A Microsoft tartja az Xbox 360 előirányzatot

Milkovits Gábor, 2006. október 28. 19:59
A Microsoft mostanáig 6 millió Xbox 360 játékkonzolt dobott piacra világszerte, és vezetői biztosak az év végi 10 milliós előirányzat teljesítésében.
Minderről Chris Liddell, a szoftverkonszern pénzügyi igazgatója számolt be a sajtónak. A gyártó nagyjából egy éve forgalmazza a készüléket, július óta pedig mintegy 1 milliót adott el belőle. A hátralévő bő 2 hónap során további 4 millió Xbox 360-at kell értékesítenie a Microsoftnak a tervek teljesítéséhez, amit pozitív és negatív tényezők egyaránt befolyásolhatnak. Egyrészt a karácsonyi ünnepi szezonban rendszerint megugranak az eladások, másrészt viszont novembertől a legtöbb piacon jelen lesz a két fő konkurens készülék, a Sony PlayStation 3 és a Nintendo Wii is.

A Microsoft 11%-os profitnövekedésről számolt be a legutóbbi negyedévre vonatkozóan, miközben a cég szórakoztató alkalmazásokat és készülékeket forgalmazó ágazata 173 millióról 96 millió dollárra csökkentette veszteségét. Liddell elmondta, hogy az Xbox 360 forgalmazása jó úton halad a nyereségesség felé. A játékkonzolokat a piaci terjeszkedés miatt a legtöbb gyártó kezdetben az előállítási költségeknél alacsonyabb áron forgalmazza, azonban ezek csökkenésével és a pozitív árrést tartalmazó játékok értékesítésével egy idő után elkezdenek profitot termelni.
Kulcsszavak: Microsoft játék Xbox

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hivatalosan is megnyitotta a nyarat a Budai Szabadtéri Színház

Csütörtökön délelőtt sajtótájékoztatón jelentette be a Budai Szabadtéri Színház vezetősége, hogy idén nyáron egy hónappal később, júliusban indult el a nyári szezon, s egészen szeptember végéig tart majd.

2020. július 31. 16:36

Mennyire biztonságos az online kaszinó játék?

Ha még nem játszottál online kaszinóban, vagy teljesen ismeretlen terület számodra, akkor biztosan merülnek fel benned kérdések, mint például az, hogy mennyire érezheted biztonságban a pénzed, vagy mennyire fair módon fizetik ki egy-egy nagyobb nyereményedet az online kaszinó szolgáltatók? Ezek a kérdések talán a legrelevánsabb területeket feszegetik, melyeket igyekszünk kicsit mélyebben megvizsgálni a következő sorokban.

2020. július 23. 14:33

Végre valaki elárulja, hogy tulajdonképpen mi szükség van matekot tanulni

Van egy különös nép Dél-Amerika esőerdőiben, az ő világukban nem létezik a matematika. De mielőtt minden iskolás gyerek ebbe a matekmentes paradicsomba vágyna, nézzük meg, hogy miért léteznek olyan civilizációk, ahol nincsen matematika, és miért alakult ki mégis a legtöbb kultúrában. A témát Mosóczi Andrással, ’A gondolkodás forradalma’ című könyv szerzőjével jártuk körbe.

2020. július 23. 13:24

Vlogolás okosan, bárhol és bármiről

A vlogolás, azaz videóbejegyzések felvétele és publikálása, talán sosem volt annyira népszerű, mint manapság. A feltehetően a pandémia miatti korlátozásoknak köszönhetően megerősödött publikációs forma ugyan nem egyeduralkodó, hiszen a podcast is egyre népszerűbbé válik, de a vizuális tartalmakra építő vlog nagyobb rajongói bázist tud építeni, mint az alapvetőn „rádiós” podcast. A vlogolás mind az előadó, mind a fogadó fél számára remek lehetőségeket nyújt. Van, aki a vállalkozását támogatja vele, van, aki a népszerűségét tudja növelni, azok pedig, akik nézik, információs forrásként támaszkodnak a vlogokra, tanulnak, illetve szórakoznak. Nézzük hát, hogyan is valósítható meg a vlogolás.

2020. július 16. 08:58

A VOLTra készül Sopron

A hagyományok szerint július 1-től a VOLT színeibe öltözik Sopron elsőszámú jelképe, a Tűztorony. Ez az a nap ugyanis, amikor az eredeti tervek szerint 28. alkalommal indult volna el a város másik jelképének számító esemény, a Telekom VOLT Fesztivál. Az idei VOLT elmarad ugyan, július 4-re azonban egy nagyszabású filmbemutatóval készülnek a szervezők. A “Lesz VOLT” című alkotást szombat este Sopronban és Budapesten szabadtéren vetítik, vasárnbap pedig országos TV-premierként az M2-Petőfi TV tűzi műsorára.

2020. június 29. 15:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új energiacímkék jönnek a háztartási gépekre

2020. augusztus 4. 16:36

Online sportfogadás Magyarországon

2020. július 23. 20:39

Harmadával nőttek a kibertámadások a koronavírus miatt

2020. július 16. 09:36

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53
online sportfogadás