Tech Ed IT: Milyen üzleti többletértéket kínálnak következő generációs MS termékek?

forrás Prim Online, 2006. november 15. 18:06
A Microsoft Tech•Ed Informatikai Fórum a szoftveróriás első számú, az informatikai szakmának szóló technológiai rendezvénye Európában. Az idei konferencián Bob Muglia, a Microsoft Szerver és Eszközök üzletágának alelnöke megnyitó beszédében kiemelten foglalkozott azokkal az előnyökkel, amelyeket a Windows Vista, a Microsoft Office 2007, a Microsoft Exchange Server 2007 és a Longhorn Windows Server kínál az ügyfelek informatikai környezete számára.
A több mint 4750 fős, a világ minden tájáról érkező informatikai szakemberekből álló, egész nézőteret megtöltő közönség előtt Muglia arról a szerepről is beszélt, amelyet a következő generációs termékek játszanak a „people-ready” (emberközpontú) vállalati infrastruktúra megteremtését célzó Microsoft-koncepcióban. Az alelnök több új informatikai programot is részletesen bemutatott, köztük a Forefront és a Microsoft System Center termékcsalád frissítéseit. Előadásának célja az volt, hogy a felhasználó vállalatok megismerjék az új termékek adta lehetőségeket, hiszen e szoftvereket úgy alakították ki, hogy egyszerűsítsék a közös munkát, a tartalmak védelmét és kezelését, az információkeresést, az üzleti adatokra való rálátást, továbbá hogy növeljék a biztonságot, és csökkentsék az informatikai költségeket.

„Vezető termékeink új verzióinak megjelenésére várva meg szeretnénk könnyíteni vevőink számára annak felmérését, miként érhetnek el további üzleti sikereket innovatív újdonságaink révén” – mondta Muglia, majd hozzátette: „Európai és a világ más részein dolgozó partnereinkkel közösen alakítottuk ki azt a fejlett ökoszisztémát, amely megoldások gazdag tárházát kínálja a Windows Vista, a 2007‑es Office rendszer és az Exchange Server 2007 felhasználói számára. Egy közelmúltban készült, 28 országra kiterjedő IDC tanulmány előrejelzései szerint a Windows Vista több mint 1 millió informatikai munkahelyet tesz biztossá a régióban, és az iparág újonnan létrejövő munkahelyeinek mintegy 55%-a az új operációs rendszerhez lesz köthető.”

A Microsoft közzétette azon európai ügyfeleinek listáját, akik értékelik a Windows Vistát, az Office 2007 rendszert és az Exchange Server 2007-et. Ezen felhasználók növekvő hatékonyságról számoltak be informatikai környezetük egyszerűsítése, menedzselése és védelme terén.

„Vállalatunk számára elsődleges fontosságú, hogy megvédjük infrastruktúránkat a spam és a vírusok által jelentett, folyamatosan változó fenyegetésektől. Ezekkel az újgenerációs termékekkel még hatékonyabbá tehetjük informatikai eszközeink védelmét” – jelentette ki Andreas Zit, a T-Systems Austria Üzleti Infrastruktúra osztályának vezető tanácsadója. „Az előzetes tesztek során értékelhettük az Exchange Server 2007 és a Forefront Security for Exchange Server termékeket, és az eredmény alapján bízunk abban, hogy e két program együttes alkalmazásával garantáltan biztonságossá és „öngyógyítóvá” tehetjük üzenetküldő infrastruktúránkat.”

Az említett portfolió termékeinek értékelését több más európai ill. régióbeli vállalat, egyebek mellett a Blackwell Publishing, a BMW, a British Telecom csoport, a Dubai Burj Al Arab Hotel, a France Telecom Csoport, a Rijksmuseum és a Royal Bank of Scotland is megkezdte.

Muglia alelnök bemutatta a Microsoft új szerver operációs rendszerének, a Longhornnak működését is. Kiemelte, hogy a Microsoft az eddigieknél is több figyelmet fordított a szoftver együttműködési képességeinek fejlesztésére, és ismételten hangsúlyozta azokat az egységes rendszer megalkotását elősegítő, hosszú távú ígéreteket, amelyeket cége tett az informatikai szakemberek és a fejlesztők felé.

Ízelítő a Longhorn tulajdonságaiból

A jobb ellenőrzést, a nagyobb védelmet és rugalmasságot támogató új funkcióival a Longhorn Windows szerver óriási segítséget jelent majd a vállalatoknak az egyre magasabb szintű üzleti követelmények teljesítésében. A programot telepítő szervezetek megnövekedett termelékenységre és olyan megbízható platformra számíthatnak, amellyel támogathatják alkalmazásaik futtatását, ellenőrizhetik a hálózati hozzáférést, menedzselhetik a leterheltséget, és fontos szolgáltatásokat nyújthatnak az infrastruktúra számára. Számos felhasználó vállalat – köztük a MySpace is – megkezdte a Longhorn és a kapcsolódó technológiák, így az Internet Information Services (IIS) 7 és a Windows PowerShell tesztelését, és rendkívül hasznosnak találják az általuk kínált funkciókat.

„A Windows PowerShell bevezetésének egyik előnye, hogy azok az alkalmi feladatok, amelyek korábban legalább tíz percet vettek igénybe, most mindössze 5 másodperc alatt (vagy akár gyorsabban is) lefuttathatóak – ráadásul jobb jelentéskészítési lehetőségek, nagyobb pontosság és sokkal kevesebb manuális munka mellett” – mondta Allen Huff, a MySpace műszaki alelnöke. Huff hozzátette: „A MySpace már megkezdte a tesztelést és a programok betöltését a Longhornon futó környezetbe. Tapasztalataink szerint jelentősen csökken a processzorterhelés, és emelkedik az IIS7 felől másodpercenként érkező igények száma.”

Javuló együttműködési képesség

Demonstrálandó a Microsoft elkötelezettségét a más szállítók rendszereivel való kompatibilitás kiterjesztése iránt, Muglia bejelentette a „Szállítói Szövetség a Kompatibilitásért” elnevezésű szakmai fórum megalakulását. A társulásban az iparág legkülönbözőbb szegmenseit képviselő, globális szoftver- és hardverszállítók dolgoznak együtt a Microsoft és más gyártók rendszerei között szükséges együttműködés kiterjesztésén. A társulást mindenekelőtt az a vevői igény hívta életre, amely a biztonsági és megbízhatósági kérdésekkel azonos fontosságú ügynek tekinti az együttműködési nehézségek feloldását. Megfelelve e vevői elvárásnak, a társulás megelőző jelleggel kívánja csökkenteni a többféle rendszer integrálásának kockázatát és költségeit. Az alapító szervezetek listáját és a társulásra vonatkozó további információkat a következő weboldalon talál: http://www.interopvendoralliance.org

sajtóközlemény

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

SAP-vel pörgetik fel a körforgásos gazdaságot is

2023 júliusától teljesen átalakul a magyarországi hulladékgazdálkodási rendszer. A MOL illetékes leányvállalata az SAP rendszerét választotta a komplex szervezési, irányítási és elszámolási feladatok informatikai támogatására.

2023. június 9. 20:01

Négy tipp a kiberbiztos nyaralásért

Felmérések szerint a Földön élő minden emberre legalább 3 hamis személyazonosság jut a kiberbűnözői piacon, mégis mintha továbbra is félvállról vennénk a fenyegetést a hétköznapokban, különösen a lazább nyári időszakban. Hamarosan elözönlik az üzenőfalakat a szebbnél szebb helyen nyaraló, tökéletes és boldog családok fotói, hadd irigykedjenek az ismerősök, ez a vágy azonban gyakran vezet oda, hogy meggondolatlanul osztjuk meg személyes adatok tömkelegét, melyet nem csupán a barátaink és a családunk, de a digitális világ rosszfiúi is láthatnak.

2023. június 9. 17:22

Már itthon is előrendelhető az LG okosmonitorja

Munkára és szórakozásra is kiválóan alkalmas okosmonitort dob piacra az LG Magyarországon. A 32SQ780S modell ideális választás lehet mindazoknak, akik többfunkciós eszközt keresnek. A kijelző kényelmesen beállítható az asztalon, rendkívül jó kontrasztarányt kínál és számos okosfunkcióval bír, így a munkavégzés és tanulás mellett ideális filmnézésre vagy akár játékra is.

2023. június 9. 15:22

Új switchekkel pörög fel a megfigyelési piac

A biztonsági kamera technológiák fejlődését követően a PoE switchek is fontos szerepet játszanak a megfigyelő rendszerek telepítésében. A switch kialakítás területén piacvezető Zyxel kifejezetten erre az igényre válaszolva alkotta meg a GS1350 PoW switch sorozatát. A portok változatos számának és a magas teljesítmény tartaléknak köszönhetően eszközeikkel akár úgy is könnyedén működtethetők a biztonsági kamera hálózatok, hogy egyszerre minden port csatlakoztatva van.

2023. június 8. 18:55

Felgyorsítja stratégiai átalakulását a Maersk

Jelentős előrelépést ért el digitális átalakulásában a dán Maersk. A világ legnagyobb tengeri szállítmányozó vállalata az SAP Business Technology Platform segítségével gyorsítja fel stratégiai fejlődését, automatizálja üzleti folyamatait, növeli hatékonyságát, teszi egyszerűbbé a technológia használatát, és növeli a felhasználói élményt.

2023. június 2. 11:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39