Az év internetes kereskedője: Vatera.hu

forrás Prim Online, 2006. november 8. 19:10
Közönségszavazás, majd az azt követő szakmai zsűri döntése alapján az Inter-Európa Bank és az Informatikai Vállalkozások Szövetsége, valamint a Kirowski által életre hívott „Év Internetes Kereskedője Díj” 2006. évi nyertese az online piacteret működtető Vatera.hu  weboldal lett. Az Év legígéretesebb internetes kereskedője a PPO.hu.
Az Év Internetes Kereskedője Díj ünnepélyes kiosztására 2006. november 8-án az Inter-Európa Bank székházában került sor. A megtisztelő cím elnyerésével a Vatera.hu jogot szerzett arra, hogy egy évig használhassa „Az Év Internetes Kereskedője 2006” megjelölését, valamint az alapítók és a médiatámogatók által felajánlott online kampányt, és számos további kedvezményt is igénybe vehet. A fődíj mellett a szakmai zsűri kiválasztotta az Év Legígéretesebb Internetes Kereskedőjét is, amit az online piacon egyedülálló, egyenlegfeltöltő portál, a PPO.hu nyert meg.

  • A Vatera.hu Magyarország legnagyobb aukciós piactere. A Medián Webaudit mérése alapján a leglátogatottabb e-kereskedelemmel foglalkozó oldal. A Vaterán regisztrált felhasználók száma meghaladja a 220 000-et, míg az oldalon található egyedi aukciók száma a 370 000-et.  Az össztermékek kínálata eléri az 1 milliót.  Az oldalra naponta átlagosan 42 000 termék kerül feltöltésre, 22 kategóriában. A tavalyi átmenő forgalma elérte a 2,7 milliárd forintot, idén pedig 4,5 milliárd forint várható. Az adatok rámutatnak arra a tényre, hogy a Vatera.hu az elmúlt időben egy közösségi oldal szerepét is betölti: „vaterázni” divat és szórakozás is egyben. A Vatera.hu Kft.-t 2000. év végén magyar magánszemélyek alapították.  Jelenleg pénzügyi befektetők és a helyi menedzsment tulajdonában van.

  • A www.ppo.hu internetes kényelmi szolgáltatásokat kínáló oldal tulajdonosa az Investech Kft., amely Magyarország egyik vezető internetes vállalkozása az általa üzemeltetett oldalakon keresztül végrehajtott online bankkártyás fizetési forgalom alapján. A 2004-ben alakult, nemzetközi háttérrel is rendelkező cégcsoport fő tevékenységi köre az interneten keresztül elérhető elektronikus alapú, innovatív szolgáltatások fejlesztése és értékesítése. Jelenleg egyéni ügyfelek körében a legkedveltebb szolgáltatása a prepaid mobilegyenlegek interneten keresztüli feltöltése (partnerek a Pannon, T-Mobile és a Vodafone), míg üzleti ügyfelek leginkább a gyors bevezetést és teljes körű ügyintézést kínáló Bankkártyás Fizetési Package-et veszik igénybe. A folyamatosan bővülő portfolióban megtalálható többek között az online biztosításkötés és az újság-előfizetés is, de 2007-ben még több új, várhatóan kiemelkedő érdeklődésre számító termék internetes felületre való átalakítása várható az Investech Kft. jóvoltából.

A közel 1000 jelölt áruházból a legtöbb szavazatot kapott top 10 internetes áruház az alábbi volt: Bookline.hu, Dvdrent.hu, Edigital.hu, Fotexnet.hu, Lencsebolt.hu, Netpincér.hu, Ppo.hu, Surányihifi.hu, Vatera.hu, Xpress.hu.­ A szoros versenyben többen már másodszor kerültek be a döntőbe, ilyen a tavalyi győztes, a Bookline, a Netpincér és a Fotexnet, amelyek tavaly is az élmezőnyben végeztek. A döntősök közé két dvd-bolt és kölcsönző is bekerült (Dvdrent.hu, Xpress.hu), a Fotex csoportot pedig két online áruházával is a legjobbak közé szavazták. További érdekesség, hogy a legnépszerűbb tízből három olyan online piactér is szerepelt, amelyeknek nincsenek saját termékeik, hanem ún. közvetítői munkát végeznek. Érdekesség, hogy bizonyos szűk szegmenseket kiszolgáló áruházakból is (Lencsebolt, Surányihifi, Xpress) egyre többen képviseltették magukat a legjobbak között.
Kulcsszavak: IVSZ díj e-commerce

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Magyar Telekom az egész országban gigabites hálózati képességet biztosítana

Az elmúlt évek intenzív hálózatfejlesztésének eredményeképpen mára több mint 3,5 millió olyan vezetékes elérést biztosít a Telekom hálózata, ahol legalább 30 Mbps sebességgel internetezhetnek az ügyfelek. Ebből egymillió elérés esetén már gigabites sebességet biztosító optikai hálózat áll az ügyfelek rendelkezésére, akik itt akár a - lakossági piacon ma elérhető legnagyobb - 2 Gbps sebességű*  otthoni internetcsomagot is igénybe vehetik.

2019. április 9. 14:11

Telekom Wifi Extra: az intelligens wifi rendszer

Extragyors és megbízható net az otthon minden pontján – ezt ígéri a Telekom azoknak, akik a magyar piacon egyedülálló, korszerű otthoni hálózatmenedzselő rendszert, a Telekom WiFi Extrát választják otthoni internetszolgáltatásuk mellé. A vadonatúj megoldás újabb lépés a vezetéknélküli otthon felé, hiszen nem csak a wifi-lefedettséget terjeszti ki a lakáson belül, hanem segítségével az IPTV vevőegységet is fúrás és kábelezés nélkül lehet elhelyezni az otthonokban. Ráadásul a Telekom által kínált konstrukció minimálisra csökkenti a vásárlók kockázatát.

2019. március 11. 18:13

A "teltkarcsú" vidéken jobban bejön

A társkereső oldalak ma már nem csupán összehozzák a párkapcsolatokat, de a begyűjtött hatalmas adatvagyonból kutatásokat is végeznek, és érdekes összefüggésekre bukkannak. A Viszony.hu több ezer félrelépést tervezgető párkereső adatlapját megvizsgálta, azt kutatva, hogy külső alapján a nők illetve a férfiak milyen szeretőt keresnek maguknak. 

2019. március 5. 17:25

Gyorsul a vezeték nélküli internet sebessége a vasúti kocsikban

Jelenleg közel 900 vasúti kocsiban érhető el az utasok számára ingyenesen vezeték nélküli internet, harmadik generációs (3G-s) routerek segítségével. A vasúttársaság célja – az adatátviteli technológia fejlődésének kihasználásával – a meglévő eszközök modernizálása, azok negyedik generációs (4G-s) routerre történő lecserélése. Erre a tervek szerint nagyrészt még az idén sor kerülhet.

2019. február 26. 19:06

Gyors és megbízható a Vodafone Super WiFi

A Vodafone bejelentette, hogy elindítja a Super WiFi szolgáltatását, egy intelligens otthoni hálózatot, amely gyors és megbízható WiFi-jelet biztosít az otthonunk minden szegletében. A Super WiFi egyszerűen telepíthető, kisméretű távolságnövelőket használ, amelyeket a ház stratégiailag fontos helyein kell elhelyezni ahhoz, hogy minden helyiségben egyenletes jelet biztosítson. Otthonunk méretétől függően legfeljebb három távolságnövelő gondoskodik arról, hogy mindenki azt csinálhassa az interneten, amit akar, ott és amikor akarja. 

2019. február 26. 17:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Közel 50 millió forint EU-s támogatást kapott a MIDI Mobil ID Innovációs KFT.

2019. április 25. 11:05

2040-re már több elektromos autót helyeznek forgalomba, mint hagyományos járművet!

2019. április 17. 11:04

Van kedvenc webáruházad?

2019. április 9. 12:46

Elindult a jelentkezés a Nagy Digitális Kalandra

2019. április 2. 08:54
cloudappsportal.com