Rövidfilmek mobiltelefonon

Milkovits Gábor, 2006. november 9. 20:01
A Robert Redford által alapított, független filmeseket támogató Sundance Institute megállapodást kötött a GSM Szövetséggel arról, hogy a mobilszolgáltatók rövidfilmeket kínáljanak az arra alkalmas készülékekkel rendelkező felhasználóiknak.
Redford a sajtónak azt nyilatkozta, hogy a mozikból a televízióból és a digitális médiumokról egyformán száműzött rövidfilmek ideális tartalmak lehetnének a mobiltelefonos videózáshoz. A felhasználóknak ugyanis aligha van idejük több órás filmeket vagy közvetítéseket nézni mobiljukon munkába menet vagy jövet, a néhány perces darabok azonban éppen megfelelő hosszúságúak. Emellett a sajátos jellegzetességekkel és értékekkel bíró műfaj ismét utat találhat a nagyközönséghez, miközben üzleti szempontból népszerűsítheti és az eddiginél jobban megkedveltetheti a harmadik generációs multimédiás mobilszolgáltatásokat.

Bill Gajda, a 215 ország mintegy 700 szolgáltatóját tömörítő GSM Szövetség marketingfőnöke elmondta, hogy a rövidfilmek letöltése nem jár majd többletköltséggel a felhasználók számára, a tartalmakat pedig ezután ingyenesen megoszthatják majd egymással, például Bluetooth segítségével. Az első öt munka premierje a jövő februári barcelonai 3GSM Kongresszuson lesz. A kiválasztott rendezők között van Jonathan Dayton és Valerie Faris, akik „Little Miss Sunshine” című első nagyjátékfilmjükkel átütő sikert arattak az idén a tengerentúlon.
Kulcsszavak: film videó mobilszolg

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megérkezett a nemzetközi piacra szánt Xiaomi 13T telefoncsalád

A Xiaomi bemutatta a legújabb 13T okostelefon sorozatát, a Xiaomi 13T-t és a Xiaomi 13T Pro-t, amely a képalkotást művészi fokon űző felhasználók körében tehet szert majd a legtöbb rajongóra. A Leicával közösen fejlesztett, professzionális optika került a készülékekbe, így a Xiaomi 13T sorozat a Leica kamerák esszenciáját megragadó Authentic Leica Imagery szolgáltatásokkal büszkélkedhet. A telefonok teljesítményét optimalizálták, üzemidejüket még jobban kitolták, a kijelzőjük pedig kristály tisztán, nagy részletgazdagsággal jeleníti meg a tartalmakat – vagyis kivételesen jó képmegjelenítő tulajdonságokkal rendelkeznek és nagyszerű felvételek készülhetnek velük. 

2023. szeptember 27. 12:54

Kontakt jelnyelvi tolmácsszolgáltatás a Telekomnál

2023. szeptember 24-étől a Magyar Telekom 29 üzletében és telefonos ügyfélszolgálatán jelnyelvi tolmácsszolgáltatás vehető igénybe a hallássérült ügyfelei akadálymentes kiszolgálása érdekében.

2023. szeptember 24. 11:44

Hajlítható élmény a Try Galaxy segítségével

Már elérhető a Samsung Try Galaxy program frissítése, amellyel a nem androidos okostelefonok  felhasználói már magyar nyelven is kipróbálhatják a One UI 5.1.1 szoftver vonzó lehetőségeit és felfedezhetik az új Galaxy Z Flip5 és Z Fold5 okostelefonok funkcióit. A Galaxy Z Fold5 sokoldalú és magával ragadó kijelzőjének előnyeit újszerűen mutatja be az alkalmazás: két párosított eszközön szemlélteti a hajlítható élményt.

2023. szeptember 23. 10:23

Az iPhone 15 mostantól hazánkban is megvásárolható

Az ikonikus iPhone sorozat legfrissebb készülékei, az iPhone 15, az iPhone 15 Plus, az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max mellett az Apple Watch Series 9 és az Apple Watch Ultra 2 is a boltok polcaira kerül szeptember 22-én. Az Apple innovációinak sorában újabb mérföldkövet jelentő termékek mától a tavalyinál jelentősen kedvezőbb áron kaphatóak az iSTYLE hazai, kilenc üzlettel rendelkező Apple Premium viszonteladói hálózatában. 

2023. szeptember 22. 17:31

Növekszik a használt mobilok népszerűsége, az Euronics is belép a piacra

A legújabb szériás okostelefonok helyett egyre nagyobb az érdeklődés a használt, de jó állapotban lévő, értékálló mobilok iránt. Az Euronics éppen ezért úgy döntött, belép a használt telefonok piacára: a webshopon már most megrendelhetőek a legújabb modellekhez képest kedvezőbb áron elérhető készülékek. Az első készletet a kifejezetten időtálló iPhone modellekből állította össze a cég.

2023. szeptember 20. 17:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59