Az év internetes kereskedője: Vatera.hu

forrás Prim Online, 2006. november 8. 19:10
Közönségszavazás, majd az azt követő szakmai zsűri döntése alapján az Inter-Európa Bank és az Informatikai Vállalkozások Szövetsége, valamint a Kirowski által életre hívott „Év Internetes Kereskedője Díj” 2006. évi nyertese az online piacteret működtető Vatera.hu  weboldal lett. Az Év legígéretesebb internetes kereskedője a PPO.hu.
Az Év Internetes Kereskedője Díj ünnepélyes kiosztására 2006. november 8-án az Inter-Európa Bank székházában került sor. A megtisztelő cím elnyerésével a Vatera.hu jogot szerzett arra, hogy egy évig használhassa „Az Év Internetes Kereskedője 2006” megjelölését, valamint az alapítók és a médiatámogatók által felajánlott online kampányt, és számos további kedvezményt is igénybe vehet. A fődíj mellett a szakmai zsűri kiválasztotta az Év Legígéretesebb Internetes Kereskedőjét is, amit az online piacon egyedülálló, egyenlegfeltöltő portál, a PPO.hu nyert meg.

  • A Vatera.hu Magyarország legnagyobb aukciós piactere. A Medián Webaudit mérése alapján a leglátogatottabb e-kereskedelemmel foglalkozó oldal. A Vaterán regisztrált felhasználók száma meghaladja a 220 000-et, míg az oldalon található egyedi aukciók száma a 370 000-et.  Az össztermékek kínálata eléri az 1 milliót.  Az oldalra naponta átlagosan 42 000 termék kerül feltöltésre, 22 kategóriában. A tavalyi átmenő forgalma elérte a 2,7 milliárd forintot, idén pedig 4,5 milliárd forint várható. Az adatok rámutatnak arra a tényre, hogy a Vatera.hu az elmúlt időben egy közösségi oldal szerepét is betölti: „vaterázni” divat és szórakozás is egyben. A Vatera.hu Kft.-t 2000. év végén magyar magánszemélyek alapították.  Jelenleg pénzügyi befektetők és a helyi menedzsment tulajdonában van.

  • A www.ppo.hu internetes kényelmi szolgáltatásokat kínáló oldal tulajdonosa az Investech Kft., amely Magyarország egyik vezető internetes vállalkozása az általa üzemeltetett oldalakon keresztül végrehajtott online bankkártyás fizetési forgalom alapján. A 2004-ben alakult, nemzetközi háttérrel is rendelkező cégcsoport fő tevékenységi köre az interneten keresztül elérhető elektronikus alapú, innovatív szolgáltatások fejlesztése és értékesítése. Jelenleg egyéni ügyfelek körében a legkedveltebb szolgáltatása a prepaid mobilegyenlegek interneten keresztüli feltöltése (partnerek a Pannon, T-Mobile és a Vodafone), míg üzleti ügyfelek leginkább a gyors bevezetést és teljes körű ügyintézést kínáló Bankkártyás Fizetési Package-et veszik igénybe. A folyamatosan bővülő portfolióban megtalálható többek között az online biztosításkötés és az újság-előfizetés is, de 2007-ben még több új, várhatóan kiemelkedő érdeklődésre számító termék internetes felületre való átalakítása várható az Investech Kft. jóvoltából.

A közel 1000 jelölt áruházból a legtöbb szavazatot kapott top 10 internetes áruház az alábbi volt: Bookline.hu, Dvdrent.hu, Edigital.hu, Fotexnet.hu, Lencsebolt.hu, Netpincér.hu, Ppo.hu, Surányihifi.hu, Vatera.hu, Xpress.hu.­ A szoros versenyben többen már másodszor kerültek be a döntőbe, ilyen a tavalyi győztes, a Bookline, a Netpincér és a Fotexnet, amelyek tavaly is az élmezőnyben végeztek. A döntősök közé két dvd-bolt és kölcsönző is bekerült (Dvdrent.hu, Xpress.hu), a Fotex csoportot pedig két online áruházával is a legjobbak közé szavazták. További érdekesség, hogy a legnépszerűbb tízből három olyan online piactér is szerepelt, amelyeknek nincsenek saját termékeik, hanem ún. közvetítői munkát végeznek. Érdekesség, hogy bizonyos szűk szegmenseket kiszolgáló áruházakból is (Lencsebolt, Surányihifi, Xpress) egyre többen képviseltették magukat a legjobbak között.
Kulcsszavak: IVSZ díj e-commerce

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az oktatás digitális átalakításába is besegít a Huawei

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és az információs és telekommunikációs technológiák egyik vezető globális szállítója, a Huawei Technologies regionális elnöke, James Li együttműködési megállapodást írt alá 2018. november 6-án, Sanghajban.

2018. november 8. 18:03

Gyorsabb és erősebb internet a UPC-től

A Happy Home csomagajánlatok megújításával egyidőben másodpercenként 150, illetve 300 megabitre emelte az internet kezdő sebességét a UPC. Az új Wifi Power Pack rendszer segítségével pedig lehetőséget biztosítanak a wifi jelerősségének és lefedettségének az eddigieknél sokkal egyszerűbb növelésére is, annak érdekében, hogy otthonuk minden szegletében zavartalanul élvezhessék a szolgáltatást az ügyfelek.

2018. október 11. 12:37

Újfajta wifi-kapcsolódási lehetőségeket vezet be az Air France

Az Air France folyamatosan azon dolgozik, hogy új, innovatív megoldásokkal tegye minél kényelmesebbé az utazási időt. A légitársaság azt tervezi, hogy 2020-ra minden járatán elérhetővé teszi a wifit. A jelenlegi vezetékes internettel felszerelt repülőgépjáratain az Air France új kapcsolódási szolgáltatást kínál, az Air France CONNECT-et.

2018. október 3. 18:08

Az internet hatása a gyermekekre és a fiatalokra

Október 2-án ötödik alkalommal kerül megrendezésre az Európai Unió „Safer Internet Program” (SIP) keretében „Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra” című konferencia a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) szervezésében. 

2018. szeptember 22. 11:56

Dőlnek a regisztrálók az IH-ra

Csermely Ákos szavaival éve "dőlnek a regisztrálók" a szeptember 25-én kezdődő Internet Hungaryra, és a hátralévő három napban - amíg normál áron lehet jegyet vásárolni a konferenciára - feltehetően eléri, sőt, meghaladja a résztvevők száma a 2400 főt. 

2018. szeptember 18. 13:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Bemutatkozik a Samsung 2019-es QLED TV kínálata

2019. február 15. 12:20

Minden eddiginél gyorsabb letöltési sebességet biztosít a Huawei új chipkészlete

2019. január 25. 11:21

Technológiával az örökélet felé

2019. január 14. 10:53

Az LG és a Microsoft közösen forradalmasítja az autóipart

2019. január 12. 10:47
cloudappsportal.com