Sajtóhirdetés-szolgálatot indít a Google

MTI Sajtóadatbank, 2006. november 10. 11:07
Az internetes hirdetések terén világelső Google a jövőben sajtóhirdetési szolgáltatást is bevezet, a kísérleti programot november vége előtt indítja a tervek szerint - jelentette be az amerikai lapok szövetsége (Newspaper Association of America, NAA).
A Google kezdetben félszáz nagy amerikai napilap számára szervezne hirdetéseket, köztük lesz a The New York Times, a Boston Globe, a The Washington Times és a Tribune-csoport - ezeknek a lapoknak a tévék, és éppen az internet versenye miatt az utóbbi időben csökkentek a hirdetésekből eredő bevételei.

Az amerikai nyomtatott sajtó éves hirdetési bevételeit a csökkenés ellenére is 48 milliárd dollárra (9742 milliárd forint) becsülik - magyarázta el a The New York Times-ban Tom Phillips, a Google illetékes vezetője, indokolva az internetes cég új vállalkozását.

Az internetes keresőprogram a hónap végén indítja meg, egyelőre háromhavi időtartamra, az új üzletágat, ebben az időszakban nem kér százalékot a közvetítésével a lapokba kerülő hirdetések összege után, ezt követően azonban ugyanúgy meg kell fizetni nála a jutalékot, mint az internetes hirdetések után.

A világhálóra már ma is 400 ezer hirdető adja fel közleményeit a Google révén.

Az internetes óriás már két éve tárgyal az írott sajtó képviselőivel is az új szolgáltatásról. Ez úgy működik majd, hogy a hirdetők megtekinthetik a Google napilap-partnereit (egyelőre csak rájuk terjed ki a rendszer) és jelezhetik, milyen formátumban mennyi ideig kívánnak hirdetni, a lapok pedig ajánlatot tehetnek a hirdetések felvételére.

Az NAA egyik illetékese elmondta, hogy bár az írott sajtó például a hírek terén versenyben áll a Google-lal, igénybe veheti új szolgáltatását olyan ügyfelek megszerzésére, akikkel különben nincs kapcsolata. Hozzáfűzte azonban, hogy egyelőre csak kísérleti programról van szó, az eredménytől függnek a továbbiak.

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Stabilabb és gyorsabb lesz a vezeték nélküli internet a vasúti kocsikban

Folyamatos az eddiginél egyszerűbben használható, és lényegesen gyorsabb internetet biztosító új eszközök üzembe állítása a vonatokon. Várhatóan a jövő év elejétől sokkal könnyebben lesz elérhető a világháló a vasúti járatokon.

2020. szeptember 13. 14:27

Egy évig havidíjmentes szolgáltatásokkal támogatja a Telekom a nonprofit szervezeteket

A Magyar Telekom megújította és ismét elérhetővé tette a nonprofit szervezetek számára kínált ajánlatát, mellyel a nonprofit szektor digitalizációját kívánja támogatni. A Magenta1 Business/Nonprofit ajánlatra pályázni szükséges, melyre a szervezetek 2020. szeptember 25-ig küldhetik el jelentkezéseiket.

2020. szeptember 9. 15:02

Az UNICEF és az Ericsson közösen méri fel az iskolák internet-hozzáférését világszerte

Az Ericsson és az UNICEF egy globális partnerségi program keretében 2023-ig 35 országban méri fel az iskolai internet-hozzáférés helyzetét. Az iskolák és a környező közösségek internet-ellátottságának feltérképezése az első és egyik legfontosabb lépés afelé, hogy minden gyermek számára biztosítható legyen a digitális tanulás lehetősége.

2020. augusztus 31. 17:27

Korlátlan mobilnettel kezdhetik az új tanévet a Telekom Magenta1 ügyfelei

Indul az oktatás, a Magyar Telekom pedig ismét minden eshetőségre segít felkészülni a családoknak: Magenta1 előfizetőknek egy hétig korlátlan mobilnettel segít beindítani a tanévet.

2020. augusztus 31. 10:53

Induljon korlátlanul a tanév!

Korlátok nélkül kezdődhet az iskola a Telekommal. A szupergyors nettől a kedvezményes készülék-ajánlatokon át a tanszerekig vagy a könyvekig a Telekomnak mindenki számára van ajánlata: a családoknak, a kisdiákoknak és az egyetemistáknak is. A következő hetekben különféle igényekre reagáló ajánlatokkal jelentkezik a vállalat, hogy valóban korlátlanul induljon a tanév! 

2020. augusztus 13. 19:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Virtuális nézőteret nyit a Budai Szabadtéri Színház

2020. szeptember 9. 12:11

Év Informatikai Vezetője díj 2020

2020. augusztus 27. 11:07

Early Bird kedvezménnyel indul ‘Az Év Honlapja’ pályázat

2020. augusztus 13. 14:58

Az EU rendkívüli forrásokat biztosít a SZTAKI vezetésű nemzetközi COVID-projektre

2020. augusztus 13. 12:16
online sportfogadás