NetAcademia Ösztöndíj informatika szakos hallgatóknak

A legjobbakat keresik

forrás Prim Online, 2006. október 30. 13:02
Az informatikus pálya iránt elhivatott ifjú tehetségek felkutatására és képzésére indít ösztöndíj programot a NetAcademia Oktatóközpont. A diplomaírás előtt álló egyetemisták és főiskolások részére meghirdetett pályázat nyerteseinek lehetőségük nyílik nemzetközi szakmai minősítések díjmentes megszerzésére, így a munkaerőpiacon is jobb esélyekkel indulhatnak.
A NetAcademia Oktatóközpont az elmúlt években is nagy figyelmet fordított a kiemelkedő eredményt elérő, informatikus pályára készülő fiatalok támogatására. Így idén immár második alkalommal támogatta a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem által életre hívott „24 órás programozói verseny” első helyezettjeit. „Cégünk a hazai informatikai oktatás meghatározó szereplőjeként még aktívabb szerepet kíván vállalni a fiatal tehetségek gondozásában. Az elmúlt időszakban egyre több, még felsőoktatási intézménybe járó diák keresett meg bennünket, hogy munkába állás előtt nálunk szerezzen szakmai tapasztalatot. Ezért korábbi támogatási politikánkat keretbe foglalva úgy döntöttünk, hogy ösztöndíj programot dolgozunk ki” – mondta Fóti Marcell, a NetAcademia Oktatóközpont ügyvezető igazgatója.

Növekvő munkaerőpiaci esélyek

A NetAcademia Ösztöndíjat pályázat útján nyerhetik el a diplomatéma-választás, illetve diplomaírás előtt álló, felsőoktatásban tanuló informatikus hallgatók. Az évente több alkalommal is meghirdetésre kerülő pályázat két fő témakörben – informatikai rendszerek fejlesztése (DEV), illetve üzemeltetése (ADMIN) – teremt lehetőséget a piaci igényeknek megfelelő szakmai továbbfejlődésre. Az ösztöndíjat elnyert hallgatók hozzáférnek az összesen több, mint 100 témakört lefedő oktatási anyagokhoz. A NetAcademia ezen kívül személyre szabott, egyenként 1,5 millió forint értékű informatikai képzéscsomagot biztosít számukra, ami lehetőség teremt az elismert nemzetközi – például Microsoft Certified Professional (MCP) – minősítések megszerezésére is. „A NetAcademia Ösztöndíj végzősei így a munkaerőpiacon is jobb esélyekkel indulhatnak” – mondta Fóti Marcell.

A program keretében az elméleti oktatáson túl gyakorlati tapasztalatokat is szereznek a hallgatók, méghozzá olyan - a diplomamunka témájaként is szolgáló – informatikai projektekben, melyek eredménye tényleges felhasználásra kerül. „A két témakörön belül több különböző fejlesztéshez, illetve üzemeltetéshez kapcsolódó projektet vihetnek végig az ösztöndíjasok, így biztosítva van a gyakorlati tapasztalatszerzést” – tette hozzá az ügyvezető.

A NetAcademia Ösztöndíj a felsőoktatási intézményektől független program, de az oktatóközpont szakmai együttműködésre törekszik az informatikai képzésben részt vevő egyetemekkel, illetve főiskolákkal. Az aktuális pályázati lehetőségekről a NetAcademia elektronikus hírlevél útján értesíti az érdeklődőket, melyre a www.netacademia.net/osztondij/ címen lehet feliratkozni, ahol a programról is bővebb információ található.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hetvenmillió forintos fejlesztéssel épül a jövő hálózata a BME Ipar 4.0 Technológiai Központban

Autonóm villamossági hálózatot építenek ki a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Ipar 4.0 Technológiai Központjában a Schneider Electric műszaki támogatásával. Az úgynevezett micro-grid rendszer fejlett energiamenedzsment szoftvereket is tartalmaz, és az oktatás segítése mellett lehetőséget kínál az új technológiák iránt érdeklődő hazai vállalkozások számára is, hogy megismerjék, milyen előnyöket kínálnak ezek a megoldások. 

2022. június 29. 13:57

Többnyelvű egészségügyi dokumentumok mesterséges intelligenciával támogatott gépi fordítása

A Villámfordítás Fordítóiroda Kft. a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból közel 20 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a 2020-1.1.1-KKV-START-2021-00423 számú „KKV START INNOVÁCIÓ” című felhívásra benyújtott pályázatával. A Magyarországon egyedülálló mesterséges intelligenciával támogatott gépi fordításra lehetőséget nyújtó technológia és nyelvi keretrendszer létrehozására lehetővé teszi az egészségügyi szolgáltatóktól származó iratok gépi fordítását.

2022. június 29. 11:18

Újra indul a Deloitte Technology Fast 50

Újra pályázhatnak a Technology Fast 50 díjra a gyorsan fejlődő technológiai cégek: a Deloitte immár 23. éve hirdeti meg közép-európai versenyét, amely a technológiai iparág leggyorsabban növekvő vállalatait rangsorolja. Mind a már befutott, mind a feltörekvő technológiai vállalatoknak platformot biztosítva arra, hogy szélesebb körben bemutathassák innovatív megoldásaikat.

2022. június 28. 20:48

10 pont a zöldebb Európáért

Tíz pontban foglalta össze a Schneider Electric azokat a lépéseket, amelyek segíthetik, hogy az Európai Unió már jóval az eredetileg kitűzött 2030-as határidő előtt csökkentse függését az importból származó fosszilis tüzelőanyagoktól. Az energiagazdálkodás és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat az Európai Bizottság májusban közzétett REPowerEU tervéhez kapcsolódva tette közzé a listát. Egyben üdvözölte az EU kezdeményezését, bízva abban, hogy az uniós célkitűzések már 2027 előtt elérhetők, a többi között az épületek és az ipar energiahatékonyságának növelésével.

2022. június 28. 15:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24

Átadták az Országos Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjait

2022. június 13. 17:27

A háborúhoz köthető kibertámadásokat elemzi az ESET

2022. június 2. 20:15