Majdnem 12 millió ügyfél a cseh mobilszolgáltatóknál

forrás Prim Online, 2006. november 30. 08:40
Majdnem 12 millió ügyfelük volt szeptember végén a mobiltelefon-szolgáltatóknak Csehországban.
Szeptember végén a három mobilszolgáltató együttesen 11,991 millió ügyfelet regisztrált, 441 ezerrel többet, mint az év elején, derül ki a szolgáltatók által most nyilvánosságra hozott adatokból. Eközben a mintegy tízmilliós cseh lakosság nagyjából egynegyedének még nincs mobiltelefonja.

A szolgáltatók között az első helyre visszatért a T-Mobile, amely az idei első háromnegyed évben 188 ezer új ügyfelet szerzett, jelenleg 4,82 millió ügyféle van. A második helyen lévő, spanyol tulajdonú Telefónica 02 szeptember végén 4,76 millió ügyfelet jegyzett, a legfiatalabb szolgáltató, a brit Vodafon ügyfeleinek száma 2,311 millió, 169 ezerrel több, mint év elején.

Az ügyfélre jutó bevételben a Vodafoné az elsőség. A Vodafon egy ügyfélre jutó bevétele havi 670 korona, a Telefónica 02-nél ez 505 korona, a T-Mobilénél 490 korona.

Egy közelmúltban készített országos felmérés szerint ma már csak a cseh lakosság egyharmada küld hagyományos karácsonyi üdvözleteket szeretteinek és partnereinek, a többség az sms és mms üdvözleteket részesíti előnyben. A tavalyi , 2005-ös szentestén a csehek 58,5 millió sms-t és mms-t küldtek. A mobilszolgáltatók úgy vélik, hogy az idén ezen a téren újabb rekordra lehet számítani.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Sikeresen átköltöztek a DIGIMobil ügyfelei a Vodafone hálózatára

2023. június 1-től a DIGIMobil és a DIGINet Aktív 50 ügyfelei a Vodafone Magyarország belföldi mobilhálózatát használják, így az előfizetők jelentősen nagyobb, csaknem országos lefedettséget élvezhetnek – mindehhez a DIGI 2023. december 31-ig garantálja a korábbi előfizetésekben szereplő kedvező, 4 forint/perces tarifát. Az érintett ügyfeleknek nem kell kicserélniük SIM-kártyájukat az új hálózatra való átálláshoz, azonban az adatroaming bekapcsolására, illetve egyes készülékeken a manuális hálózatválasztásra is szükség lehet.

2023. június 8. 17:08

A QNAP továbbfejlesztette mobilos biztonsági mentési megoldását

A QNAP Systems, Inc. kiadta a Qfile Pro mobilalkalmazást iOS-hez, a már meglévő Qfile mobilalkalmazás továbbfejlesztett verzióját.

2023. június 8. 11:27

Exkluzív betekintést adnak három hősies hivatás munkájába a HUAWEI P60 Pro-val készített fényképek

Magyar fotográfusokkal együttműködve különleges mobilfotó-sorozattal mutatja be az éjszaka hétköznapi hőseinek életét a Huawei. A Huawei P60 Pro okostelefonnal készített képek exkluzív betekintést adnak három olyan hivatás – kutató-mentők, tűzoltók, polgárőrök – képviselőinek életébe, akik éjszakánként mások biztonságáért, nyugalmáért dolgoznak, akkor is készenlétben állva, amikor a többség az időt pihenéssel, alvással tölti. 

2023. június 7. 20:41

Divatfotózás a HONOR csúcskategóriás készülékével

A fotózás a kezdetektől fogva a divatipar elengedhetetlen része. A folyamatosan változó trendeket és stílusokat ugyanis meg kell örökíteni, elvégre meghatározzák az egyes korszakokat. A fotótechnológia fejlődése jelentős szerepet játszott a divatfotózás alakulásában is, exkluzív művészeti formából a személyes stílus médiumává alakítva azt. A HONOR Magic5 Pro egy forradalmi okostelefon, amely új szintre emeli a fotózást. Egy olyan eszköz a divatrajongók számára, amely ideális hogy, segítségével felfedezzék és kiaknázzák kreatív lehetőségeiket.

2023. június 7. 15:54

Korlátlan belföldi mobilinternetet kínál az új Mobilnet XXL díjcsomag

A megnövekedett adatigényekre reagálva megújítja hordozható eszközökhöz is használt, csak mobilinternetet biztosító SIM-kártyákhoz tartozó lakossági hordozható mobilinternet portfolióját a Vodafone Magyarország. A szolgáltató új díjcsomagja, a korlátlan belföldi adatkeretet kínáló Mobilnet XXL a Mobilnet Start+, a Mobilnet Medium+ és Mobilnet 150 GB csomagokat váltja. 

2023. június 4. 12:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39