Az Európai Bizottság jóváhagyta a Nokia Siemens Networks megalakulását

forrás Prim Online, 2006. november 18. 14:34
Az Európai Bizottság jóváhagyja a Nokia Networks üzletágának és a Siemens mobil és vezetékes hálózatokkal foglalkozó részlegének tervezett összeolvadását. Az egyesülés révén létrejövő új vállalat a Nokia Siemens Networks nevet kapta. A bizottság álláspontja szerint a tranzakció nem korlátozza a hatékony versenyt a mobil-, illetve a vezetékes távközlési hálózatok és szolgáltatások piacán.
A Nokia Siemens Networks leendő vezérigazgatója, Simon Beresford-Wylie üdvözölte a döntést, amelyet fontos lépésnek tart az egyesülés teljes körű hatósági jóváhagyásához, és kiemelte, hogy ez a fogyasztók számára is jó hír. "Az Európai Bizottság mostani döntése kulcsszerepet tölt be a tranzakció lebonyolításához szükséges engedélyek megszerzésében. Mivel néhány országban még tart az engedélyeztetési folyamat, a bizottság mostani döntése alapján bízunk benne, hogy az összeolvadás a kitűzött határidőig lezárul."

Beresford-Wylie az új vállalat előnyeiről és erősségeiről is beszélt. "A Nokia Siemens Networks termékportfoliója igen széles. A vállalat elég nagy méretű ahhoz, hogy megállja a helyét a világpiaci versenyben, és hogy értéket teremtsen részvényesei számára. Megfelelő helyzetben leszünk ahhoz, hogy segítsünk ügyfeleinknek megoldani a költségcsökkentés és a bevételnövelés feladatát, és választ adjunk nekik a konvergáló technológiákban rejlő kihívásokra."

A Nokia és a Siemens 2006. június 19-én számolt be a Nokia Networks üzletágának és a Siemens mobil és vezetékes hálózatokkal foglalkozó részlegének összeolvadását célzó terveiről. A létrejövő új vállalatot a tervek szerint Nokia Siemens Networksnek fogják nevezni. A 2005-ös naptári évben 15,8 milliárd eurós pro forma bevételt hozó új cég egyedülálló helyzetéből adódóan a konvergáló távközlési piacra szánt termékek és szolgáltatások átfogó kínálatával vonzó lehetőségeket kínál ügyfeleinek. A Nokia és a Siemens tervei szerint az új vállalat 2007 januárjától fog működni.
Kulcsszavak: Siemens Nokia

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mérnöki válaszok a klímaváltozás hatásainak csökkentésére

Ökológia és Gazdaság Fórum néven új interdiszciplináris munkacsoport alakul a Magyar Mérnöki Kamarában, amelynek célja, hogy a Föld ökológiai állapotának romlása és a klímaváltozás miatti kihívásokra mérnökileg megalapozott és szakmailag koordinált válaszokat és javaslatokat adjon.

2020. február 24. 16:20

Digital Health Summit – minden, amit ma tudhatunk a jövő egészségiparáról

Vajon elvégezheti egy robot a műtét utáni rehabilitációt, úgy, hogy a terapeuta több ezer kilométerről figyeli a gyógyulást? Miért lehet jó ötlet a digitalizált receptfelírás az orvosnak, betegnek és persze a finanszírozónak egyaránt? Kinek, mikor és hogyan érdemes befektetni a digitális egészségügybe? Izgalmas kérdések, viták és valódi válaszok várják a résztvevőket a digitális egészségügy első hazai konferenciáján, 2020. február 27-én.

2020. február 24. 13:22

Előre törnek az adatvezérelt kommunikációs csatornák

Nyolcadik alkalommal készítette el az Inspira Research a reklámpiac hirdetői percepcióját mérő Marketing Mood Barometer kutatását. A 2020-as adatok egyértelműen mutatják az adatvezérelt, sőt a hagyományos direktmarketing területek egyre kedvezőbb hirdetői megítélését. 

2020. február 24. 12:53

Újabb termékek a Dell Technologies kínálatában

A Dell Technologies új peremhálózati megoldásokat jelentett be, melyek segítenek a vállalatoknak feldolgozni és értékes információvá alakítani a legváltozatosabb helyekről származó, több milliárd eszközben rejlő adathalmazt. A bővített portfólió olyan innovációkat tartalmaz mint a kompakt edge szerver, egy kisméretű moduláris adatközpont, továbbfejlesztett telemetriafelügyelet és egy streamelemző platform.

2020. február 24. 09:24

Az IKT szektor ökológiai lábnyomáról jelentett az Ericsson

A digitális életformánk ökológiai lábnyomáról szóló híradások jelentős része komor képet vetít elénk, különösen a jövőre vonatkozó várakozások terén. Ennek az ökológiai lábnyomnak a meghatározása nem ördöngösség, de ismerni kell hozzá a technológiát, annak fejlesztését és használatát. Számos becslés elérhető erről, megnehezítve a laikusok dolgát, ha meg szeretnék érteni a tényleges helyzetet. Az Ericsson IndustryLab legújabb anyaga az információ- és kommunikációtechnológiai ipar (IKT) ökológiai lábnyomának összetevőit vizsgálta és mindazt, amit a digitális életformánk környezeti hatásairól tudnunk kell.

2020. február 23. 11:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03
online sportfogadás