A Microsoft tartja az Xbox 360 előirányzatot

Milkovits Gábor, 2006. október 28. 19:59
A Microsoft mostanáig 6 millió Xbox 360 játékkonzolt dobott piacra világszerte, és vezetői biztosak az év végi 10 milliós előirányzat teljesítésében.
Minderről Chris Liddell, a szoftverkonszern pénzügyi igazgatója számolt be a sajtónak. A gyártó nagyjából egy éve forgalmazza a készüléket, július óta pedig mintegy 1 milliót adott el belőle. A hátralévő bő 2 hónap során további 4 millió Xbox 360-at kell értékesítenie a Microsoftnak a tervek teljesítéséhez, amit pozitív és negatív tényezők egyaránt befolyásolhatnak. Egyrészt a karácsonyi ünnepi szezonban rendszerint megugranak az eladások, másrészt viszont novembertől a legtöbb piacon jelen lesz a két fő konkurens készülék, a Sony PlayStation 3 és a Nintendo Wii is.

A Microsoft 11%-os profitnövekedésről számolt be a legutóbbi negyedévre vonatkozóan, miközben a cég szórakoztató alkalmazásokat és készülékeket forgalmazó ágazata 173 millióról 96 millió dollárra csökkentette veszteségét. Liddell elmondta, hogy az Xbox 360 forgalmazása jó úton halad a nyereségesség felé. A játékkonzolokat a piaci terjeszkedés miatt a legtöbb gyártó kezdetben az előállítási költségeknél alacsonyabb áron forgalmazza, azonban ezek csökkenésével és a pozitív árrést tartalmazó játékok értékesítésével egy idő után elkezdenek profitot termelni.
Kulcsszavak: Microsoft játék Xbox

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39