Használjuk a Skype-ot ingyenes kamerás megfigyelésre!

forrás Prim Online, 2006. október 28. 11:24
Több internetes fórumot is körbejárt téma, hogy miként használhatjuk az ingyenes Skype szoftvert (telefonáláson túl) otthonunk kamerás megfigyelésére. Lássuk hogyan?
Hogyan alakítsuk át Skype-unkat videó-megfigyelő rendszerré?

A titok nyitja az, hogy nem egy, hanem mindjárt két különböző account-ot kell nyitni! Azt a Skype-ot amelyiket a befigyelésre akarjuk használni (pl. ha otthonra akarunk befigyelni a munkahelyről akkor az otthonit) úgy kell beállítani hogy az automatikusan válaszoljon a bejövő hívásokra, és automatikusan elindítsa a videó hívás funkciót.

Skype videó-megfigyelő 3 lépésben

1. Nyitnunk kell két Skype accountot. (ha már van egy, akkor még egy)

2. Keressük meg új account-tal az eredeti Skpye accountounkat, és hozzáadjuk mint EGYEDÜLI kapcsolat.

3. Az új accounton állítsuk be a következőket:

eszközök >> beállítások >> speciális >> automatikus hívásfogadás
Kattintsunk az „Automatikus hívásfogadás"-ra

Itt pedig azt, hogy a kamerát is használja hívás-fogadáskor, de csak ha Ön hívja:

eszközök >> beállítások >> videó >>> "a webkamerám automatikus bekapcsolása"

Videó automatikus fogadása >> csak partnerektől
Itt azt akadályozzuk meg, hogy bárki befigyelhessen otthonunkba.

Kattinsuk be, hogy csak a „listánkon lévő partnerektől"

Kész is!

Hogyan is használjuk az új Skype megfigyelőt?

Ha szeretnénk „befigyelni” otthonunkba, csak hívjuk fel az új account-ot, mely a beállítások után automatikusan válaszolni fog, és működésbe lépteti a webkamerát. Ha rajtunk kívül (azaz egy másik accont-tal) bárki más felhívja az új account-ot, az NEM tudja aktiválni a privát webkamerát. Pusztán arra kell ügyelni, hogy az otthoni PC néma üzemmódban legyen, máskülönben a PC-csörgések miatt a lakásban tartózkodó megfigyelt, adott esetben a gyerekre vigyázó dadus, gyanút foghat. A mikrofont bedugva kell hagyni, de a speaker legyen kikapcsolva, így az élmény vizuálisból audiovizuálissá válik, s nem csak láthatjuk, de hallhatjuk is az otthonunkban történteket.

Praktikus megoldás kisvállalkozások számára is

Tegyük fel, hogy a főnök éves szabadságát tölti valahol külföldön. Elkerülendő a „nincs otthon a macska, cincognak az egerek” effektust, bármikor pusztán egyetlen telefonhívás segítségével működésbe hozhatja az otthon maradt webkamerát és vigyázó szemeit az ott dolgozókra vetheti. Így nyugodtan kortyolgathat minden cégtulajdonos koktélokat a medence partján, hiszen virtuálisan jelen van a történések helyszínén. Arról nem is beszélve, hogy a módszer megelőzésnek sem utolsó: ha tudjuk, hogy figyelnek, ahhoz mérten viselkedünk, így a dolgozói hatékonyság könnyedén fokozható. Na de honnan is ered az alapötlet és hogyan kivitelezhető?

Mi szükséges egy saját Skype videó-megfigyelőhöz?

Kezdjük az alapoknál, mindenek előtt szükségünk van 2 db Pc-re valamilyen szélessávú internet-kapcsolattal. Ha ez mind megvan, töltsük le a Skype-ot ingyen.

A videókapcsolathoz szükséges webkamerát és mikrofont elég olcsón számos helyről be lehet szerezni. Az egyik legolcsóbb webkamerához Canyon CN-WCAM21, kevesebb mint 2500 Ft-ért hozzájuthatunk. A PC-s mikrofon és hangszóró sem tartozik a drága PC-hardver kategóriába, a kettő együtt nem tesz ki 3000 Ft-ot sem.

A megoldás összköltsége nem éri el a 6000 Ft-ot sem!
Megfigyelés Skype nélkül - drága, profi és PC független

Céges felhasználók - a majd' ingyenes Skype-os megoldás helyett - inkább profibb, külön erre a célra fejlesztett eszközöket részesítik előnyben. Számukra nyújt megoldást a PiXORD rendszer. Ezek a megfigyelő kamerák képet és hangot egyaránt rögzítenek, melyeket a világon bárhonnan el lehet érni, illetve vissza lehet játszani.

Alapvető különbség a Skype-pal összehasonlítva, hogy a PiXORD esetében egyszerre több kamerát is lehet használni, tehát egy képernyőre össze lehet vonni több felvételt (kedvünk szerint rendezhetjük el a képeket), emellett a PiXORD-rendszer esetében nem szükséges a megfigyelés helyszínén számítógép, nem kell semmilyen szoftver.

PiXORD-rendszerek árai 28.000 Ft-ról indulnak, de igazán profi megfigyelőhöz 200.000 alatt szinte biztos, hogy nem jutunk.

Telefonközpont mint lehallgató?

Ha befigyelésre nem, de lehallgatásra, behallgatásra alkalmas telefonközpont kiegészítő (un. ACP) eszközt számos alkalommal telepítettek - meséli Sándor Zoltán a Gloster telekom ügyvezetője. "Minden esetben részletesen felvilágosítjuk a kedves megrendelőt, hogy kizárólag a hatályos adatvédelmi jogszabályok betartása mellet használhat ilyen eszközöket." Az ACP-k árait firtatva az is kiderült: egy ilyen készülék nem drágább, mint alközponti rendszer-készülék.

forrás: Gloster Telekom Kft.
Kulcsszavak: =alközpont Skype

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megérkezett a HONOR 8S

A Honor bejelentette legújabb készülékét, a Honor 8S okostelefont. A Honor duál simes újdonsága 5,71 hüvelykes kijelzővel és cseppalakú szenzorszigettel bír, de a készülék nemcsak ennek a megoldásnak, hanem a kettős textúrájú dizájnnak is köszönheti elragadó külsejét. A kompakt készüléktest 13 MP-es széleslátószögű kamerát, valamint nagy teljesítményű akkumulátort rejt, minőségi felhasználói élményt nyújtva már a belépő kategóriában is. A készülék már elérhető Magyarországon is a Telenor kínálatában. 

2019. június 19. 13:10

Digitális megoldással lesz még biztonságosabb a Balaton Sound

A tavaly 160 ezres látogatószámmal rekordot döntő Balaton Sound fesztivál idén is nagy figyelmet fordít a biztonságra a Safety First kezdeményezés révén. A tavalyihoz képest dupla annyi Safety First önkéntes áll munkába a fesztivál idejére és újdonság a Balaton Sound applikáción belül elérhető ún. SoundWatch fül, melynek segítségével meghatározható a fesztiválozók tartózkodási helye és az alkalmazáson belül közvetlenül segítséget is kérhetnek.

2019. június 17. 18:34

Varázslatos új színben is elérhető a Huawei P30 szériája

Különleges új színben is elérhető a Huawei csúcskategóriás okostelefon-szériája. A P30 és P30 Pro sorozat termékei a meglévő klasszikus színek mellett mostantól „Naplemente” árnyalatban is kaphatók. Az egyedi színű készülékek komoly trendnek számítanak az okostelefon piacon: tavaly minden harmadik vásárló a P20 és Mate 20 szériák „Alkonyat lila” árnyalatát választotta. A „Naplemente” színvilág június 15-től kapható a Huawei élmény alapú üzleteiben.

2019. június 17. 11:07

Se készpénz, se jegy, de még mobil sem kell az új parkolási rendszerhez

Tucatnyi budapesti zárt parkolóban használható mostantól az a rendszer, melynek segítségével úgy parkolhatunk, hogy az ezzel járó vesződést a Rollet applikáció megoldja helyettünk. Nem kell jegyet húznunk, se aprópénzzel bajlódnunk, vagy a mobilunkról indítanunk a parkolást, elég a vezetésre koncentrálnunk.

2019. június 14. 15:53

Életet menthetett a magyar egészségügyi startup

Magyar egészségügyi mobilalkalmazás segített egy 3 éves kisfiún, akinél egy háziorvos téves szakvéleménye, valamint két eredménytelen telefonos kórházi segítségkérés után az alkalmazáson keresztül azonosította be az agyhártyagyulladás-gyanús tüneteket egy gyermekgyógyász, ezzel pedig ő menthette meg a gyerek életét. Dr. Laczkó Katalin egy 12 perces telefonbeszélgetés alapján javasolta a kétségbeesett édesanyának, hogy azonnal hívjon mentőt, hogy az agyhártyagyulladást kórházban kezeljék. 

2019. június 13. 16:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több mint 1000 milliárd forintot költenek el Magyarországon az e-kiskereskedelemben

2019. június 4. 11:26

GKI e-TOPLISTA: Magyarország legnagyobb forgalmú webáruházai

2019. május 28. 12:05

A Vodafone bemutatta, mire képes Budapest első állandó 5G bázisállomása

2019. május 23. 15:50

Magyarország első állandó, élő 5G bázisállomását indította el a Vodafone Zalaegerszegen

2019. május 20. 11:20
online sportfogadás