Cisco: rekord a Cisco Expón, EMEA-szervizközpont Szombathelyen

Kovács Attila, 2006. november 29. 14:48
A most nyílt kétnapos budapesti IX. Cisco Expo konferenciára rekord számban, 1723-an regisztráltak. Az eseménnyel összefüggő mai sajtótájékoztatón Papp István, a Cisco Magyarország ügyvezető igazgatója azt is elmondta, hogy az összesen 86 előadást felölelő eseményen a kiemelt témák között található többek között a humán hálózatok (Hankiss Elemér előadására 500-an regisztráltak), a Web 2.0 és a biztonság kérdései. Az üzleti vonal előadásai között sorrendben a legnépszerűbbek a pénzügyi, államigazgatási és kkv szektorokra vonatkozók.
A sajtótájékoztatón jelen volt Richard Justice, a Cisco Systems alelnöke is, aki egy újabb hazai Cisco beruházást jelentett be. Nevezetesen: a Cisco azáltal bővíti tovább a Magyarországról az EMEA térség felé végzett ügyfélszolgálati tevékenységét, hogy 50 fővel az év végéig beindítja Szombathelyen új szervizközpontját. A Cisco hardvereszközök javításához és fejlesztéséhez kapcsolódó technikai szolgáltatásokat Magyarországra és az EMEA térségre végző központ üzemeltetése a Jabil Circuit Magyarország Kft-vel közösen történik. Az országban három telephelyen működő Jabil 2002 óta dolgozik együtt a Ciscóval.

A tájékoztatón szintén megjelent Merényi Miklós GKM-szakállamtitkár megjegyezte, a bejelentés jól példázza, hogy a Cisco mint nemzetközi cég, miként tud hozzájárulni a magyar gazdaság fejlesztéséhez, illetve a Jabillal közös beruházás bizonyítja, a két vállalat bízik a befektetésben. Galler Károly, a Jabil Magyarország ügyvezető igazgatója a Prím Online kérdéséra válaszolva kijelentette, mind az ötven új munkatársat még idén felveszik, hogy a szombathelyi Jabil központ 600-as létszámát a Ciscóval való együttműködésüknek köszönhetőn és az új feladatok ellátása érdekében így bővítsék.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A digitális oktatáshoz tervezett interaktív kijelzőmegoldásokat az LG

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy piacra dobja a CreateBoard elnevezésű, új, digitális oktatást segítő termékcsaládot. A 86TR3DK, a 75TR3DK, a 65TR3DK és 55TR3DK modellekből álló portfóliót a tantermekbe tervezte a vállalat: a CreateBoard kijelzők 40 pontos*  multi-touch érintőképernyővel teszik teljessé az interaktív tanítás és tanulás élményét. Az eszközök ráadásul kényelmesen összekapcsolhatók különféle digitális oktatási alkalmazásokkal, miközben a távoli elérést egy könnyen kezelhető felhőalapú megoldás biztosítja.** 

2023. május 29. 11:50

Új, minden szektorra kiterjedő szolgáltatáskereső portál indul Magyarországon

A Brillit.com megújulásával egy új, minden területet lefedő szolgáltatáskereső portál indul Magyarországon, egyfajta interaktív vállalkozói marketplace. Az egyedülálló és ingyenes üzletfejlesztési platform, a Brillit, ezzel egy olyan digitális szolgáltatáskereső felületet hoz létre saját – már most is 4000 céget és vállalkozót tartalmazó adatbázisából –, ahol bárki, legyen az magánszemély vagy cég, könnyen rátalálhat az igényeinek megfelelő szolgáltatásra. Ezzel párhuzamosan az oldalra regisztráló szolgáltatók saját profiljuk kitöltésével erősíthetik online jelenlétüket, és ezáltal jelentősen támogathatják értékesítési törekvéseiket.

2023. május 29. 10:22

Többmilliárdos beruházást hajt végre, erősíti jelenlétét a Schneider Electric Zalaegerszegen

Összesen több mint 5 milliárd forintnyi beruházási program tervezése zajlik a Schneider Electric zalaegerszegi MG Zala üzemében. Az elképzelések eredményeként jelentős mértékben bővülhet az idén 30. születésnapját ünneplő gyár termelési kapacitása, illetve még inkább fenntartható és energiahatékony lehet a működése. 

2023. május 28. 10:14

2022-ben is az Euronics lett a legnagyobb 100%-ban magyar tulajdonú online kereskedő

Közzétette a Magyarországon működő legnagyobb forgalmú online kereskedők friss ranglistáját a GKID. 2022-ben már másodszor készült külön rangsor a 100%-ban magyar hátterű cégekről, ahol az Euronics ismét kiérdemelte az első helyet. Az összesített listán a vállalat megőrizte hetedik helyét, 2023-ban pedig további növekedésre számít online értékesítési csatornáján.

2023. május 27. 16:33

Az IFUA Horváth Zöld Kerék díj idei nyertesei

Az idén a Grundfos és az MBH Bank nyerte el az IFUA Horváth Zöld Kerék díjat. A Grundfos „Átfogó ESG-alapú irányítási rendszerfejlesztés” kategóriában, az MBH Bank pedig „ESG-szempontok beépítése a termékfejlesztésbe” kategóriában bizonyult a legjobbnak a pályázók közül.

2023. május 27. 15:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01