Mobillal növelik a születések számát

Genda Csongor Zoltán, 2006. október 31. 19:21
Manapság már nem számít újdonságnak egy olyan mobil, amely figyelmezteti tulajdonosát, ne feledje el beszedni gyógyszereit, itt az idő. A japán NTT DoCoMo viszont még egy ennél is különlegesebb darabbal bővítette termékpalettáját, mégpedig egy a peteérésre emlékeztető készülékkel.
A szigetországban tavaly nagymértékben visszaesett a teherbe esések száma, az NTT DoCoMo pedig egy olyan extra-funkcióval felvértezett mobillal igyekszik növelni a születések számát, amely hangjelzéssel tudatja a nőnemű felhasználókkal, mikor érkezik el a legmegfelelőbb pillanat a családalapításra. A gyermekre vágyó személynek csupán néhány, a menstruációjával kapcsolatos adatot kell megadnia, ezen információk alapján pedig a készülék kiszámítja, hogy mikor van az illető hölgynek peteérése, és három nappal előtte valamint az ovuláció napján is figyelmezteti a felhasználót, hogy akkor van a legnagyobb esélye a teherbe esésre. A szolgáltató azonban közölte, hogy csakis rendszeres ciklus esetén képes a mobil pontos adatokkal szolgálni.

A D702iF jelzésű, különböző pasztell színekben érkező mobil egyéb különleges, kifejezetten a nők igényeit kielégítő funkciókkal is gyarapodott, így például egy recepteket tartalmazó adatbázis is gazdagítja annak felszereltségét.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50