Illegális játékok árusítása miatt bezárták a Konzolvilágot

Magyarországon a játékszoftverek 60-70 százaléka hamis

forrás Prim Online, 2006. november 9. 16:23
A Vám- és Pénzügyőrség Pesti Adójegy és Zárjegy Hivatal Mobilcsoportja a tegnapi nap folyamán az ASVA (Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közcélú Alapítvány) információi alapján eljárást indított a Konzolvilág elnevezésű, elsősorban elektronikus játékok szoftvereit és hardvereit árusító vállalkozás ellen, amely illegálisan kínálta játékkonzolok átalakítását és játékszoftvereket. Az akció során többek között PC-ket, Play Station 2-t, chipeket és pendrive-okat foglaltak le. A rajtaütés következtében az üzletet egy időre bezárták.
Az ASVA információi alapján a Vám- és Pénzügyőrség Pesti Adójegy és Zárjegy Hivatal Mobilcsoportja eredményesen csapott le a jól ismert játékkereskedőre, a Konzolvilágra. A Konzolvilág budapesti üzletében illetve honlapján játékkonzolok és –szoftverek kereskedelmével és szervizelésével foglalkozik. A vállalkozás az interneten és hetilapokban hirdette illegális termékeit és szolgáltatásait, de lehetett hamis DVD-ket is kapni. A rajtaütés során illegális szoftverekkel ellátott PC-ket, Play Station 2-ket, pendrive-okat, hamis filmeket és játékszoftvereket tartalmazó DVD-ket foglaltak le a vámosok.

A rajtaütés eredményeként a pénzügyőrség a boltot bezárta, a tulajdonosok ellen pedig büntetőeljárást indított.

A játékkonzolok éves piaca Magyarországon négymilliárd forint körülire tehető, becslések szerint három-négyszázezer gép található a magyar háztartásokban. Világszerte körülbelül 350 millió ilyen készüléket használnak, három nagy játékkonzol-gyártó osztozik ezen piacon;
Magyarországon a játékszoftverek 60-70 százaléka hamis. A kalózok azonban nemcsak a szoftverek illegális terjesztésével, hanem a hardverek vagyis a játékkonzolok átalakításával is hatalmas károkat okoznak az iparágnak. A játékgépek eredeti állapotukban nem tudnak másolt játékokat beolvasni, de egy illegális beavatkozással – amely egy chip beszereléséből áll – erre is képessé lehet tenni őket.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új nyomtatási lehetőségeket kínál a Xerox

A speciális nyomtatási megoldások a digitális szegmens leggyorsabban növekvő ágazata, a Xerox éppen ezért fejlesztette ki az Adaptive CMYK Plus technológiát, amely az új Xerox PrimeLink C9065 / C9070 színes nyomtatóhoz és a Xerox Color C60 / C70 nyomtatókhoz készült.

2019. október 13. 13:30

Az egyik legnagyobb ománi cégcsoporttal kötött együttműködési megállapodást a magyar QUADRON Kibervédelmi Kft.

Exkluzív stratégiai partnerségi megállapodást kötött a magyar QUADRON Kibervédelmi Kft. az egyik legnagyobb ománi cégcsoporttal, a Zubair Corporationnel. A megállapodás keretében a Zubair a QUADRON kizárólagos ománi partnereként értékesíti majd a magyar vállalkozás kibervédelmi szolgáltatásait Ománban. A felek a megállapodástól a következő egy év során közel 300 millió forint (egymillió dollár) értékű üzleti potenciál felderítését várják. 

2019. október 13. 12:55

Budapesten a világ legnagyobb UX designerei

A Prezi és az IBM Budapest Lab meghívására ismét Budapestre érkeznek a világ legnagyobb UX szakemberei. A háromnapos Amuse konferencián többek között a Google, a Facebook, a Booking.com designerei és stratégái mesélnek a felhasználói élmény legújabb trendjeiről.

2019. október 12. 12:08

David Preece a Panasonic új közép- és kelet-európai ügyvezető igazgatója

2019. október 1-jével David Preece-t nevezték ki a Panasonic közép- és kelet-európai ügyvezető igazgatójának.

2019. október 12. 10:07

Jelentősen nőtt a frissdiplomások bruttó átlagjövedelme a mérnök szakmákban

Kiugróan megemelkedtek az elmúlt években a keresetek a műszaki pályákon. Alig öt esztendő alatt szinte megduplázódtak a fizetések többek között a gépészmérnökök, a villamosmérnökök, illetve a mechatronikai mérnökök körében. 

2019. október 11. 14:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás