Kilenc Logitech terméket tüntettek ki CES innovációs díjjal

forrás Prim Online, 2006. november 11. 13:43
Kiváló mérnöki és tervezői megoldásai elismeréseként a Logitech vállalat kilenc terméke is elnyerte a 2007-es CES innovációs díjak valamelyikét. A díjakat hivatalosan tegnap jelentette be a Szórakoztató Elektronikai Szövetség (Consumer Electronics Association) New Yorkban. Az összes díjnyertes Logitech termék bemutatásra kerül majd a következő nemzetközi CES kiállításon Las Vegasban, 2007. január 9. és 12. között.
A díjnyertes termékek:

A Logitech MX Revolution vezeték nélküli lézer-egér

A számítógépes hardver kategória kitüntetettje, a  Logitech MX Revolution vezeték nélküli lézer-optikai egér jelentősen megkönnyíti a személyi számítógépeken és az interneten felhalmozott óriási adathalmazban való eligazodást. Az egér forradalmian új gördítőkereke — a MicroGear Precision Scroll Wheel — egyetlen lendítéssel akár hét másodpercen át is szabadon pörög, miközben több száz oldalnyit lapoz egy hosszú dokumentumban. A navigációt tovább egyszerűsíti az újszerű One-Touch Search "egy kattintásos keresés", ami egy dokumentumban vagy weboldalon kijelölt szó vagy kifejezés alapján egyetlen kattintással internetes keresést indít. Ergonomikus kialakításának köszönhetően az MX Revolution egér páratlanul kényelmes: mintha csak az emberi kéz meghosszabbítása volna.

A Logitech diNovo Edge billentyűzet

A számítógépes hardver kategória díjazottja, a Logitech diNovo Edge billentyűzet úttörő megoldásokat kínál. Ez a Logitech első újratölthető akkumulátorról működő billentyűzete, amiben egy beépített érintőlapos navigációs panel és a Bluetooth vezeték nélküli technológia is helyet kapott. A fényes bevonatú, alumínium keretbe ültetett, egyetlen áttetsző plexidarabból lézerrel kivágott billentyűzet egyszerre elegáns és kényelmes is. Minimalista megjelenéséhez nagyban hozzájárul, hogy korlátozott számú nyomógomb van rajta. Dinamikusan megvilágított miniatűr ábrái kikapcsolt állapotukban teljesen láthatatlanok. A billentyűzet magas szintű műszaki megoldásainak és esztétikus megjelenésének köszönhetően bármilyen iroda, dolgozószoba vagy nappali szoba kellemes kiegészítője lehet.

A Logitech G25 kormánykerék

Az elektronikus játék kategória egyik nyertese, a Logitech G25 kormánykerék olyan tulajdonságokkal bír, amiket eddig csak az egyedi gyártású, játéktermi versenyautó szimulátorokban lehetett felfedezni. A Logitech valaha gyártott legmodernebb kormánykereke, a G25 néhány különlegessége: hatsebességes váltókar és kuplungpedál; két darab nagy nyomatékú force-feedback motor; 28 centiméteres bőrbevonatú kormány; 900 fokos körbefordíthatóság. A kormány, a váltó és a pedálok is különleges minőségű anyagokból, például rozsdamentes acélból és bőrből készülnek, így egy valódi versenyautó vezetőfülkéjének hangulatát idézik. A Logitech G25 kormánykerék segítségével már otthon is élethű versenyzésben lehet részünk.

A Logitech Z-10 interaktív hangszórórendszer

A számítógépes kiegészítők kategória kitüntetettje, a  Logitech Z-10 Interactive 2.0 hangszórórendszer olyan műszaki megoldásokat alkalmaz, amit korábban számítógépes hangszórókban nem  volt szokás. Beépített érintőlapos vezérlőpultja és háttérvilágításos kijelzője van, amin figyelemmel kísérhetjük a lejátszott zeneszám adatait, a pontos időt és a pillanatnyi hangerőt. A Z-10 hangszóró stúdióminőségű hangzással tölti ki  a szobát, és nem utolsósorban szemet gyönyörködtető látványt nyújt. Az érintőlapos vezérlőpultnak köszönhetően nem kell a számítógép monitorát bekapcsolni vagy alkalmazások között váltogatni, ha változtatni akarunk a zenelejátszáson. A Z-10 kis helyet foglal, és elegáns kiegészítője lehet bármilyen környezetnek, ahol a számítógépet használjuk.

A Logitech FreePulse vezeték nélküli fejhallgató

A vezeték nélküli perifériák kategóriában díjazott Logitech FreePulse fejhallgató kiváló kiegészítője egy iPod vagy más MP3 lejátszónak. Viselhetjük akár a reggeli buszon munkába menet, a tornateremben, vagy kocogás közben. A fejhallgató két darab precíziós, 30 milliméteres, neodímium mágneses hangsugárzója gazdag, telített hangzást biztosít. A mélyhang-kiemelő funkciót bekapcsolva lenyűgöző basszusokat hallhatunk. A fejhallgató nagy sávszélességű, Bluetooth 2.0 Enhanced Data Rate (EDR) vezeték nélküli technológiát használ, így csak az adaptert kell bedugnunk bármilyen lejátszó szabványos 3,5 milliméteres jack aljzatába, és a lejátszót zsebre vágva, összegabalyodó vezetékek nélkül élvezhetjük a zenét.

A Harmony 1000 univerzális távirányító

Az otthoni szórakoztató elektronika kategória kitüntetettje lett a Logitech Harmony 1000 távirányító, ami a már díjnyertes Harmony termékcsaládot egy luxuskivitelű darabbal egészíti ki. A Harmony 1000 távvezérlő színes, érintőlapos képernyőjén az egyetlen gombnyomásos tevékenység alapú funkciók kiválasztása még az eddiginél is egyszerűbb, mert mindig csak a lényeges gombok jelennek meg rajta. Néhány ma kapható felső kategóriás univerzális távirányítóval ellentétben a Harmony 1000 bármilyen infravörös vezérlésű eszköznek parancsolni tud — például videomagnóknak, digitális videófelvevőknek, nagy felbontású televízióknak és számos más háztartási eszköznek is. A külön megvásárolható Logitech Harmony Wireless Extender kiegészítő rádiójelek segítségével a másik szobában elhelyezett, vagy több szobában szétszórt berendezéseket is irányítani tudja, akár zárt ajtókon keresztül is.

QuickCam Ultra Vision webkamera

A digitális képalkotás kategóriában nyert díjat a  Logitech QuickCam Ultra Vision webkamera, ami a hagyományos webkamerák képminőségének kétszeresét is képes produkálni. A webkamera nagy érzékenységű, extra nagy méretű, precíziós objektívje a szokásosnál több fényt tud elnyelni, és azt nagyon pontosan tudja fókuszálni, így éles és életteli képeket ad vissza.  A Logitech RightLight 2 technológia még kedvezőtlen megvilágítás mellett – például sötétben vagy erős ellenfényben – is kiváló teljesítményt nyújt. A Logitech új webkamerájában kitűnő 1,3 megapixeles érzékelőlapka van, és támogatja a nagy felbontású (HD) videószabványt, amivel szélesvásznú klipeket lehet felvenni és visszajátszani.

QuickCall USB kihangosító

 A telefonálás kategóriában jeleskedő Logitech QuickCall USB kihangosító kiváló hangminőséget garantál  internetes hívások közben is. Dupla mikrofonos megoldásának köszönhetően a szoba nagyobb területéről tudja összegyűjteni a hangokat. A QuickCall kihangosítóba épített RightSound technológia minimálisra csökkenti a hangszóró és a mikrofon közelségéből eredő visszhangot. A kihangosítón az összes szokásos funkció megtalálható, mint például a hívások fogadása és befejezése, a hangerő beállítása és a némítás. Amikor privát beszélgetésre van igény, egy fejhallgatót könnyedén bedughatunk a kihangosító beépített csatlakozójába.

Vezeték nélküli internetes telefon

 A telefon-kategória másik díjazottja, Logitech Cordless Internet Handset segítségével a Skype használata ugyanolyan egyszerű, mint egy hagyományos vezeték nélküli telefoné. Az elegáns telefonkészülék a számítógéptől akár 50 méteres távolságban is kristálytiszta hangátvitelt biztosít. A Skype által minősített telefonkészülék az összes alapvető funkciót támogatja, mint például a Skype ügyfelek közötti hívást, a SkypeOut és a SkypeIn szolgáltatásokat, hívástovábbítást mobiltelefonra, vezetékes telefonra vagy másik Skype felhasználóhoz, és a konferenciabeszélgetést is. Színes LCD képernyőjén megjelennek a Skype ismerőseink, bejövő és kimenő hívásaink, valamint hozzáférést biztosít a Skype üzenetrögzítőhöz. A készülék szükség szerint átkapcsolható kihangosító üzemmódba. Billentyűzete sötétben világít, és számos különböző csengőhang közül válogathatunk. A telefonkészülék és a töltőállomás is bármelyik szobában elhelyezhető, így is állandó vezeték nélküli kapcsolatban marad a számítógéppel.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjmentes tranzakciókkal segíti a készpénzforgalom visszaszorítását a Moneytou a Viber felhasználóinak

Május 31-ig a felhasználók számára díjmentessé tette, és a kapcsolódó forgalmi költségeket is átvállalta a Viber üzenetküldő applikáció alatt működő Moneytou fizetési lehetőség szolgáltatója, a NeoPay Kft. Az akció célja kettős: nem csak a készpénzes tranzakciók visszaszorításában segítenek a járvány ideje alatt, hanem az online fizetési megoldásokat is népszerűsítik. 

2020. április 3. 18:00

Már applikációval is vehetünk 30 napos bérletet a Volánbusz járataira

2020. április 1-től már a 30 napos, teljes árú és kiemelten kedvezményes helyközi bérletek, valamint az országos besorolású távolsági járatok igénybe vételéhez szükséges kiegészítő jegyek is megvásárolhatók a nemrég bevezetett applikáción keresztül.

2020. április 1. 15:17

1GB helyett 1+99GB Hipernetet ad a Telenor egy ezresért

A koronavírus okozta rendkívüli helyzetben felértékelődött a gondtalan nethozzáférés, legyen szó kapcsolattartástól, tanulásról vagy szórakozásról. A Telenor a kritikus helyzetben kedvezményesen szeretné biztosítani ügyfelei számára ehhez a feltételeket, így a márciusi ajándék 100GB adat után, április 1-től 1+99GB-ot nyújt kedvezményes áron, 1000 forintért. Az új Hipernet adatjegy további előnye, hogy akinek 100GB-nál is több adatra van szüksége, egy telefonszámhoz többször is megrendelheti az 1+99GB opciót ugyanezen az áron.

2020. április 1. 13:52

Már Kecskeméten is vásárolhatunk mobiljegyet

Korábbi teljes országos lefedési terveinek megfelelően vezeti be a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. a közlekedési mobiljegyet, amelynek keretében 2020. március 31-vel a kecskeméti helyi közlekedésben is elérhetővé vált a virológiai kitettséget csökkentő készpénzmentes megoldás.

2020. március 31. 18:22

Elérhető a WHO és a Rakuten Viber interaktív, többnyelvű chatbotja

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Rakuten Viber a mai napon bejelentette legújabb partnerségét - a COVID-19-ről szóló téves információk leküzdésére egy interaktív, többnyelvű chatbotot hoztak létre, amely világszerte elérhető. A bot célja a vírusról gyorsan terjedő hamis hírek és valótlan információk leküzdése.

2020. március 31. 15:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11
online sportfogadás