Támogatja a Vistát a NOD32 antivírus

A felhasználók ingyenesen kapják az új verziót

forrás Prim Online, 2006. november 20. 18:02
Az Eset Software ma bejelentette a NOD32 új verzióját, ami teljes körben támogatja a Microsoft 32 és 64 bites operációs rendszereit, a Vista mindkét változatát is beleértve. A fejlettebb rootkit védelmet is bemutató új változat a jelenlegi felhasználók számára ingyenesen érhető el.
A kiváló proaktív védelmet nyújtó antivírus rendszeréről ismert Eset Software bejelentette a NOD32 új verzióját. A vírusirtó 2.7-es változata teljes mértékben kompatibilis a Microsoft Windows Vista operációs rendszerével, így egyike azon kevés biztonsági megoldásoknak, amik teljes körben támogatják a Microsoft új operációs rendszereit - beleértve a Vista, az XP és a Windows Server 2003 64 bites verzióit.

Az új verziónak köszönhetően az egyéni és a vállalati felhasználók tökéletes védelmet kapnak a vírusok, férgek és trójaiak, a kémprogramok, a kéretlen reklámprogramok, az adathalász fenyegetések és a rootkitek ellen. A NOD32 2.7-es verziója tartalmazza a korábbi változatokban már megismert díjnyertes ThreatSense technológiát is, ami heurisztikus kódelemzés segítségével képes a még ismeretlen kórokozók megállítására.

Fejlettebb rootkit védelem

A rootkitek - a számítógépbe való bejutást lehetővé tévő, önmagukat elrejtő kórokozók - elleni védekezés komoly próba elé állítja az antivírus rendszerek gyártóit. Az Eset idén januárban, a világon elsőként integrált vírusirtójába olyan védelmet, ami megakadályozza e kórokozók települését. A NOD32 2.7-es változatában ez a védelem tovább fejlődött, így az antivírus rendszer már nem csak az ilyen rosszindulatú kódok településének megakadályozására képes, de arra is, hogy heurisztikus technológiája segítségével felismerje és blokkolja a számítógépre korábban feltelepült, aktív rootkiteket.

Frissítés ingyen

"A NOD32 esetében a felhasználó nem egy terméket, hanem egy szolgáltatást kap. Az Eset Software cégpolitikájának szerves része, hogy nem csupán a vírusirtó vírusdefiníciós adatbázisát frissíti, hanem a rendszer minden komponensét. Így folyamatosan biztosítjuk a legújabb technológiát minden felhasználónk számára" - nyilatkozta Csiszér Béla, a NOD32-t képviselő Sicontact Kft. ügyvezetője. A szakember kiemelte, hogy a vírusirtó új változatában a fejlettebb védelem mellett a Windows Vista operációs rendszer támogatása is ingyenesen áll a jelenlegi felhasználók rendelkezésére, és a frissítés - az alapértelmezett beállítások szerint, működő internetkapcsolat esetén - automatikusan megtörténik.

A NOD32 antivírus rendszer teljesítményét az elmúlt időkben egyébként számtalan szakmai díj ismerte el. Így a szlovák vírusirtó tartja a nemzetközi Virus Bulletin magazin VB100% díjának rekordját. A minősítést - amit az a termék kaphat meg, mely a tesztek során minden vírust megtalál és eltávolít, miközben nem produkál téves riasztást - a vírusirtó eddig 40 alkalommal szerezte meg. Ezen kívül a NOD32 kapta 2006-ban a magyar PC World ajánlását, illetve nyerte meg a ChekVir laboratórium februári tesztjét, ami a vírusirtó szoftverek heurisztikus képességeit hasonlította össze.

A NOD32 2.7-es verziójában bemutatkozó újdonságok részletesen:

  •     A Microsoft Windows Vista 32 és 64 bites verzióinak támogatása.
  •     Fejlettebb rootkit védelem és detektálás: proaktív módon azonosítja az aktív rootkiteket, melyek tipikusan rejtve maradnak a felhasználó előtt.
  •     Kórokozók kiterjesztett kategorizációja: tartalmazza a potenciálisan kéretlen alkalmazásokat (például a nem kártékony reklámprogramokat) és a potenciálisan veszélyes programok (például billentyűzet-figyelők, távoli adminisztrátor programok) elnevezését. A kategóriák ki- és bekapcsolhatók.
Kulcsszavak: Eset NOD32

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közel félszáz szakképzési centrumban segíti az oktatást 3D nyomtató

A hazai szakképzés alapját jelentő, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felügyelete alá tartozó 44 db szakképzési centrumnak, egy hazai és EU-s forrást egyaránt tartalmazó pályázati projektnek köszönhetően lehetősége van egy úgynevezett Digitális Közösségi Alkotólabor létesítésére, ahol a tanulók megismerhetik számos digitális tárgyalkotási technológia alapjait. Ezek között szerepel a 3D tervezés és nyomtatás is, és örömteli, hogy a centrumok jelentős része, a világszínvonalú, teljes egészében magyar mérnökök által fejlesztett CraftBot 3D nyomtatókat választotta. 

2019. október 18. 17:06

Az új Epson SureColor nyomtatók kivételes minőséget és sokoldalúságot biztosítanak

Az Epson bemutatja első, 12 színkomponenst használó nagy formátumú nyomtatóit, amelyek minden eddiginél szélesebb színteret biztosítanak 99%-os Pantone-lefedettséggel*. 

2019. október 17. 18:33

SUSE CaaS Platform 4: a felügyelő, akire bátran rábízhatja konténereit

Már elérhető a SUSE CaaS Platform 4, a SUSE konténerfelügyeleti platformjának legfrissebb kiadása. A megoldás egyszerűsíti a legszélesebb körben használt konténerfelügyeleti megoldás, a Kubernetes használatát, ezáltal lehetővé teszi a fejlesztő és DevOps csapatok számára a konténeralapú szolgáltatások bevezetését és üzemeltetését mind a helyszínen, mind pedig hibrid vagy többfelhős környezetben. 

2019. október 17. 13:44

Napjaink memóriakártyái

Szinte az összes napi használatú elektronikai eszközünk elsődleges vagy másodlagos mentési helyként ezt használja. Gondolunk itt a mobiltelefonra vagy az elektronikus könyvolvasóra, de az MP3 lejátszó és a digitális fényképezőgép sem kivétel. Jellemzően az eszközök nagyobbik része az SD típusú memóriakártyákat alkalmazza. Ezért ki is jelenthetjük, hogy napjaink legjellemzőbb memóriakártya típusa ez.

2019. október 17. 12:39

Újabb szervereket mutatott be a Fujitsu

A Fujitsu bemutatta legújabb mainframe számítástechnikai innovációját: az eddiginél magasabb szintű nyitottságot és integrációs képességet nyújtó, új, jövőbiztos Fujitsu BS2000 SE710 és SE310 szerverinfrastruktúrákat. A fejlett infrastruktúráknak köszönhetően a mainframe-rendszerek továbbra is hatékony, biztonságos és megbízható platformként támogathatják a digitális átalakulást, olyan új funkciókkal, amelyek még alkalmasabbá teszik őket a rugalmas, hibrid számítástechnikai környezetek kiszolgálására. 

2019. október 17. 11:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás