EMI: a CD halott

Kiss Ádám Zoltán, 2006. október 29. 08:28
Az EMI vezérigazgatója szerint a zenei CD, mint formátum pályafutása végére ért.
Az EMI, mint a többi lemezkiadó, már nagyban készül a jövőre, és a jelek szerint ennek nem része a CD. Ezt a következtetést jórészt az iTunes és a hozzá hasonló zeneletöltő szolgáltatások terjedésével magyarázzák, valamint, hogy nyugaton egyre kevesebb embert lehet hordozható CD lejátszóval látni az utcán, ám annál többet MP3 lejátszóval, vagy ilyen képességgel rendelkező telefonnal. A nagyközönség azonban korántsem ennyire biztos a dologban. Egy internetes oldal felmérést készített olvasói körében, és az eredmények szerint majdnem teljesen egyenletesen oszlottak meg a válaszok a fizikai hordozót már egyáltalán nem használók, a CD-re esküvők és a mindkét megoldást használók között. Ez vélhetően azt jelenti, hogy a CD még mindig vezet a csak fájlok formájában létező zene előtt, mivel az technológiai internetes oldalak látogatói, akik körében a felmérést készítették, mindig az átlagnál nyitottabbak az új technikai megoldásokra. A CD gyűjtemények ideje tehát még nem járt le, sokan az MP3-nál lényegesen jobb magminőség mellett azért is kedvelik, mert egy kézzelfogható, a többi zenétől elkülönülő produktum, mely borítójával, az azon található információkkal, képekkel, és a korong művészeti tervezésével képes valami pluszt adni a felhasználónak.
Kulcsszavak: zene trend EMI CD

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Volt nincs, buli van

Idén a járvány miatt elmaradt a Telekom VOLT Fesztivál, a szervezők azonban nem hagyják magukra a fesztiválhangulatra vágyó fiatalokat. A soproni gigarendezvény helyett a VOLT és a Telekom olyan Minifesztiválok megvalósítását támogatja, ahol ugyan szűkebb körű a részvétel, ám az exkluzív fellépők mellett a hamisítatlan VOLT-feelinget és az élmények megosztását fejlett digitális megoldások is segítik.

2021. július 22. 12:48

A maximumot várja magától a Team Black Jack

Már csak néhányat kell aludniuk a vitorlássport szerelmeseinek, hogy július 22-én elstartoljon a sportág legendás hazai eseménye, az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj. A versenynek nagy reményekkel vág neki a több évtizedes tapasztalattal rajthoz álló Team Black Jack, mely 2021-ben a Wallis Motor teljes támogatásával törhet a dobogó tetejére. A BMW és a MINI vezető hazai márkakereskedője ebben a csapatban mindent megtalált, amire az üzleti életben értékként tekint: eltökéltséget, kitartást, versenyszellemet és mindenekelőtt győzni akarást. A közös cél: elsőnek lenni.

2021. július 21. 15:59

Töltőkábelek – mi történik, ha megrágta a kutya?

Ma már szerencsére minden eszközhöz, amit tölteni szükséges, tudunk vásárolni extra töltőkábelt, ha esetleg véletlenül elvágnánk vagy megrágná a házi kedvencünk. Találunk a piacon egyedileg az eszközünkre szabott kábelt, de léteznek már univerzális megoldások is.

2021. június 14. 15:56

Megkérdőjezelődött a trójai faló mítosza

A trójai faló legendáját szinte mindenki ismeri: egy gigantikus, fából készült építménybe katonák bújnak, hogy az éj leple alatt kimásszanak a Trója falai mögé bevontatott „ajándékból”, majd társaikat beengedve percek alatt eldöntik a tíz évig húzódó csata menetét. De vajon valóban így történt? Tényleg egy lovat formált az építmény, a valóságban is így dőlt el a csata, vagy mindez csak mítosz? A Viasat History legújabb, A trójai faló rejtélye című dokumentumfilmje 2021. május 23-án vasárnap 21 órától szakértők segítségével igyekszik megfejteni a rejtélyt és felgöngyölíteni Homérosz költeményeinek valódi jelentését.

2021. május 22. 10:31

Jár neked a legjobb! - Nézzük, mi újdonság van a napelem piacán!

Rengeteg újdonságot láthatsz, hiszen a megújuló energia fejlődése nem egyszerűen csak biznisz, hanem egy lehetőség arra, hogy elkerüljük a klímaválságot és megőrizzük a fenntartható, élhető bolygónkat a jövő generációk számára.

2021. május 13. 11:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Tapasztalja meg a legendás játékot

2021. szeptember 20. 18:29

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46