Siófok: kétnapos e-Magyarország, e-kormányzat konferencia

Kovács Attila, 2006. november 6. 16:04
2006. november 9-10-én tartják a siófoki Hotel Azúrban a már tradicionálisnak tekinthető "e-Magyarország, e-kormányzat" konferenciát, melynek idei alcíme a „Fejlesztések jegyében”. Ehhez a szlogenhez alkalmazkodik a kétnapos konferencia tematikája és a kiállítók sora is.
Az idei „E-Magyarország, e-kormányzat 2006 – a fejlesztések jegyében” konferencia, kiállítás és workshop a versenyképesség, a felzárkózás és a fejlett információs gazdaság, az e-közigazgatás, e-kormányzás kapcsolatáról, a sürgető teendőkről, a kormányzat és az üzleti szektor érdekeinek egyeztetéséről szól. A kétnapos konferencia másik fontos témaköre az Európai Unió fejlesztési irányában levő régiók, önkormányzatok és kistérségek továbbá a kkv-k versenyképesség erősödésének jövőbeni lehetőségei, az érdekeltek igényeinek megfogalmazása. A rendezvény valóban a civil vállalatok, és az államigazgatás egyik legjelentősebb szakmai fóruma. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a konferencia fővédnökei Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter, Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter, valamint Szilvásy György kancelláriaminiszter.

A vállalkozói szférát a legnagyobb, részben multinacionális infokommunikációs és informatikai vállalatok képviselik. Közülük többen kiállítóként és előadóként is képviselik cégüket. Így jelen lesz többek között az Oracle, a Synergon, a Sun, a Xerox és az IBM is. Az IP telefóniás és ügyfélszolgálati megoldások piacán élenjáró Avaya hazai leányvállalata az eseményen a legújabb fejlesztésű, 9620-as és 9630-as IP készülékeit is bemutatja. Mindezek mellett a helyszínen kettő IP telefonközponton keresztüli ingyenes telefonálást is biztosít a résztvevők számára. Az egyik rendszer a KKV a másik pedig az Enterprise szektor számára biztosít látványos bemutatót. Az Avaya stratégiai területének tekinti a mobilitás és távmunka területét, ezért olyan eszközök is bemutatásra kerülnek, mint a költségcsökkentő Wifi-GSM telefonra épülő megoldás valamint a helyfüggőséget megszüntető IP VPN telefon.

E-közig ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Véget ért a XII. Nemzetközi Média- és Internetkonferencia

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) szeptember 26-án és 27-én 12. alkalommal rendezte meg „A média és az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra” című konferenciáját, a Magyar Tudományos Akadémián. A két nap alatt 32 szakember tartott előadást aktuális témákról, egyebek mellett az álhírekről, a social media platformokról, az illegális tartalmakról, a deepfake-jelenségről és persze a média jövőjéről. Kerekasztal-beszélgetést is szerveztünk, ahová etikus hackereket hívtunk meg. 

2022. szeptember 28. 15:21

Rövid képzési programokat is kínál hallgatóinak a Széchenyi István Egyetem

Egyedülálló lehetőségként már rövid, akár egyhetes külföldi utazással járó kurzusokat is kínál hallgatói számára a győri Széchenyi István Egyetem, amelyeken a pályázók rugalmasan és könnyen bővíthetik szakmai tapasztalataikat, nemzetközi kapcsolataikat, idegennyelv-tudásukat. Érdemes jelentkezni – ajánlják az újdonságot azok a széchenyisek, akik már részt vettek valamelyik programon. 

2022. augusztus 28. 14:36

Alapítsd meg a cégedet akár otthonról

A cégek jogi ügyeit ma már online is intézhetjük, hiszen akár otthonról, akár az irodából lehetőségünk van megbízható jogi szolgáltatást igénybe venni a gyorsaság és rugalmasság érdekében, teljesen kötetlenül.

2022. március 22. 16:19

Minden újonnan nyíló ALDI parkolójában lesz e-töltő

Az ALDI és az E.ON Hungária Csoport 2018 óta működik együtt a magyarországi e-autózás infrastruktúrájának fejlesztésén, 2020 novemberében adták át a 100. telepített e-töltőt. Jelenleg összesen 89 áruház parkolójában 136 töltőponttal várják az e-autósokat országszerte. Az újonnan nyíló áruházaknál a megállapodás szerint – az igényektől függően – egy vagy két töltő telepítésére kerül sor, amelyek egy töltő esetében 2*22 kW-os, két töltő esetében pedig egyenként 2*11 kW-os névleges teljesítménnyel rendelkeznek. 

2022. február 22. 17:03

Az ipar átalakulásáról szól az új ABB-tanulmány

Az ABB közzétette a nemzetközi üzleti és technológiai vezetők körében, az ipari átalakulásról készített, a digitalizáció és a fenntarthatóság kapcsolódási pontjait vizsgáló új, globális tanulmány* eredményeit. 

2022. február 21. 11:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38