Egy Fujitsu noteszgép is égési sérülést okozott a Sony akku hibája miatt

Milkovits Gábor, 2006. október 28. 11:19
A Fujitsu arról számolt be, hogy a cég egyik noteszgépe Japánban a héten túlhevült és égési sérülést okozott a Sony által gyártott akkumulátor hibája miatt.
A felhasználó a balesetben könnyebb égési sérüléseket szenvedett a kezén. A Dell, az Apple, a Lenovo, a Toshiba, a Sharp, a Fujitsu és maga a Sony is együttesen mintegy 9,6 millió hibás Sony akkumulátort hív vissza. Egyes esetekben kigyulladással is járó balesetet eddig csak a Dell, az Apple és a Lenovo laptopjainál észleltek, a héten a Fujitsu számítógépe által okozott károsodás azonban ismét igazolta, hogy a nagyszabású csereakció nem megalapozatlan. A japán elektronikai cég még október 4-én jelentette be, hogy 338 ezer Sony noteszgép-akkut hív vissza. A Fujitsu részéről hangsúlyozták, hogy a mostani a legelső alkalom, amikor a gyártó laptopja hasonló balesetet okozott.

A Sony a szeptemberrel zárult negyedévben 51,2 milliárd jent (kb. 89 milliárd Ft) tartalékolt a hibás tápegységek visszahívásának költségeire, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a cég 20,8 milliárd jenes (kb. 36 milliárd Ft) üzemi veszteséggel zárta az időszakot. Emellett komoly költségekkel jártak a PlayStation 3 forgalmazásának előkészületei is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38