Microsoft díjeső az Atigrisnek

forrás Prim Online, 2006. november 13. 10:13
Folyamatosan, immár hatodik alkalommal a Microsoft ötcsillagos Gold Partnere, az Atigris Informatika nyerte el a „Legnagyobb licensz szállító Partner” kitüntetést a Microsofttól.
Az Atigris felkészültségét jelzi, hogy jelenleg a Microsoft egyetlen „Licensing Solutions Competency” címmel rendelkező magyar partnere. Papp Tibor a magyar cég vezérigazgatója elmondta: forgalmunk évről-évre növekszik a licensz értékesítés területén. Jelentős bővülést várunk a Vista megjelenésétől, és örömmel konstatáltuk az Antigen vírusirtó termékcsalád iránti nagy érdeklődést.
 
„A Microsoft Magyarország Kft. 2006-os pénzügyi évében legkiemelkedőbb nagyvállalati infrastruktúra partnere” elnevezésű elismerést az Atigris a MOL Magyar Olaj- és Gázipari NyRt-ben végzett tevékenységéért kapta.

A MOL olyan egységes, Microsoft platformra épülő informatikai infrastruktúrát alakított ki az Atigris közreműködésével, amely alacsonyabb működési költségek, jobb szoftvergazdálkodási feltételek és nagyobb adatbiztonság mellett hatékonyabban üzemeltethető, rugalmasan bővíthető és magasabb szintű szolgáltatások bevezetését teszi lehetővé. Az így kiépített infrastruktúra a MOL Csoport szintjén járul hozzá a kommunikáció és az együttműködés, ezzel együtt a teljesítmény és az üzleti eredményesség további növeléséhez. Az új, adatközpontokba összevont nagy-megbízhatóságú infrastruktúra lehetőséget nyújt a MOL csoport tagvállalatai számára a MOL IT szabványaihoz való igazodáshoz, illetve az eddig informatikai értelemben vett különálló cégek IT rendszereinek integrációja is költséghatékonyan megvalósíthatóvá vált. A díjat átvevő Sali Róbert, a cég vezérigazgató-helyettese elmondta: az Atigris szolgáltatási bevételei folyamatosan nőnek, elsősorban az infrastruktúra, a dokumentumkezelési és az informatikai biztonsági projektek révén.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Éles üzemben is kiválóan teljesített a Remote Tower

Három napon át, december 9. és 11. között az úgynevezett távoli toronyból irányították a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér le- és felszálló forgalmát a HungaroControl légiforgalmi irányítói. A Remote Tower ezt megelőzően még soha nem üzemelt ilyen hosszú ideig folyamatosan. 

2019. december 15. 12:54

Izgatottan várja a KLM, mit hoz a 2020-as év a technológia és a repülés világában

Az utasok keresési, foglalási és utazási szokásai folytonos mozgásban vannak. De hogyan is fogja a technológia és a fogyasztó megváltoztatni az utazást 2020-ban? A KLM Holland Királyi Légitársaság alábbi előrejelzésében a turizmus jövőjébe nyerhetünk betekintést a hangfelismeréssel támogatott foglalási rendszereken, a fenntartható megoldásokon és a vasúton át egészen az arcfelismerő biztonsági ellenőrzésekig. 

2019. december 14. 12:17

Eljön az érzékek internetének kora

A felhasználói elvárások szerint a hálózatba kapcsolt technológiák 2030-ra már hétköznapi szinten is képesek lesznek mind az öt emberi érzékszervvel interakcióba lépni, a látáson és halláson felül az ízlelést, a szaglást és a tapintást is stimulálni. Ennek köszönhetően számos új szolgáltatás jelenhet meg a piacon. Az érzékek internetére vonatkozó fogyasztói elvárásokat az Ericsson ConsumerLab kilencedik alkalommal megjelenő, Legfontosabb fogyasztói trendek című jelentése taglalja.

2019. december 14. 10:26

A Facebook-nak ki kell fizetni az 1,2 milliárdos büntetést Magyarországnak

A Gazdasági Versenyhivatal megállapította, hogy a Facebook Ireland Ltd. jogsértő magatartást tanúsított azzal, hogy szolgáltatását éveken át ingyenesen hirdette. Bár a fogyasztóknak a szó szoros értelmében nem kell díjat fizetniük a szolgáltatás igénybevételéért, azonban megadott és felhasználói aktivitásukból nyert adataik jelentős üzleti hasznot generálnak a vállalkozás számára, tehát tulajdonképpen adatainkkal fizetünk a szolgáltatásért. A GVH rekordméretű, 1.2 milliárd Ft összegű bírságot szabott ki a Facebook-ra, az esetet Dr. Bitai Zsófia reklámjogász elemzi. 

2019. december 13. 18:56

Hátrány helyett esély: hallássérülteket tanít kódolni a Microsoft

Az informatika és a digitalizáció új lehetőségeket nyit. A digitális képességek, azon belül is a programozás a legpiacképesebb tudás, amely a hátránnyal élők előtt is új távlatokat nyit. A Microsoft és a Digitális Tudásért Alapítvány kezdeményezése hallássérültek előtt tárja föl a digitális jövőt.

2019. december 13. 15:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Elálltak a felek a T-Systems tranzakciótól

2019. december 11. 10:28

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23
online sportfogadás