Kézmelegítős optikai egér

Milkovits Gábor, 2006. november 11. 19:02
A japán Thanko egy olyan különleges lézeres optikai egeret dob piacra a szigetországban, amely a kéz melegen tartására beépített fűtőszállal is el van látva.
A meglehetősen szokatlan modell a tél közeledtével minden bizonnyal jól jöhet a Hokkaido magas hegyei között élő, fázós kezű, esetleg köszvényes vagy reumás, és emellett takarékosságból nem fűtő japánoknak, ez a célcsoport azonban meglehetősen szűknek ígérkezik. A Thanko számítógépes perifériával mindenesetre ismét egy különleges eszközzel gazdagodott a világ. Az egér teteje a számítógép USB bemenetére történő csatlakoztatáskor automatikusan felmelegszik, a kívánt optimális hőmérséklet pedig az eszköz alján beállítható.

A 6 x 12,5 x 3,5 cm-es, 80 gramm tömegű fűtőszálas egér a kényelmes kezelhetőség érdekében gumiborítású, külsejét pedig kék színű LED fénycsík teszi külön látványossá. A speciális, komfortos periféria 2980 jenbe (kb. 5100 Ft) kerül a távol-keleti szigetországban.
Kulcsszavak: egér

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HP egyedülálló innovációkkal emeli új szintre a kiberbiztonságot

A HP bemutatja továbbfejlesztett biztonsági megoldásait, amelyek teljeskörű védelmet nyújtanak a vállalkozások és távoli munkát végzők számára. A vállalat legújabb termékei közé tartozik a HP Pro Security Edition, a HP Proactive Security és a HP Sure Click Enterprise. A HP a járvány miatt otthonról dolgozó munkavállalók adatainak védelmére ingyenesen elérhetővé teszi a Sure Click Pro védelmi szolgáltatást. 

2020. április 3. 11:19

Következetes felhőmenedzsment

A Dell Technologies legújabb tanulmánya szerint a többfelhős rendszerek egységes felügyelete csökkenti az informatikai költségeket, növeli az adatbiztonságot és felgyorsítja az innovációt.

2020. április 3. 10:27

Digitalizáció felsőfokon: itt a Microsoft Dynamics 365 Business Central

Magyar nyelven és magyar törvényi megfeleléssel április közepétől a magyar piacon is elérhető a Microsoft Dynamics 365 Business Central, amely egyedülálló módon, tervezhető költségek mellett, jelentősebb egyszeri beruházás nélkül biztosítja egy integrált ügyviteli rendszer legmodernebb funkcionalitását a hazai kis- és közepes vállalkozásoknak.

2020. április 2. 19:28

Bizalmas katonai adatok leselejtezett számítógépen

A G DATA szakértői többek között egy föld-levegő rakétarendszer felhasználói kézikönyvét is megtalálták a német hadsereg által leselejtezett notebookon, melyet az eBay-en vásároltak meg.

2020. április 2. 17:53

667%-kal nőtt a koronavírushoz kapcsolódó támadások száma

A koronavírus terjedése miatt egyre nagyobb mértékben támaszkodunk digitális megoldásokra a mindennapi életünk során. Ezt a kiberbűnözők is jól tudják, és igyekeznek kihasználni a felhasználók tapasztalatlanságát az otthoni munkavégzés, a távoktatás, illetve a járvánnyal kapcsolatos információkeresés területén. Az ESET nemrégiben hirdetett akciójában Internet Security ingyenes, teljes funkcionalitással bíró próbaverziót kínált fel minden diáknak és tanárnak, amelyet a nagy keresletre való tekintettel április 15-ig meghosszabbítanak, sőt a cég szakemberei segítenek a beállításokban is.

2020. április 2. 10:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11
online sportfogadás