A Microsoft benyújtotta az EB-nek a kért dokumentumokat

Milkovits Gábor, 2006. november 23. 20:35
A Microsoft pontosan határidőre, azaz november 23-ára benyújtotta az Európai Bizottságnak a 2004. márciusi monopóliumellenes határozatban előírt, felülvizsgált műszaki dokumentációt.
Az EB több mint két évvel ezelőtti döntése a Windows rendszer Media Player szoftver nélküli verziójának forgalmazása mellett a Windows Server platform műszaki dokumentációjának a versenytársakkal való megosztását írta elő, ennek azonban a bizottság szerint a szoftverkonszern mindeddig nem felelt meg maradéktalanul. Emiatt az EB nyáron az eredeti 497 millió eurón felül újabb, 280,5 millió eurós pénzbüntetéssel sújtotta a Microsoftot, a legfrissebb hír pedig az volt, hogy egy hete Neelie Kroes versenyügyi biztos csütörtökig adott határidőt az információk 100%-os benyújtására. Az EB biztos ellenkező esetben akár napi 3 millió euróra rúgó újabb bírságot helyezett kilátásba. Az illetékesek nem jelöltek ki pontos határidőt a benyújtott dokumentáció elbírálására vonatkozóan; Jonathan Todd szóvivő csupán annyit mondott a sajtónak, hogy valószínűleg inkább hónapokról, semmint hetekről lehet szó.

A Microsoft mérföldkőnek nevezte az EU-val folytatott kötélhúzásban a dokumentáció elkészültét, amely mintegy 100 dokumentumot tartalmaz, összesen 8500 oldalon. A szoftverkonszern hivatalos közleménye szerint továbbra is szoros együttműködésben kívánnak dolgozni az EB-vel, valamint a közösen kijelölt független megbízottal a 2004-es határozat feltételeinek teljesítése érdekében. A Microsoft ugyanakkor eddig az Európai Bizottság összes őt elmarasztaló döntése ellen fellebbezett az illetékes fórumokon. Ezekkel kapcsolatosan egyelőre még sehol sem született jogerős határozat.
Kulcsszavak: Microsoft EU

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A magyar 3D nyomtató is felveszi a harcot a koronavírussal

A koronavírus elleni harc világszerte jelentős erőket mozgatott meg, 3D csoportok alakultak, hogy orvosi eszközöket, alkatrészeket, védő felszereléseket gyártsanak a kórházaknak. A magyar 3D nyomtató is beszállt ezekbe a folyamatokba, hogy a lehető leghamarabb a hazai orvosok és önkormányzatok segítségére siessen. A CraftUnique Kft. éppen ezért 3D nyomtatott arcvédő pajzsokat és ajtónyitó segédeszközöket – tenyér használata nélkül használható – adományoz több intézménynek.

2020. március 30. 16:21

A hazai webshopok üzemeltetői körében kutatott a Virgo csoport

A webáruházakat működtető cégek kétharmada fejlesztene, de jó részük tanácstalan, hogy merre induljon el – derül ki a Virgo csoport iparági kutatásából. Az eredmények szerint az üzemeltetők számára legfontosabb szempont a webshop működésének gyorsasága, valamint jelentős igény van a magyar nyelvű terméktámogatásra.

2020. március 30. 11:27

A marketing kiemelt feladata ma az, hogy motorizálja a gazdaságot

Sokat változott a környezet, sokat változtak a gazdasági kilátások és még többet változott a marketingkommunikációs szakma szerepe és súlypontja az utóbbi alig két hét leforgása alatt. Hatalmas szervezési, üzleti és szakmai feladatcsomagot kaptak a szervezetek, amelyet tudatosan kell menedzselniük. A Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) képviselői szerint jelen körülmények között a marketingszakma kiemelt felelőssége éppen abban áll, hogy lendületben tartsa, illetve motorizálja a hazai gazdaságot.

2020. március 30. 10:16

Online feladatbankkal segíti az informatika érettségire készülő diákokat a Neumann Társaság

Internetes feladatbankkal segíti a Neumann Társaság és ELTE IK a programozás érettségire készülő diákok, illetve az őket felkészítő tanárok munkáját. A Mester.inf.elte.hu című honlap adatbázisa a 2005 és 2017 közötti összes közismereti emelt és szakmai programozás érettségi feladatot tartalmazza. Az oldalra a diákok hat különböző programnyelven feltölthetik a kódjukat, a szerver pedig automatikusan kiértékeli a munkájukat. A rendszerben a tanárok nyomon követhetik diákjaik tevékenységét.

2020. március 30. 09:21

Koronavírus: nemzetközi nagyvállalatok használják a magyar big data cég új pandémia adatbázisát

A budapesti székhelyű Starschema és a felhőalapú adatkezelési technológiákban élen járó kaliforniai tech-óriás, a Snowflake együttműködésének köszönhetően március 25-én vált elérhetővé az az integrált információs rendszer, amely a járvánnyal kapcsolatos hiteles forrásokra támaszkodva jelenleg az egyik legátfogóbb adatszolgáltatást nyújtja a világon. Az ingyenes és szabadon felhasználható adathalmaz óriási segítséget nyújthat kormányoknak, nemzetközi nagyvállalatoknak és szervezeteknek rendkívüli intézkedéseik és a gazdasági döntéseik meghozatalában.

2020. március 29. 12:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11

Javaslatcsomag szülőknek és pedagógusoknak a HiperSuli digitális tanáraitól

2020. március 15. 11:53
online sportfogadás