Dr. Google felállítja a helyes diagnózist

Genda Csongor Zoltán, 2006. november 13. 17:03
Hosszú évekbe telik, míg egy orvos megszerzi diplomáját, és alkalmassá válik a betegségek beazonosítására, azonban a Google szinte pillanatok alatt képes az esetek nagy részében megállapítani a helyes diagnózist a tünetek alapján.
Az ausztráliai Princess Alexandra Hospital munkatársai a New England Journal Medical szakmagazinban közzétettek egy tanulmányt, miszerint a népszerű kereső segítségére lehet az orvosoknak azon kifejezetten bonyolult eseteknél, amikor ők maguk sem biztosak abban, hogy miben is szenved páciensük. A kutatók úgy tesztelték le a Google-t, hogy 26 betegség 3-5 jellemző tünetét begépelték a keresőbe, és megvizsgálták a legelső néhány találat közül a legkézenfekvőbbet. Az eredmény meglepő volt, ugyanis 15 esetben a pontos diagnózist tartalmazó honlapot is kidobta a szoftver. Így például a Google beazonosította a Creutzfeld-Jakob-kórt vagy a Cushing-szindrómát.

A tanulmány készítői azt a következtetést vonták le, hogy az internetes kereső roppant hasznos lehet a diagnózisok megállapításánál, azonban semmi esetre sem pótolhatja a képzett szakembereket, mivel az is elképzelhető, hogy rossz találatra bukkannak a felhasználók, ez pedig akár végzetes is lehet az önmagukat kezelők számára.

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

Négyéves a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szélessávú szolgáltatásokat összehasonlító portálja, a Szélessáv.net, amely az elmúlt egy évben 211 kihelyezett mérőeszközzel több mint 1,3 millió mérést végzett el. Ezzel kapcsolatban a hatóság egy reprezentatív felméréséből az is kiderült, hogy 2018-ban az internetezők – 58 százaléka – leginkább az otthoni internetes telefonálásra panaszkodott, amit a videotelefonálásra (56%) és az online filmnézésre (52%) vonatkozó elégedetlenség követett.

2019. augusztus 19. 09:35

Gyorsabb lesz a net néhány baranyai iskolában

Közel féltucat baranyai iskolában lesz nagysebességű internetkapcsolat ősztől a Vannet technológiájával. Az állami fejlesztési program célja a digitális tananyagok elterjesztése és az oktatási célú WIFI-hálózatok elérése.

2019. július 15. 10:33

A Balatonra is megérkezett az 5G

A Vodafone Magyarország számára kiemelten fontos a balatoni régió, így a szolgáltató az utóbbi években folyamatosan fejleszti hálózatát a térségben. 

2019. június 2. 13:38

NMHH: 11 százalékkal csökkentek az internetárak tavaly

2018-ban 11 százalékkal mérséklődtek az internetszolgáltatások és ennél kisebb mértékben a mobilhang-előfizetések árai, elsősorban az internetáfa-csökkentés hatására – ezek a legfontosabb megállapításai a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb elemzésének, amely a távközlési szolgáltatások árait és piaci kínálatát vizsgálta. A dokumentumból kiderül az is: a kínált szolgáltatások köre folyamatosan változik, a konstrukciók több mint fele csak kevesebb mint egy év óta igényelhető. 

2019. május 7. 16:35

A Magyar Telekom az egész országban gigabites hálózati képességet biztosítana

Az elmúlt évek intenzív hálózatfejlesztésének eredményeképpen mára több mint 3,5 millió olyan vezetékes elérést biztosít a Telekom hálózata, ahol legalább 30 Mbps sebességgel internetezhetnek az ügyfelek. Ebből egymillió elérés esetén már gigabites sebességet biztosító optikai hálózat áll az ügyfelek rendelkezésére, akik itt akár a - lakossági piacon ma elérhető legnagyobb - 2 Gbps sebességű*  otthoni internetcsomagot is igénybe vehetik.

2019. április 9. 14:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás