Nemzetközi fotópályázatot hirdetett a HP

forrás Prim Online, 2006. november 22. 13:48
A HP Képalkotási és Nyomtatási Üzletága nemzetközi fotópályázatot hirdetett hivatásos fotósok, fotóművészek részére „A kultúra Európája – az urbanitás kultúrája” címmel. A pályázat célja, hogy európai fotóművészek, fotóriporterek, hivatásos fotósok és művészeti felsőoktatásban résztvevő hallgatók műfaji megkötöttség nélkül mutassák be Európa Kulturális Fővárosait. A feladat érdekessége az, hogy a pályázóknak lehetőségük adódik, hogy rávilágítsanak arra, miként tudtak élni az egyes városok e lehetőséggel korábban, s ez talán példaértékű lehet Magyarország számára is.
A pályázatokat a kiíró interneten fogadja, külön erre a célra létrehozott internetes galéria segítségével, amelyre a pályázók feltölthetik pályázati anyagukat, illetve a beérkezett pályamunkákról is ezen keresztül tájékozódhat a zsűri, a közös döntést szolgáló ülés előtt. A pályázatok feltöltési határideje 2006. március 1-je.

A pályázati időszak lejárta után - a pályaművek díjazásaként - a nemzetközi szakmai zsűri által kiválogatott fotókból a HP Képalkotási és Nyomtatási Üzletág óriásnyomatokat készít, és bemutatkozási lehetőséget nyújt az Európa Kulturális Fővárosa címre pályázó magyarországi városokban – Budapest, Sopron, Győr, Eger, Miskolc, Debrecen – és természetesen elsősorban a címet elnyert városban, Pécsett is. A kiállított fotókból a zsűri további válogatás után reprezentatív katalógust állít össze és ad ki.
Kulcsszavak: fotó pályázat HP

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Nikon kiadja az első tükör nélküli DX formátumú fix objektívet

A Nikon ma bővíti a NIKKOR Z DX objektívek kínálatát az első DX formátumú fix objektívvel. A NIKKOR Z DX 24mm f/1.7 objektív nagy fényerejű, éles, és közeli felvételekhez is kiváló, valamint gyenge fényben is remekül teljesít. A kompakt és sokoldalú objektív tökéletes fix objektív élénk mindennapi fényképekhez.

2023. május 31. 18:31

A Sony bejelentette legújabb ultraszéles látószögű zoomos vlogkameráját

A Sony bemutatja a ZV vlogkamera sorozatának második generációs kameráját, a ZV-1 II-t, amely rendkívül népszerű, piacvezető funkciókat tartalmaz. A ZV-1-nél szélesebb látószöggel a ZV-1 II segít a vloggereknek, hogy kiemelkedően fotogén képminőséggel még magával ragadóbb történeteket mesélhessenek.

2023. május 25. 15:42

A Nikon kiadja az agilis z 8 fényképezőgépet

A Nikon a nagy teljesítményű és agilis Z 8 fényképezőgéppel bővíti a professzionális Z sorozatú, tükör nélküli fényképezőgépei kínálatát. A Z 9 számos funkciója mellett könnyű vázzal rendelkező, vadonatúj Z 8 elképesztő rugalmasságot biztosít a videókkal és állóképekkel is dolgozó hibrid alkotók számára, amellyel életre kelthetik elképzeléseiket.

2023. május 11. 11:23

Szépirodalmi és fotós pályázatot hirdettek

Titkot rejt az erdő címmel hirdet országos vers- próza- és meseíró pályázatot a Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület. Nyolcadik alkalommal rendezi meg az egyesület a különleges versenyt. A természetvédelmi-irodalmi pályázattal a 6-19 éves kategóriát célozzák meg. Idei újítás, hogy fotós kategóriába is külön címen jelentkezhetnek a gyerekek. A rendezvény fővédnöke Halász Judit, Kossuth- és Jászai díjas színművész, aki ötödik éve támogatja a rendezvényt.

2023. május 10. 14:17

A Sony új firmware-frissítést jelentett be az FX3 és FX30 kamerákhoz

A Sony új firmware-frissítéseket jelentett be az FX3 full-frame és az FX30 Super 35 digitális mozikamerákhoz, amelyek a filmes történetmesélés funkcióinak bővítésével és a filmalkotók szorosabb kapcsolatával jár. 

2023. április 20. 17:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39