T-Online Magyarország: tévézés, ahogy mi szeretnénk

forrás Prim Online, 2006. november 6. 16:30
Elindította IPTV szolgáltatását a T-Online Magyarország: mától megrendelhető a T-Home TV. A T-Home TV az eddig megszokottakhoz képest vadonatúj élményt kínál a tévénézőknek – mindezt a már meglévő tévékészüléken, számítógép közbeiktatása nélkül, távirányító segítségével és kedvező áron.
„A T-Home TV indulásakor 53 tévécsatorna és három rádió kínálatából választhatunk” – mondta Szász Dániel, a T-Online Magyarország Zrt. pénzügyi vezérigazgató-helyettese. „Ezek közül a digitális, online elérhető videotékát, a többféle műsorfelvevő funkciót, az elektronikus műsorújságot, a megállítható adást, a gyerekzárat, a késleltetési, visszanézési és kép a képben funkciókat, a számla és csomaginformáció megjelenítését, valamint egyéb interaktív lehetőségeket, például a freemail postafiókok tévén olvashatóságát érdemes kiemelni. Egyes tévécsatornákhoz választható nyelv és teletext is társul.”

A T-Online Magyarország által – a T-Com együttműködésével – kialakított T-Home TV az internetelérésre használt ADSL kapcsolaton (a műsorelosztásra dedikált külön csatornán, MPEG4 kódolású IP jelfolyamként) érkezik, és a hagyományos tévézésnél – a szolgáltatást tesztelők visszajelzése szerint – élesebb, tisztább, jobb minőségű képet nyújt, valamint számos tartalmi újdonságot kínál. A szolgáltatások a televízió képernyőjén megjelenő, könnyen kezelhető, magyar nyelvű menürendszeren keresztül, IPTV vevőegység segítségével, távirányító vezérlésével érhetők el. 

„A videó- vagy éppen DVD-nézés közben megszokott szolgáltatásokat ezentúl 'egyszerű' tévénézés közben is élvezhetjük: a T-Home TV segítségével bármikor megállíthatjuk az élő adást, visszapörgethetjük kedvenc jeleneteinket, majd előtekerhetünk, hogy ott folytatódjon a műsor, ahol a valós időben is tart” – hangsúlyozta Szász Dániel.

A T-Home TV televíziós kínálatában megtalálhatóak a legnézettebb hazai tévécsatornák, valamint a kábeles, illetve műholdas tévészolgáltatásokból jól ismert népszerű csatornák többsége. Külön havi előfizetési díj ellenében akár négy mozicsatorna is elérhető. A szolgáltatás részeként felnőtt csatornát tartalmazó tematikus tévécsomag is választható, és a későbbiekben további csomagok és tévécsatornák elindítása is várható. Igazi újdonság lesz az HBO havi előfizetésen alapuló filmcsomagja, a HBO Digital, amely Magyarországon elsőként a T-Home TV szolgáltatás keretén belül vehető hamarosan igénybe. Erre az opcióra előfizetve az HBO Digital aktuális kínálatából bármikor kiválaszthatunk és megtekinthetünk filmeket, nem kell többé a vetítésükre várni.

Digitális videotéka otthon

„Mintha csak egy éjjel-nappali téka üzemelne a nappalinkban, bármikor válogathatunk és kölcsönözhetünk a kínálatából: pár gombnyomás a távirányítón és indulhat a mozi – akár a legújabb hollywood-i filmekkel!” – mondta a vezérigazgató-helyettes. „Sőt, a szolgáltatás bevezetésekor érvényes akcióban megrendelt előfizetések esetén az első három hónapban havi két filmet ingyen nézhetünk meg a digitális videotéka meghatározott kínálatából.”

Multifunkcionális műsorújság a képernyőn

A T-Home TV-vel a műsorújságot ezentúl a tévékészülék képernyőjén böngészhetjük: így könnyedén kereshetünk benne, akár kategóriák, stílusok, korhatár szerint, de szereplők, rendezők, írók, producerek szerint is megtalálhatjuk az ízlésünknek megfelelő műsort. Segítségével könnyebben szörfözhetünk tévé- és rádiós csatornák között, egyszerűbben számon tarthatjuk a kiszemelt műsorokat. Ha pedig éppen nem vagyunk otthon, amikor kedvenc műsorunk, filmünk megy a tévében, a műsorújság segítségével könnyen felvehetjük azt, csak jelöljük meg az elektronikus műsorújságban. Így akár egy teljes sorozatot is rögzíthetünk – videomagnó használata nélkül, összesen körülbelül 90 óra hosszúságban.  A felvétel közben pedig egy másik műsort is nézhetünk, sőt akár két műsort is felvehetünk egyszerre.

További fontos szolgáltatások

A T-Home TV számos további előnyt rejteget. Például korlátozhatjuk a korhatáros filmek megtekintését gyermekünk számára, így megválaszthatjuk, mely csatornák, műsorok legyenek minden családtag számára nézhetőek. PIN-kód megadásával számos kategória alapján védhetünk le műsorokat. Az új szolgáltatás segítségével a T-Home TV költéseinket nyomon követhetjük a televízió képernyőjén, sőt távirányítónkkal szolgáltatási csomagot is válthatunk, vagy újakat rendelhetünk meg. Ugyancsak a tévékészüléken egy kód megadását követően a freemail leveleinket is megtekinthetjük, ehhez ezentúl nem szükséges a számítógépet elindítani, vagy más családtagra várni. A kép a képben funkciónak köszönhetően pedig belenézhetünk másik tévéműsorokba anélkül, hogy átkapcsolnánk.

Bővülő lefedettség és kedvező árak

A T-Home TV indítására belső és egy nyilvános teszt fázis után, az ezek során tanultak beépítésével, a tapasztalt problémák kijavításával kerül sor. Az új szolgáltatás a T-Online meghatározott lakossági ADSL szolgáltatásai mellé rendelhető meg, amennyiben rendelkezésre áll megfelelő sávszélességű ADSL vonal – ami egy előminősítési folyamat során derül ki. Az induláskor előfizethető csomagok egy-egy digitális elosztót és IPTV vevőegységet tartalmaznak, amelyek a szolgáltató tulajdonát képezik. A szolgáltatás mellé, havi díj fejében második IPTV vevőegység is rendelhető, amennyiben elegendő sávszélesség áll rendelkezésre.

A T-Home TV a Magyar Telekom szolgáltatási területén belül, kezdetben hat városban (Budapest, Nyíregyháza, Debrecen, Székesfehérvár, Pécs és Zalaegerszeg) rendelhető a műszakilag alkalmas végpontokon. Az IPTV szolgáltatás lefedettsége a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően 2007-ben további területekkel bővül, és várhatóan a legtöbb hazai nagyvárost eléri.

Az első két hónapban előfizetők a listaáraknál kedvezőbb, „akciós” havidíjakért rendelhetik meg a szolgáltatást: egyéves hűségidőszak vállalása esetén az Alap csomagért 3490 forintot, a Családi csomagért pedig 4990 forintot kell havonta fizetni, amely ár a hűségszerződés teljes időtartama alatt érvényes marad. A televíziós csomagok között a HBO Pak és a HBO MaxPak akciós áron (1999 Ft/hó, illetve 2999 Ft/hó) rendelhetők meg.

Ezen felül a T-Online 50 százalék díjkedvezményben is részesíti a tévézés új élményét választókat az egyszeri belépési díjból, amely így induláskor akciósan 7450 forint. Azonban a T-Online webshopjában, online megrendelésnél ez az összeg 0 forint!
Kulcsszavak: IPTV T-Online

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Eger helyi autóbusz-bérletei is megvásárolhatók a MÁV applikációjában

A MÁV-Volán-csoport közös fejlesztéseinek köszönhetően már az egri utasok számára is gyorsabb és egyszerűbb lesz a bérletvásárlás. Április 15-től a helyi autóbusz-bérleteket is meg lehet váltani a MÁV applikációjában és a vasúti személypénztárban.

2021. április 16. 19:55

Bemutatkozik az Xperia 10 III

A Sony örömmel jelenti be, hogy a népszerű Xperia 10 széria az Xperia 10 III-mal bővül, mely az Xperia 10 készülékek között elsőként 5G kapcsolódási lehetőséggel is rendelkezik. Az Xperia 10 III stílusos, kompakt, könnyű és vízálló kialakítással és megnövelt akkumulátor élettartammal érkezik, valamint számos szórakoztató funkciót is magába foglal. Az Xperia 10 III egy kiemelkedő középkategóriás készülék, melyet az erő, a gyorsaság és a hordozhatóság jegyében alkottak meg. 

2021. április 14. 18:09

Különleges fotózási funkciókkal érkezik két Sony telefon

Két új készülékkel bővülnek a Sony mobilkínálatának zászlóshajói, az Xperia 1 és Xperia 5 széria. Az Xperia 1 III és az Xperia 5 III integrált funkciók széles kínálatával rendelkezik, amely segít az Xperia közösség tagjainak abban, hogy hódolhassanak szenvedélyeiknek. Legyen szó fotósokról, a zene és mozi szerelmeseiről, játékosokról vagy filmkészítőkről, az Xperia 1 és 5 következő generációjának készülékei új szintre emelik a felhasználói élményt az új funkciók tárházának és az elképesztő sebességnek köszönhetően. 

2021. április 14. 16:11

Már közel hatezren töltötték le a mydronespace mobilalkalmazást

Az elmúlt három hónapban csaknem hatezren töltötték le Magyarország drónapplikációját, a mydronespace-t. A HungaroControl drónpilóták számára fejlesztett alkalmazása a pilóta nélküli légi járművek biztonságos közlekedését garantálja.

2021. április 14. 14:37

Továbbra is előtérben az előfizetők

Töretlenül folytatja megkezdett fejlesztéseit a DIGI, a januárban kereskedelmi szolgáltatásként indult saját mobilszolgáltatás terén. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően mostantól az ország 12 megyéjében újabb 25 településen érhető el a DIGI Kft. mobilszolgáltatása, ezáltal a lefedett települések száma meghaladta 775-öt. 

2021. április 13. 19:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35

Április végéig lehet jelentkezni a MOL frissdiplomás programjára

2021. március 17. 11:05

Mától Budapest nagy részén elérhető a Vodafone 5G hálózata

2021. március 4. 16:27