Határok nélkül hódít piacot az M Factory

forrás Prim Online, 2006. november 14. 16:19
Sikeres regionális terjeszkedést mondhat magáénak az M Factory Kft., a Metacom Holding Zrt. leányvállalata, a regionális piacvezető tartalomfejlesztő és szolgáltató vállalat. A gazdag tartalomkínálat eredményeképpen a vállalat a régió közel 20 telekommunikációs szolgáltatójával kötött szerződést mobil tartalmak értékesítésére vonatkozóan.
A cég budapesti irodájából immár nem csak régión belüli, hanem nyugat-európai, sőt, ausztrál megbízóik számára is végeznek wap alapú fejlesztéseket valamint nyújtanak tartalomszolgáltatást. Mindemellett 2006 folyamán az M Factory Kft. Magyarországra, illetve a régióra vonatkozó szerződést kötött szinte a világ összes nagy hanglemezkiadójával és filmforgalmazójával, valamint bővítette saját tartalmait is.

Az M Factory tartalom-portfoliója a nemzetközi és hazai hanglemezkiadók és filmforgalmazók által szolgáltatott tartalmak mellett saját tartalmakból is áll.

Felhasználói szokások, magyar piac

„A régiót tekintve a magyar, a cseh, a lengyel és a szlovén piac hasonlít leginkább egymáshoz, féléves-éves lemaradásuk van a nyugat-európai piacokhoz képest. Annak mérésére, hogy egy adott országban a felhasználók mennyire nyitottak és mennyire felkészültek (készülék és szolgáltatás választék szempontjából) a mobil telefon alapfunkcióján, a telefonáláson túl más szolgáltatásokat is igénybe venni, a voice/non voice (hang alapú/nem hang alapú) szolgáltatások aránya az egyik legkifejezőbb mérőszám. Hazánkban a nem hang alapú szolgáltatások igénybe vételének aránya 10-15 % a teljes bevételhez képest, míg Nyugat-Európában ez az érték már elérte a 15-25%-ot. Magyarország ugyanakkor élen jár a fejlesztésben: regionális szinten itt állítják elő a legtöbb mobiltartalmat, amelynek meghatározó részét teszik ki az M Factory saját fejlesztésű tartalmai” – mondta Malcsiner Péter, a Metacom Holding Zrt. vezérigazgatója.

„A magyar piacon félévente-évente jelennek meg új szolgáltatások, amelyek biztosítják a piac folyamatos növekedését. A korábban említett technológiai lemaradottságot jól érzékelteti, hogy az a technológia, ami a nyugatabbra fekvő országokban már elavultnak számít, az Magyarországon még érett-hanyatló állapotban van. További érdekessége a hazai piacnak, hogy a telefonálásra fordított kiadások a jövedelmekhez képest arányaiban lényegesen magasabbak, mint Nyugat-Európában” – tette hozzá Malcsiner.

Magyarországon egyelőre jellemzően inkább telefonálásra használjuk a készüléket, mintsem 3G-s szolgáltatások igénybevételére. Ennek egyik legfőbb oka, hogy a magyar piacon használt mobiltelefonok technológiája még nem elég fejlett a 3G-s szolgáltatások igénybe vételére.

A régióban kiemelkedően magas a rajzfilm-letöltések száma: rendkívül népszerűek a rajzfilmes háttérképek, és a rajzfilm-slágerek mint csengőhangok. A retro-rajzfilmes tartalmak Magyarország és a régió mellett még Németországban igen népszerűek, ugyanakkor Angliában például érdektelenek. A szláv országokban – amelyek egyébként a magyar piachoz képest némi lemaradást mutatnak – a csengőhang letöltésekben a népzenék a legnépszerűbbek.

Tőlünk nyugatabbra fekvő országokban – a magyar piachoz képest – számszerűleg több mobiltartalmat töltenek le, különösen igaz ez a csengőhangokra és a teljes zeneszámok letöltésére.

Általában minden országra jellemző, hogy a külföldi tartalmakkal szemben a hazai tartalmak száma igen magas, a teljes adatforgalom 60 százalékát teszik ki.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Techradar szakértői díjazták a Huawei P30 Pro-t

A Huawei Technologies Fogyasztói Üzletága két szakmai díjjal gazdagodott az idei TechRadar Mobile Choice Consumer Awards eseményen. A tizenkilencedik alkalommal megrendezett eseményen a P30 Pro elnyerte a Legjobb Kamerás Okostelefon (Best Camera Phone) díját, a P Smart 2019 pedig a Legjobb Értékű Okostelefon (200 font alatt) díját. 

2019. november 12. 08:58

A Zyxel új szolgáltatása növeli a hálózati biztonságot

A tajvani Zyxel bemutatta új, AiShield szolgáltatását, amely jelentősen hozzájárul az otthonok és vállalkozások hálózati biztonságához. A MultyX és Multy Plus eszközök mellé használható intuitív alkalmazás az egyre kifinomultabb zsarolóvírusokkal és a rosszindulatú szoftverekkel veszi fel a harcot.

2019. november 11. 15:57

A Samsung 46 megoldása nyerte el a CES 2020 Innovációs Díját

A Samsung 46 új termékinnovációs megoldását ismerték el a CES 2020 Innovációs Díjával, köztük három termék a Legjobb Innováció díjat nyerte el kategóriájában. A nívós elismerés a legújabb technológiával rendelkező, kiemelkedő formatervezésű és egyedi kialakítású termékeket és szolgáltatásokat tünteti ki. A Galaxy Note10+ 5G okostelefon is a Legjobb Innováció díjat kapta meg.  

2019. november 11. 12:59

Öt kamerával és prémium funkciókkal érkezett meg a Huawei Nova 5T

A szenvedélyes fotósokat és közösségi média használókat, valamint a gamereket célozza a Huawei legújabb okostelefonja, a Nova 5T. A készülék négy hátlapi kamerája támogatja a nagy felbontású-, az ultraszéles látószögű-, a makro- és a mélységi fényképezést is, a 32 MP-es előlapi lencséje pedig éles és részletes szelfik készítését teszi lehetővé. A GPU Turbo 3.0 grafikai feldolgozási technológia teljes kijelzős játékélményt biztosít a felhasználóknak. A Nova 5T november elejétől kapható a szolgáltatóknál és a Huawei magyarországi kiskereskedelmi partnereinél.

2019. november 8. 18:47

Az LG legújabb OLED tévéjét is díjazták a CES bírái

A 2020. évi CES alkalmából újra számos innovációs díjjal ismerte el az LG Electronics úttörő technológiai és formatervezési újításait az amerikai Szórakoztatóelektronikai Szövetség (Consumer Technology Association), így az LG OLED TV technológiája például ezúttal is kiérdemelte a legjobb innovációnak járó kitüntetést. Ezzel immár 8. egymást követő évben nyerik el az LG OLED televíziói, háztartási készülékei és zászlóshajó okostelefonjai a CES innovációs díjait.

2019. november 8. 17:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44
online sportfogadás