Az egy- és kétmagos mikroprocesszor csata tovább folytatódik

Széll Zoltán, 2006. október 28. 08:12
Az AMD és az Intel 2007-ben tovább folytatja ádáz piaci csatáját nem csak a kétmagos, de az egymagos mikroprocesszor-piacon is. A két mikroprocesszor-gyártó legújabb úti-térképein „vadonat-új”, olcsó, egy- és kétmagos mikroprocesszor-kódnevek – ’Wolfdale-M’, ’Wolfdale-L’, illetve ’Arcturus’, ’Spica’ - bukkantak fel. Az új Intel-processzorok kisebb L2 gyorsító-tárat és lassúbb FSB-t tartalmaznak, mint a korábbi Core processzorok.
Az Intel 2007 második felében érkező új mikroprocesszorai már 45nm-es technológiával készülnek. Ilyen például a ’Wolfdale –L’ a Conroe-L utódja. Az új lapkák már hidegek, mivel maximális hőtermelésük 3,0GHz-es órajel mellett mindössze 35W. Az AMD szintén, korábban még kódnéven sem ismert mikroprocesszorok bevezetését tervezi, amelyek legfontosabb jellemzője az alacsony energia-felvétel és kicsi L2 gyorsító-tár.
Kulcsszavak: processzor Intel AMD

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Érkeznek a Samsung legújabb hordozható SSD-i

Érkeznek a T9 Hordozható SSD-k, a Samsung T-sorozatának legújabb modelljei. Az egyedi stílusú és hordozható kialakítású T9 meghajtót a modern memóriatechnológia egyik élvonalbeli vállalataként arra tervezték, hogy a felhasználók akár útközben is olyan gyors átviteli sebességű és nagy tárhelyű eszközön tudhassák biztonságban adataikat, amely a kényelmüket szolgálja. 

2023. október 4. 15:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38