleményeiből az derült ki, hogy az internetben nagy lehetőséget látnak a tudás gyarapításra, nemcsak játékra, de kutatómunkára, felkészülésre is használható segédeszközként említették a világhálót.

A hároméves fejlesztés eredményeként  a forradalom ötvenedik évfordulójára elkészült játék nemcsak a diákok, de a tanárok számára is érdekes segédeszköz lehet a tanításban. A hiteles, interaktív képregény 28 mini-játék és több mint 200 képregényrészletből áll, kétnyelvű audio hanganyagot és eredeti kísérőzenét is tartalmaz. Oktatási segédanyagként való használatát segíti az 1956-os Budapest-térkép, egy kislexikon, valamint történelmi kronográfia. A vizuális megjelenítésért és a szövegért díjnyertes alkotók feleltek.
Kulcsszavak: politika

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így óvja a szemét, ha sokat ül kijelző előtt

Tudta, hogy a nyugati emberek naponta átlagosan 6 órát töltenek különböző képernyők előtt? Ha belegondol, egy kicsit furcsa is, hogy a telefonunk kijelzőjére védőfóliát teszünk, a laptop kijelzőjét folyamatosan törölgetjük, portalanítjuk, szóval óvjuk az eszközeinket, miközben a szemünk védelmére nem is gondolunk. Íme pár tipp, ami segíthet megtartani a szeme egészségét, ha sok időt tölt kijelző előtt.

2022. június 13. 17:17

Esztétikus magas teljesítményű asztali számítógép - igenis létezik!

Ebben a cikkben azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy igenis reális elképzelésnek számíthat egy olyan asztali számítógép beszerzése, amelyik nemcsak teljesítményben, hanem az esztétikumot tekintve is elsőrendű vételnek számít. Következzenek tehát a részletek!

2022. február 15. 18:06

Hogyan ne válj a hackerek áldozatává másodpercek alatt?

Elképzelhetetlen ma már az élet internet nélkül. Munkához, tanuláshoz, de sokan még a heti bevásárlást is a világhálóra fellépve oldják meg.

2022. január 31. 09:19

Mit kell tudni az okosotthonokban megtalálható szenzorokról és érzékelőkről?

Amikor egy okosotthon kialakítása mellett döntünk, érdemes végiggondolni annak koncepcióját. Mindezt annak érdekében, hogy élhessünk az okosotthon egyik legnagyobb előnyével, a bővíthetőséggel.

2022. január 25. 09:45

6 tipp, hogy ne kelljen idő előtt cserélni a mobiltelefon akkumulátorát

A mobiltelefon akkumulátora egy olyan alkatrész, amin a legtöbbet tudnak aggódni az emberek. Amint kézbe veszik az újonnan vásárolt készüléküket, sokan máris azon kezdenek el agyalni, hogy vajon meddig bírja majd az akksija? 

2021. december 17. 11:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24