Nemzetközi fotópályázatot hirdetett a HP

forrás Prim Online, 2006. november 22. 13:48
A HP Képalkotási és Nyomtatási Üzletága nemzetközi fotópályázatot hirdetett hivatásos fotósok, fotóművészek részére „A kultúra Európája – az urbanitás kultúrája” címmel. A pályázat célja, hogy európai fotóművészek, fotóriporterek, hivatásos fotósok és művészeti felsőoktatásban résztvevő hallgatók műfaji megkötöttség nélkül mutassák be Európa Kulturális Fővárosait. A feladat érdekessége az, hogy a pályázóknak lehetőségük adódik, hogy rávilágítsanak arra, miként tudtak élni az egyes városok e lehetőséggel korábban, s ez talán példaértékű lehet Magyarország számára is.
A pályázatokat a kiíró interneten fogadja, külön erre a célra létrehozott internetes galéria segítségével, amelyre a pályázók feltölthetik pályázati anyagukat, illetve a beérkezett pályamunkákról is ezen keresztül tájékozódhat a zsűri, a közös döntést szolgáló ülés előtt. A pályázatok feltöltési határideje 2006. március 1-je.

A pályázati időszak lejárta után - a pályaművek díjazásaként - a nemzetközi szakmai zsűri által kiválogatott fotókból a HP Képalkotási és Nyomtatási Üzletág óriásnyomatokat készít, és bemutatkozási lehetőséget nyújt az Európa Kulturális Fővárosa címre pályázó magyarországi városokban – Budapest, Sopron, Győr, Eger, Miskolc, Debrecen – és természetesen elsősorban a címet elnyert városban, Pécsett is. A kiállított fotókból a zsűri további válogatás után reprezentatív katalógust állít össze és ad ki.
Kulcsszavak: fotó pályázat HP

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Itt a tökéletes elmosódást nyújtó objektív

A Nikon új magaslatokba emeli az S sorozat optikai kiválóságát a NIKKOR Z 135mm f/1.8 S Plena objektívvel. Legyen szó állóképekről vagy videókról, e prémium, teljes képes objektív elhozza a tökéletességre emelt elmosódást. A képzőművészeti fotózástól kezdve a portrékon, a divaton, a természeten át az egyéb témákig még a legigényesebb fotósok is lenyűgöző mélységű és művészi képeket alkothatnak. 

2023. szeptember 28. 09:57

"Story in Sight": inspiráció és tudás a fotográfián keresztüli önkifejezésre

A Xiaomi a nagy elismertségnek örvendő Leica Akademie Instructor szakmai közösséggel és a híres fotóriporterrel, Giuseppe Nucci-val együttműködésben indította el "Story in Sight" elnevezésű projektjét. A kezdeményezés keretében a fényképészet iránt érdeklődő egyetemisták vehetnék részt szakmai workshopokon, amelyeken a vizuális történetmesélés módszereibe avatják be őket.

2023. szeptember 26. 11:21

Új tükör nélküli fényképezőgép a Nikontól

A Nikon ma bejelentette a legújabb teljes képkockás, FX-formátumú tükör nélküli fényképezőgépét, amelyben az örökség ihlette kialakítás fejlett technológiával és a kimagasló teljesítménnyel találkozik. Ez a Z f. Az ikonikus FM2 által inspirált fényképezőgép ugyanolyan jól néz ki, mint amilyen jó érzés kézben tartani. 

2023. szeptember 20. 21:07

Megérkezett a Panasonic új fényképezőgépe

A Panasonic büszkén mutatja be a LUMIX G9II digitális tükör nélküli fényképezőgépet, amely új képérzékelővel és PDAF (Phase Detection Auto-Focus) technológiával rendelkezik. A LUMIX G9II az első olyan fényképezőgép a mikró négyharmados LUMIX G sorozatban, amely PDAF technológiát vonultat fel.  

2023. szeptember 18. 16:43

Két új Alpha 7C kamerát dob piacra a Sony

A Sony bejelenti az α7C szériájának két új, kompakt, full-frame, cserélhető objektíves kameráját, az Alpha 7C II és Alpha 7C R modelleket.

2023. augusztus 30. 17:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38