Indulhat a Sony tv-beruházása Nyitrán - a Samsung is érdeklődik

MTI Sajtóadatbank, 2006. november 23. 10:23
A japán Sony és a szlovákiai Nyitra városának képviselői szerdán aláírták az adásvételi szerződést arról a 40 hektáros területről, amelyen a japán gyár felépíti tévé-gyárát.
A nyitrai parkban létesítendő üzemben folyadékkristályos (LCD) televíziókat fognak gyártani, az építkezés várhatóan decemberben megkezdődik. A Sony szlovákiai leányvállalata már megkezdte a fehér galléros munkaerő toborzását, a fizikai dolgozókat jövő tavasszal kezdik toborozni.

A Sony 73 millió eurót tervez beruházni Nyitrán. Az üzem 3000 ezer embernek ad munkát, ebből 1500-an a hagyományos tévéket gyártó, és bezárásra ítélt trnavai Sony-gyárból érkeznek majd.

Az üzem várhatóan 2007 szeptemberében már termelni fog, teljes kapacitását várhatóan 2008-ban éri el. Az üzemben várhatóan 3 millió készüléket gyártanak majd évente.

Szlovákia egyébként pályázik a dél-koreai Samsung LCD-beruházására is. A cég 16 milliárd koronát (hozzávetőleg 560 millió dollárt) szán egy folyadékkristályos (LCD) paneleket gyártó üzem létesítésére, 2010-ig. A Samsung - amely a világ legnagyobb LCD-panel gyártója – már üzemeltet egy gyárat Szlovákiában, a gyár a termékek 99 százalékát exportálja, s Szlovákiában van a cég közép-kelet-európai logisztikai központja is.
Kulcsszavak: LCD TV Samsung +céginfo Sony

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kkv-kra szabott vállalatirányítási rendszert mutatott be az SAP

A GROW with SAP célzottan kis- és középvállalkozások számára kínál felhőalapú vállalatirányítási rendszert, amely gyorsaságot, kiszámíthatóságot és folyamatos innovációt tesz lehetővé. A gyorsan üzembe helyezhető GROW with SAP ügyfeleit ugyanazok a jó gyakorlatok segítik, amelyek a világ iparági vezetőit is támogatják döntéseikben.

2023. március 27. 20:06

Informatikai Innovációs Díjban részesült a MÁV-START és a MÁV Szolgáltató Központ

A 31. Magyar Innovációs Nagydíjon informatikai innovációs díjjal jutalmazták a MÁV-START-ot és a MÁV Szolgáltató Központot a START Europa nemzetközi jegyértékesítési rendszer digitális átalakításáért. Az elismerést Mosóczi László, a MÁV-START vezérigazgatója és Garamvölgyi Erzsébet, a MÁV Szolgáltató Központ stratégiai projektvezetője vette át ma az Országházban, az Innováció 2023 rendezvény keretén belül tartott átadási ünnepségen.

2023. március 27. 18:39

Nyíregyházán nyit új irodát a Work Force

Folytatja hazai terjeszkedését Észak-Kelet Magyarországon a Work Force, a munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkozó vállalat Nyíregyházán nyitja meg legújabb, kilencedik irodáját. Az új központ létrehozását indokolta, hogy a társaság már megállapodást kötött a városban működő egyik jelentős foglalkoztatóval, és további partnerségeket tervez a régióban működő cégekkel a jövőben, hogy akár több száz munkavállalóval is segítse a térség munkaerőpiaci helyzetét.

2023. március 27. 17:02

Közösségi finanszírozással segítené az iskolákat a Redmenta

Befektetésért indult a Cápák Közöttbe a digitális oktatás úttörőjeként ismert Redmenta, cápatörténelmi ajánlatot kaptak. Most a közösség erejét hívják segítségül, hogy megoldásukat minél több iskolába elvihessék országszerte. 

2023. március 27. 15:40

Az ABB közzétette első integrált jelentését

Az ABB közzétette első integrált jelentését, melyben az általa meghatározott stratégia tükrében mutatja be eddigi eredményeit, illetve azt, hogy a cég rövid, közép- és hosszú távon hogyan teremt holisztikus értéket az érdekelt felek számára. 

2023. március 27. 14:08

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08