Kilenc Logitech terméket tüntettek ki CES innovációs díjjal

forrás Prim Online, 2006. november 11. 13:43
Kiváló mérnöki és tervezői megoldásai elismeréseként a Logitech vállalat kilenc terméke is elnyerte a 2007-es CES innovációs díjak valamelyikét. A díjakat hivatalosan tegnap jelentette be a Szórakoztató Elektronikai Szövetség (Consumer Electronics Association) New Yorkban. Az összes díjnyertes Logitech termék bemutatásra kerül majd a következő nemzetközi CES kiállításon Las Vegasban, 2007. január 9. és 12. között.
A díjnyertes termékek:

A Logitech MX Revolution vezeték nélküli lézer-egér

A számítógépes hardver kategória kitüntetettje, a  Logitech MX Revolution vezeték nélküli lézer-optikai egér jelentősen megkönnyíti a személyi számítógépeken és az interneten felhalmozott óriási adathalmazban való eligazodást. Az egér forradalmian új gördítőkereke — a MicroGear Precision Scroll Wheel — egyetlen lendítéssel akár hét másodpercen át is szabadon pörög, miközben több száz oldalnyit lapoz egy hosszú dokumentumban. A navigációt tovább egyszerűsíti az újszerű One-Touch Search "egy kattintásos keresés", ami egy dokumentumban vagy weboldalon kijelölt szó vagy kifejezés alapján egyetlen kattintással internetes keresést indít. Ergonomikus kialakításának köszönhetően az MX Revolution egér páratlanul kényelmes: mintha csak az emberi kéz meghosszabbítása volna.

A Logitech diNovo Edge billentyűzet

A számítógépes hardver kategória díjazottja, a Logitech diNovo Edge billentyűzet úttörő megoldásokat kínál. Ez a Logitech első újratölthető akkumulátorról működő billentyűzete, amiben egy beépített érintőlapos navigációs panel és a Bluetooth vezeték nélküli technológia is helyet kapott. A fényes bevonatú, alumínium keretbe ültetett, egyetlen áttetsző plexidarabból lézerrel kivágott billentyűzet egyszerre elegáns és kényelmes is. Minimalista megjelenéséhez nagyban hozzájárul, hogy korlátozott számú nyomógomb van rajta. Dinamikusan megvilágított miniatűr ábrái kikapcsolt állapotukban teljesen láthatatlanok. A billentyűzet magas szintű műszaki megoldásainak és esztétikus megjelenésének köszönhetően bármilyen iroda, dolgozószoba vagy nappali szoba kellemes kiegészítője lehet.

A Logitech G25 kormánykerék

Az elektronikus játék kategória egyik nyertese, a Logitech G25 kormánykerék olyan tulajdonságokkal bír, amiket eddig csak az egyedi gyártású, játéktermi versenyautó szimulátorokban lehetett felfedezni. A Logitech valaha gyártott legmodernebb kormánykereke, a G25 néhány különlegessége: hatsebességes váltókar és kuplungpedál; két darab nagy nyomatékú force-feedback motor; 28 centiméteres bőrbevonatú kormány; 900 fokos körbefordíthatóság. A kormány, a váltó és a pedálok is különleges minőségű anyagokból, például rozsdamentes acélból és bőrből készülnek, így egy valódi versenyautó vezetőfülkéjének hangulatát idézik. A Logitech G25 kormánykerék segítségével már otthon is élethű versenyzésben lehet részünk.

A Logitech Z-10 interaktív hangszórórendszer

A számítógépes kiegészítők kategória kitüntetettje, a  Logitech Z-10 Interactive 2.0 hangszórórendszer olyan műszaki megoldásokat alkalmaz, amit korábban számítógépes hangszórókban nem  volt szokás. Beépített érintőlapos vezérlőpultja és háttérvilágításos kijelzője van, amin figyelemmel kísérhetjük a lejátszott zeneszám adatait, a pontos időt és a pillanatnyi hangerőt. A Z-10 hangszóró stúdióminőségű hangzással tölti ki  a szobát, és nem utolsósorban szemet gyönyörködtető látványt nyújt. Az érintőlapos vezérlőpultnak köszönhetően nem kell a számítógép monitorát bekapcsolni vagy alkalmazások között váltogatni, ha változtatni akarunk a zenelejátszáson. A Z-10 kis helyet foglal, és elegáns kiegészítője lehet bármilyen környezetnek, ahol a számítógépet használjuk.

A Logitech FreePulse vezeték nélküli fejhallgató

A vezeték nélküli perifériák kategóriában díjazott Logitech FreePulse fejhallgató kiváló kiegészítője egy iPod vagy más MP3 lejátszónak. Viselhetjük akár a reggeli buszon munkába menet, a tornateremben, vagy kocogás közben. A fejhallgató két darab precíziós, 30 milliméteres, neodímium mágneses hangsugárzója gazdag, telített hangzást biztosít. A mélyhang-kiemelő funkciót bekapcsolva lenyűgöző basszusokat hallhatunk. A fejhallgató nagy sávszélességű, Bluetooth 2.0 Enhanced Data Rate (EDR) vezeték nélküli technológiát használ, így csak az adaptert kell bedugnunk bármilyen lejátszó szabványos 3,5 milliméteres jack aljzatába, és a lejátszót zsebre vágva, összegabalyodó vezetékek nélkül élvezhetjük a zenét.

A Harmony 1000 univerzális távirányító

Az otthoni szórakoztató elektronika kategória kitüntetettje lett a Logitech Harmony 1000 távirányító, ami a már díjnyertes Harmony termékcsaládot egy luxuskivitelű darabbal egészíti ki. A Harmony 1000 távvezérlő színes, érintőlapos képernyőjén az egyetlen gombnyomásos tevékenység alapú funkciók kiválasztása még az eddiginél is egyszerűbb, mert mindig csak a lényeges gombok jelennek meg rajta. Néhány ma kapható felső kategóriás univerzális távirányítóval ellentétben a Harmony 1000 bármilyen infravörös vezérlésű eszköznek parancsolni tud — például videomagnóknak, digitális videófelvevőknek, nagy felbontású televízióknak és számos más háztartási eszköznek is. A külön megvásárolható Logitech Harmony Wireless Extender kiegészítő rádiójelek segítségével a másik szobában elhelyezett, vagy több szobában szétszórt berendezéseket is irányítani tudja, akár zárt ajtókon keresztül is.

QuickCam Ultra Vision webkamera

A digitális képalkotás kategóriában nyert díjat a  Logitech QuickCam Ultra Vision webkamera, ami a hagyományos webkamerák képminőségének kétszeresét is képes produkálni. A webkamera nagy érzékenységű, extra nagy méretű, precíziós objektívje a szokásosnál több fényt tud elnyelni, és azt nagyon pontosan tudja fókuszálni, így éles és életteli képeket ad vissza.  A Logitech RightLight 2 technológia még kedvezőtlen megvilágítás mellett – például sötétben vagy erős ellenfényben – is kiváló teljesítményt nyújt. A Logitech új webkamerájában kitűnő 1,3 megapixeles érzékelőlapka van, és támogatja a nagy felbontású (HD) videószabványt, amivel szélesvásznú klipeket lehet felvenni és visszajátszani.

QuickCall USB kihangosító

 A telefonálás kategóriában jeleskedő Logitech QuickCall USB kihangosító kiváló hangminőséget garantál  internetes hívások közben is. Dupla mikrofonos megoldásának köszönhetően a szoba nagyobb területéről tudja összegyűjteni a hangokat. A QuickCall kihangosítóba épített RightSound technológia minimálisra csökkenti a hangszóró és a mikrofon közelségéből eredő visszhangot. A kihangosítón az összes szokásos funkció megtalálható, mint például a hívások fogadása és befejezése, a hangerő beállítása és a némítás. Amikor privát beszélgetésre van igény, egy fejhallgatót könnyedén bedughatunk a kihangosító beépített csatlakozójába.

Vezeték nélküli internetes telefon

 A telefon-kategória másik díjazottja, Logitech Cordless Internet Handset segítségével a Skype használata ugyanolyan egyszerű, mint egy hagyományos vezeték nélküli telefoné. Az elegáns telefonkészülék a számítógéptől akár 50 méteres távolságban is kristálytiszta hangátvitelt biztosít. A Skype által minősített telefonkészülék az összes alapvető funkciót támogatja, mint például a Skype ügyfelek közötti hívást, a SkypeOut és a SkypeIn szolgáltatásokat, hívástovábbítást mobiltelefonra, vezetékes telefonra vagy másik Skype felhasználóhoz, és a konferenciabeszélgetést is. Színes LCD képernyőjén megjelennek a Skype ismerőseink, bejövő és kimenő hívásaink, valamint hozzáférést biztosít a Skype üzenetrögzítőhöz. A készülék szükség szerint átkapcsolható kihangosító üzemmódba. Billentyűzete sötétben világít, és számos különböző csengőhang közül válogathatunk. A telefonkészülék és a töltőállomás is bármelyik szobában elhelyezhető, így is állandó vezeték nélküli kapcsolatban marad a számítógéppel.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Bevált az átnevezés - sikeres volt a MÁV app nyári kampánya

Sikeres volt a július végétől augusztus legvégéig zajló, MÁV app-ot népszerűsítő figyelemfelhívó kampány. Ebben az időszakban, a korábbi átlagosan 4100-as számot jócskán felülmúlva, hetente 9500-an töltötték le az alkalmazást, és az eladott jegyek száma is jelentősen nőtt, a 10 százalékos napi átlag 27 százalékra ugrott. A közeljövőben bérletvásárlási funkcióval bővül az alkalmazás. 

2019. október 18. 11:37

Megérkezett a Huawei első 5G-s okostelefonja

Már Magyarországon is elérhető a Huawei legújabb okostelefonja. A gyártó dupla chipkészlettel szerelte fel a Mate 20 X (5G)-t: a készülék a Huawei 7 nm-es Kirin 980-as lapkája mellett megkapta az ötödik generációs hálózati teljesítményért felelős többmódú Balong 5000-et is. 

2019. október 18. 04:58

A Samsung az űr határára repíti a felhasználókat

A Samsung bejelentette legújabb, földön kívüli projektjét, az Űrszelfi küldetést, melyben egy Galaxy S10 5G okostelefont küld a sztratoszférába, amellyel a felhasználók a saját képüket is eljuttathatják az űrbe. 

2019. október 16. 12:59

A választások felpörgették a mobilnet-forgalmat is

Egy átlagos vasárnaphoz képest 3 terabájttal nagyobb böngészési adatforgalmat mért Hipernet hálózatán a Telenor október 13-án, az önkormányzati választások napján.

2019. október 16. 09:03

Babakocsikhoz fejleszt intelligens hajtásrendszert a Bosch

Hetes erősségű szél süvít a Beaufort-skála szerint, a levegő 60 km/h sebességgel áramlik a babakocsi körül, amelynek teteje ugyan már vadul lobog – maga a kocsi azonban nem mozdul a helyéről, pedig sem rögzítőfék, sem pedig emberi kéz nem tartja. Ezen feladatokat a Bosch új eStroller-rendszere veszi át, amely jóval több puszta elektromos hajtásnál.  

2019. október 10. 15:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás