Az emberi test energiamezője mint hangvezető

Genda Csongor Zoltán, 2006. november 13. 18:07
A Sony olyan megoldással készül előrukkolni a jövőben, amely újítást hozna a vezeték nélküli adatátvitel területén. A vállalat szakemberei egy olyan technológia kifejlesztésén dolgoznak, amely az emberi test energiamezőjét használná fel a hang továbbítására.
A japán elektronikai konszern még ez év márciusában benyújtotta kérelmét az amerikai szabadalmi hivatalnál a fentebb említett megoldás levédésére. A dokumentum szerint a majdan elkészülő technikát MP3-lejátszókba építenék be, a test elektromágneses terének segítségével pedig lehetővé válna a készüléktől a fejhallgatókig történő jelátvitel. Az adattovábbításról két apró elektróda gondoskodna, azonban a fülhallgatóban mindenképpen digitális elektronika kell, hogy legyen, hogy alkalmas legyen a jelek vételére. Mivel ezeket az elektródákat nem szükséges közvetlenül a bőrre helyezni, így elképzelhető különböző ruhadarabokba való beépítése is.

A Sony leírásában arra is kitér még, hogy ezzel a megoldással problémamentesen megvalósítható az általuk kifejlesztett ATRAC3 formátum másodpercenkénti 48 kbit-es továbbítása. Összehasonlításként azonban érdemes tudni, hogy egy jó minőségű zenelejátszó adatátviteli sebessége 128-192 kbit/s között mozog, így a Sony technológiája körülbelül egy kazettás magnó hangminőségét tudná produkálni.
Kulcsszavak: Sony tudomány mp3 audio

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Karácsonyi ajándékötletek a család minden tagjának a Sonytól

A karácsony közeledtével gyakran nehézségekbe ütközünk, hogy megtaláljuk a tökéletes ajándékokat, ezért a Sony összegyűjtötte azokat a termékeit, melyekkel bárki garantáltan lenyűgözheti barátait, családtagjait. Legyen szó a zene, a film vagy a fotózás szerelmeseiről, a Sony újdonságai között mindenki megtalálhatja álmai ajándékát.

2019. december 2. 11:33

A Honor MagicWatch 2 okosóra egészséges életre ösztönöz

A Honor nemzetközi okostelefon márka ma bemutatta legújabb viselhető eszközét, a Honor MagicWatch 2 okosórát Kínában. Az innovatív okos kiegészítő, amely a Kirin A1 lapkakészletnek köszönhetően akár 14 napig működik egy feltöltéssel, intelligens aktivitásmérő és egészségfigyelő technológiákkal motiválja aktívabb életmódra a fiatalokat.  A személyre szabható óralapokkal és négy különböző óraszíjjal teljesen egyedivé tehető Honor MagicWatch 2 várhatóan a jövő év elején érkezik hazánkba.

2019. november 26. 15:17

November 28-tól a magyarországi IKEA áruházakban is elérhetőek lesznek a SYMFONISK hangszórók

Az IKEA és a Sonos közös fejlesztése, a SYMFONISK sorozat Wi-Fi hangszóróval ellátott termékei november 28-tól elérhetőek lesznek a magyar piacon is. Az új SYMFONISK hangszórókat ingyenes Spotify fiókkal is lehet használni. Az IKEA ezzel a termékével újabb lépést tesz az okos és digitális otthonok megteremtése felé.

2019. november 21. 14:26

Megérkezett a LEGO Technic Top Gear Rallyautó

A LEGO Csoport bemutatta a legelső, a BBC Studios-zal közösen megálmodott LEGO Technic Top Gear szettet. Az új, applikációval irányítható LEGO Technic Top Gear Rallyautó egy hamisítatlan GT rallyautó, ami 2019. december 26-tól érhető el, és 9 éven felüli rajongóknak ajánlott.

2019. november 20. 12:51

Új vezetéknélküli fülhallgatót mutatott be a Huawei

A Huawei Technologies Fogyasztói Üzletága bemutatta a Freebuds 3 vezetéknélküli sztereó fülhallgatót. A vállalat új audió stratégiájának részeként a Kirin A1 chippel felszerelt készülék a prémium piacot célozza meg. A Freebuds 3 stúdióminőségű hangzásvilágot biztosít a felhasználók számára, és hatékonyan szűri ki a környezeti zajokat telefonhívás közben is, az aktív zajszűrőnek köszönhetően pedig akár a tömött metrón, vagy egy forgalmas étteremben is kristálytisztán lehet zenét hallgatni vele.

2019. november 17. 12:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07
online sportfogadás