"Fogd és vidd" - hacker-játék indul az Office Depot-ban

forrás Prim Online, 2006. november 29. 17:05
Kezdő felhasználókat és profi hackereket is vár az EagleEyeOS „Fogd és vidd” névre hallgató játékán. A feladat látszólag egyszerű: a vállalkozó kedvűeknek három fájlt kell egy notebook-ról azonos formátumban eljuttatniuk bármely más adathordozóra, legyen az pendrive, PDA, mp3 lejátszó, CD/DVD író, vagy akár egy másik notebook. A dokumentumokat azonban az EagleEyeOS One adatvédelmi szoftver védi – a fejlesztők szerint bombabiztosan.
November 30-án 10.00 és 18.00 óra között, az aznap nyíló újbudai és szombathelyi OfficeDepot-ban bárki kipróbálhatja magát adatszerzésben: az EagleEyeOS „Fogd és vidd” játékában a megszerzendő fájlokat csupán egyetlen szoftver védi. Aki sikeresen végrehajtja a látszólag egyszerű feladatot, egy notebook-kal térhet haza.

„Kíváncsi vagyok, sikerül-e bármilyen rést találniuk a jelentkezőknek” – mondta Nagymihály László, az EagleEyeOS Kft. ügyvezető igazgatója. – „szerintünk a szoftver bombabiztos, de mint tudjuk, az emberi kreativitás határtalan. Ha mást nem, néhány érdekes próbálkozást biztosan láthatunk majd, ami esetleg a későbbi fejlesztések során a segítségünkre lehet”.

Az EagleEyeOS szoftvercsaládot a belső adatszivárgás ellen fejlesztették ki, legtöbb megoldása világújdonság. A játékban két funkció, a Karantén és a Zóna játszik majd döntő szerepet. Előbbi arra szolgál, hogy az érzékeny dokumentumokat tartalmazó könyvtárakból vagy meghajtókról a kifelé történő adatmozgást megakadályozza, utóbbi pedig a kívülről csatlakoztatott számítógépek, egyéb eszközök hozzáférését szabályozza a védett zónán belül.

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A garázscégtől a világpiacig 5 év alatt

A CraftUnique Kft. csak néhány éve alakult, de a magyar fejlesztésű és gyártású 3D nyomtató, a CraftBot Plus már több nemzetközi díjat is nyert, és közel 25 országban vannak viszonteladóik világszerte. Nem csupán hardware-t, hanem a teljes ökoszisztémát: a nyomtatót vezérlő firmwaret, illetve a nyomtatáshoz szükséges un. szeletelő programot is házon belül fejlesztik. 

2019. október 14. 16:59

A kvantumfölény IT biztonsági és GDPR kockázatai

Az összeesküvés elméletek rajongói már biztosra veszik, hogy a ma használt technológiát a kvantumszámítógépekkel már vissza tudják fejteni, ha nekünk „pór” népnek már elkotyogták, hogy a Google és az NSA 3,5 perc alatt oldott meg egy feladatot kvantumszámítógéppel amire a mai szuperszámítógépeknek még 10 000 évre lenne szükségük.

2019. október 14. 09:04

Az egyik legnagyobb ománi cégcsoporttal kötött együttműködési megállapodást a magyar QUADRON Kibervédelmi Kft.

Exkluzív stratégiai partnerségi megállapodást kötött a magyar QUADRON Kibervédelmi Kft. az egyik legnagyobb ománi cégcsoporttal, a Zubair Corporationnel. A megállapodás keretében a Zubair a QUADRON kizárólagos ománi partnereként értékesíti majd a magyar vállalkozás kibervédelmi szolgáltatásait Ománban. A felek a megállapodástól a következő egy év során közel 300 millió forint (egymillió dollár) értékű üzleti potenciál felderítését várják. 

2019. október 13. 12:55

Új biztonságos csatlakozási technológiát mutatott be a Fujitsu

A Fujitsu által bemutatott DigitalSuite EnterpriseConnect a nagy produktivitású workflow-automatizációs és webfolyamat-innovációs felhőplatformokat szállító Fujitsu RunMyProcess üzletág legújabb nagyvállalati kategóriájú biztonságos csatlakozási megoldása. 

2019. október 10. 12:47

Új ipari 3D nyomtató megoldások az Ultimakertől

Az Ultimaker a világhírű TCT kiállításon bemutatta legújabb 3D nyomtatóját, az Ultimaker S3-at, valamint a cég bivalyerős összeállítását, amely az S5 modellt újabb automatizált funkciókkal ipari szintre emeli, az Ultimaker S5 Pro csomagot. Az Ultimaker S3 és az Ultimaker S5 Pro csomag már megtekinthetők a hazai márkaképviselet, a FreeDee Kft. budapesti bemutató termében, illetve hamarosan az Automotive Hungary kiállításon is!

2019. október 10. 09:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás