A Microsoft benyújtotta az EB-nek a kért dokumentumokat

Milkovits Gábor, 2006. november 23. 20:35
A Microsoft pontosan határidőre, azaz november 23-ára benyújtotta az Európai Bizottságnak a 2004. márciusi monopóliumellenes határozatban előírt, felülvizsgált műszaki dokumentációt.
Az EB több mint két évvel ezelőtti döntése a Windows rendszer Media Player szoftver nélküli verziójának forgalmazása mellett a Windows Server platform műszaki dokumentációjának a versenytársakkal való megosztását írta elő, ennek azonban a bizottság szerint a szoftverkonszern mindeddig nem felelt meg maradéktalanul. Emiatt az EB nyáron az eredeti 497 millió eurón felül újabb, 280,5 millió eurós pénzbüntetéssel sújtotta a Microsoftot, a legfrissebb hír pedig az volt, hogy egy hete Neelie Kroes versenyügyi biztos csütörtökig adott határidőt az információk 100%-os benyújtására. Az EB biztos ellenkező esetben akár napi 3 millió euróra rúgó újabb bírságot helyezett kilátásba. Az illetékesek nem jelöltek ki pontos határidőt a benyújtott dokumentáció elbírálására vonatkozóan; Jonathan Todd szóvivő csupán annyit mondott a sajtónak, hogy valószínűleg inkább hónapokról, semmint hetekről lehet szó.

A Microsoft mérföldkőnek nevezte az EU-val folytatott kötélhúzásban a dokumentáció elkészültét, amely mintegy 100 dokumentumot tartalmaz, összesen 8500 oldalon. A szoftverkonszern hivatalos közleménye szerint továbbra is szoros együttműködésben kívánnak dolgozni az EB-vel, valamint a közösen kijelölt független megbízottal a 2004-es határozat feltételeinek teljesítése érdekében. A Microsoft ugyanakkor eddig az Európai Bizottság összes őt elmarasztaló döntése ellen fellebbezett az illetékes fórumokon. Ezekkel kapcsolatosan egyelőre még sehol sem született jogerős határozat.
Kulcsszavak: Microsoft EU

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így lehet sikeres a digitális átállás az ipari vállalatoknál

Az ipari vállalkozások 94 százaléka szerint a digitális átalakulás nagy hatással lesz a működésükre a következő 2-3 évben, ugyanakkor 55 százalékuk még mindig csak részben felkészült a hatékony digitalizációra – derül ki a Schneider Electric és az Omdia közös felméréséből. Számos cég kiemelten kezeli a fejlett elosztott vezérlőrendszerek (DCS) bevezetését.

2022. szeptember 28. 09:56

GLAMI: a magyarok többsége az emelkedő költségek ellenére sem tervez kevesebbet költeni divatcikkekre

Európa egyik vezető divatkereső platformja kilenc régiós országban készített felmérést az infláció és az energiaárak növekedésének vásárlási szokásokra gyakorolt hatásáról. A kutatás szerint a magyarok túlnyomó többsége az elmúlt hónapokban növekedést tapasztalt a ruházati cikkek és cipők kiskereskedelmi árában, de egyelőre csak a fogyasztók harmada tervez emiatt jelentősebb kiadáscsökkentést.

2022. szeptember 27. 20:28

Forradalmi áttörést ért el az ElevenEs akkumulátorcella fejlesztésben

Európa első és legnagyobb, teljes mértékben piaci felhasználásra alkalmas LFP (lítium-vasfoszfát) akkumulátorcelláját az ElevenEs alkotta meg, az akkumulátorcellák fejlesztésének úttörőjeként. A legelső darabok 2023 első negyedévében jutnak majd el az ügyfelekhez tesztelés céljából. A vállalat bejelentette, hogy az EDGE névre keresztelt akkumulátorcelláját az EIT InnoEnergy éves rendezvényén, a The Business Booster keretein belül fogja bemutatni, amelyet idén szeptember 28-án, illetve 29-én Lisszabonban rendeznek meg.

2022. szeptember 27. 19:31

Az Oracle-től érkezett az XS Matrix új vezetője

A vállalati szintű, a hozzáférésekhez kapcsolódó kockázatokat felügyelő és licenceket kezelő, saját üzemeltetésű, illetve felhőben is alkalmazható új informatikai szolgáltatást, a TheFence-t piacra vivő XS Matrix csapatát erősíti mostantól Selmeczi János vezető menedzserként (COO). Ebbe a pozícióba az Oracle-től érkezett, ahol az utóbbi időben a magyar pénzügyi és állami szektorra kalibrált szoftver- és felhőmegoldások értékesítésének irányításáért felelt.

2022. szeptember 27. 11:25

A magyar dolgozók fele nem kap béren kívüli juttatást

Magyarországon a SZÉP-kártya és a rugalmas munkaidő a leggyakoribb béren kívüli juttatás, ezzel szemben a munkavállalók a 13. havi fizetésnek és inflációkövető bérkompenzációnak örülnének a legjobban – derült ki a DreamJobs és a foodpanda friss kutatásából. 

2022. szeptember 26. 15:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38