Új, központosított ATEN irányítási megoldás

forrás Prim Online, 2006. november 29. 13:50
Az ATEN bejelentette az ALTUSEN Over the NETTM termékcsalád legújabb tagját, a CC1000 Control Center Over the NETTM terméket. A CC1000 egy szoftver alapú megoldás a többszintű adatközpontok IT rendszereinek, az ágazati központok és távoli telephelyek biztonságos és központosított irányítására. IT adminisztrátorok számára tervezték, akik így hatékonyan hozzáférhetnek és kezelhetik az összes Over the NETTM eszközt és más IP alapú eszközt egyetlen IP címről.
A CC1000-ben lévő böngésző alapú GUI fastruktúrával rendelkezik, és lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy az összes hálózati eszközéhez kényelmesen, egyetlen IP címről hozzáférjen, irányítsa, konfigurálja, vagy használja azokat.

A CC1000 olyan szigorú biztonsági műveletekkel dolgozik, mint a Role-Based Access and Control (RBAC), az IP alapú Access Control Listák és IP szűrés, melyek segítségével az adminisztrátor szintekre oszthatja és szabályozhatja a hozzáférést és az irányítást. De nem csupán az adminisztrátorok felügyelhetik, és irányíthatják az éppen aktív feladatokat és kapcsolatokat abban az időben, de lehetőség van engedélyhez kötött csoportosított és eszköz betekintésre is. Továbbá a CC1000 rendelkezik 128 bites SSL dekódolóval, felhasználói név és jelszó hitelesítéssel, rugalmas alkalmazás szünetekkel és jelszó elévüléssel is, valamint rendelkezik többszintű biztonsági funkciókkal is, melyek biztosítják a belső felismerő és hitelesítő eszközök összevonását, többek között az Active Directory-t is

A rugalmas elérhetőség és az adatvesztés kiküszöbölése a két legfontosabb tényező a megosztott hálózati környezetek számára. A CC1000 ezért nemcsak frissítésekkel, emlékeztetőkkel, és a diagnosztizálást, hibaelhárítást elősegítő rugalmas naplózással és riport beállításokkal segíti a felhasználót, de rendelkezik egy beépített hitelesítő szerverrel is, mely képes a belső szerver vagy hálózat problémáinak felmerülése esetén a hiba megkeresésére, és a Syslog, SNMP (Simple Network Management Protocol) funkciókat is felkínálja, hogy csökkentse a helyreállítás idejét.

A CC1000 is különösen rugalmas és megbízható eszköz. Különböző hozzáférési beállításainak köszönhetően (3, 5 vagy 10 felhasználó engedélyezett) mindig eleget tud tenni a különböző igényeknek, és könnyedén tudja követni a vállalat helyzetének, igényeinek változásait. Könnyedén tudja kezelni különböző hozzáférési szinteket és követni a hálózat felhasználóinak számát. Több felhasználó az ALTUSEN alkalmazások százaihoz való hozzáférését teszi lehetővé, így a CC1000 egy igazán költséghatékony és rugalmas megoldást jelent a növekvő vállalatok számára.

A teljes ALTUSEN Over the NET tartalmazza a CC1000 Control Center Over the NET-et, a 8/16 portos KN2108 és KN2116 KVM Over the NET eszközöket, a 8/16 portos SN0108 és SN0116 Serial Over the NET eszközöket, és a 8 portos PN9108 Power Over the NET-et. A következőkben az ALTUSEN eszközöket egyenként mutatjuk be.

KN2108 / KN2116 KVM Over the NET

8 (KN2108) vagy 16 (KN2116) portos távoli hozzáférésű KVM switch – felügyel és irányít 8 vagy akár 16 szervert
Távoli hozzáférés LAN-on, WAN-on, vagy az Interneten keresztül
3 busz hozzáférés támogatása – 1 helyi és 2 távoli adminisztrátor egyidejűleg férhet hozzá egymástól különálló portokhoz
Cat 5 kábel az egyszerű és tiszta telepítésért
CPU modul design – támogatja a multiplatform szerver környezetet, beleértve PS/2,USB, Serial és Sun
Panel Array Mód – egyszerre akár 16 PC port irányítása
Internet böngészőn keresztüli hozzáférés; Windows és Java felhasználók támogatása
Grafikus OSD és grafikus eszköztár a kényelmes és felhasználóbarát működtetésért
Támogatja a multiplatform szerver környezetet, beleértve PS/2,USB, Serial és Sun
Háromszintű biztonság: több adminisztrátor; több felhasználó, több látogató
Fejlett biztonsági funkciók, jelszavas védelem és fejlett dekódolási technológiák – 1024 bit RSA; 56 bit DES; 256 bit AES; és 128 bit SSL
RADIUS szerver támogatása
Flash firmware frissíthetőség hálózati kapcsolaton keresztül
Nagy felbontás 1280 x 1024 @ 60Hz-ig
Leválasztható elülső panel a kényelmes rackbe szerelésért

SN0108 / SN0116 Over the NET termékcsalád

Központosított irányítás – központilag irányítja és osztja meg a soros eszközök széles sorát, szervereket, routereket, hubokat, modemeket és UPS-eket a rackben.
Sun kompatibilis – az esetleges hardver szünetek kiküszöbölése biztosítja a Solaris szerver zavartalan működését
Biztonság - Port specifikus, biztosítja a felhasználó hitelesítését és többszintű beléptetést. Minden port egyenként 8 vagy 16 felhasználó számára hozzáférhető.
Real COM port támogatás – Ez a mód különösen kényelmes a POS terminálok, bar code olvasók és soros nyomtatókkal való használatra.
Hálózati hozzáférés – Könnyed böngésző hozzáférés a GUI-val, Telnet kliens hozzáférés és Terminál emuláció hozzáférés
Kompatibilitás - Java alapú Telnet kliens kompatibilitás a háromtagú SSH és Telnet kliensekkel
Out of Band beállítások - Dial in modem hozzáférés a Telnet vagy HyperTerminal, PPP (Browser) használatával
Figyelmeztetők és emlékeztetők – Automatikus e-mail figyelmeztetés a hibás üzenetekről valamint tevékenységi naplózás az összes porton

PN9108 Power Over the NET

Távoli be- és kikapcsolhatóság a számítógép RS-232 portján
További 15 állomás csatlakoztatható, így max. 128 egység kezelhető
Kézi kapcsolhatóság a helyi és távoli hozzáférés között a elülső panelen portonként elhelyezett kapcsolókkal
Portonkénti független irányítás – a felhasználók a megfelelő sorrendben és különbséggel kapcsolhatják be az egyes portokat, így az eszközök a tetszés szerinti sorrendben és időben aktiválódnak
Port csoportosítás – elvégezhetők az azonos akciók a portok egyes csoportjain
Három konfigurációs/irányítási eszközt nyújt: böngésző; Telnet; vagy konzolterminál.
Áram alatti védelem és helyreállítás minden AC porthoz (kizárólag a 110 V modellekhez), és minden port áram alatti védelme – a távoli felhasználók felügyelhetik az áramellátást böngészőn a GUI interfész segítségével
Out of Band (OOB) működés terminálon vagy dialup kapcsolaton keresztül
Kétszintű (Adminisztrátor és felhasználó) biztonság
Leválasztható elülső panel a kényelmes rackbe szerelésért
Kulcsszavak: hálózat Aten

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Zyxel új modellekkel bővíti népszerű switch sorozatát

A hagyományos switchek továbbra is az üzleti hálózati infrastruktúra gerincét képezik még a vezeték nélküli hálózatok korában is. A Zyxel GS1915 switchek gazdag funkciókészletet kínálnak, beleértve a nagy teljesítményű Power of Ethernetet (PoE) és a Nebula felhőalapú kezelést. Ráadásul rendkívül megfizethető áron kaphatók, emellett remek ár-érték arányú csomagban is elérhetők élvonalbeli vezeték nélküli hozzáférési pontokkal együtt.

2023. szeptember 27. 18:45

A Thermaltake The Tower 200 Mini toronyház új zöld színekben debütál

A Thermaltake bejelentette a The Tower 200 Mini toronyházak új verzióit a PC-rajongók kedvenc Turquoise, Racing Green színeiben, valamint az idei év új árnyalatában, Matcha Greenben. A Tower 200 egy kicsi, mégis tágas mini-ITX toronyház, amely egy ikonikus, függőleges kialakítással érkezik, képes befogadni akár egy 4090-es grafikus kártyát, és akár egy 280 mm-es AIO-t is támogat. A felhasználók már nagyon várták a The Tower 200 különböző színű változatait, a Thermaltake pedig meghallotta ezeket az igényeket. 

2023. szeptember 27. 17:19

Joule – az irodai munka új mértékegysége

Az SAP walldorfi főhadiszállásán tartott konferencia csúcspontjaként bemutatkozott Joule, a természetes nyelvet használó, generatív mesterséges intelligencia alapú irodai asszisztens, amellyel végérvényesen megváltoznak az üzletviteli folyamatok. A Joule beágyazódik az SAP felhőalapú vállalati portfóliójába, és képes lesz proaktívan betekintést adni a vállalati adatok mélységébe, nem csak az SAP teljes szoftverportfólióján, hanem akár harmadik féltől származó forrásokat is feldolgozva. 

2023. szeptember 27. 14:23

Elismerték az Epson fenntarthatósági törekvéseit

Az Epson idén harmadjára nyerte el a DataMaster Lab GREEN Award díját, amellyel tintasugaras innovációját és általános fenntarthatósági erőfeszítéseit ismerték el. Ráadásul dupla elismerést zsebelhetett be a márka, ugyanis a terméktesztek során a DataMaster ötcsillagos értékelést adott az Epson AM-C többfunkciós tintasugaras másolóinak.

2023. szeptember 26. 09:55

Cyber Signals: egyre több kibertámadás éri a sporteseményeket és helyszíneiket

A sport– és szórakoztató rendezvények gördülékenyebb és kényelmesebb lebonyolításához egyre több digitális szolgáltatást vesznek igénybe a helyszínt biztosító intézmények és a szervezők. Emiatt megnőtt a háttérinfrastruktúrák sérülékenysége, kedvező célpontot kínálva a kiberbűnözőknek. A Cyber Signals ötödik kiadása arra hívja fel a figyelmet, hogy milyen sokrétű kiberbiztonsági előkészületekre van szükség ahhoz, hogy a rendezést vállaló intézmények infrastruktúrája mellett a sportolók, sportszövetségek és szponzorok, valamint a rendezvényeket látogató közönség adatai védve legyenek a kibertámadásoktól.

2023. szeptember 25. 20:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59