Megújult az adóhatóság internetes oldala

MTI Sajtóadatbank, 2006. november 30. 09:12
Megújult az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) internetes oldala, a felhasználók számára áttekinthetőbbé és könnyebben kezelhetővé vált. Az újdonságokat szerdán sajtótájékoztatón mutatta be az adóhatóság.
Az egyik jelentős változás, hogy a legfontosabb információkat adózói kategóriánként (magánszemélyek, egyéni vállalkozók, társaságok) összegyűjtve lehet megtekinteni. A másik az összetett keresés lehetősége (full-text keresés a dokumentumokban is). Lehetőség van a cikkek kinyomtatására és e-mail-ben való továbbküldésére is.

A honlap jobb oldalán kiemelték a fontosabb kategóriákat, így könnyen megtalálhatóak például az adatbázisok is. A legfrissebb programverziók a főoldalról gyorsan és egyszerűen elérhetőek (összesen 244 letölthető program van).

A közeljövőben további újdonságok is lesznek, mint például a hírcsatorna szolgáltatás, a gyengénlátók támogatása, a nyomtatványkitöltő programok automatikus frissítése, továbbá tartalmasabb és korszerűbb lesz a hírlevél-szolgáltatás is.

Nagy József, az APEH főosztályvezetője szerint a számítógépek mintegy 10 százalékánál az internetbeállítások módosítására lesz szükség a megújult honlap használatához.

Az APEH weboldal látogatottsága az utóbbi években exponenciálisan nőtt, a számlálás megkezdése óta a 25 milliomodik látogatót regisztrálták novemberben.

Az internetes piac bővülését a főosztályvezető szerint nagymértékben ösztönzik a törvényi előírások: az idén 75 ezren teljesítették elektronikusan adó- és járulékbevallási kötelezettségüket (ebből 50 ezren kötelezően), jövőre az e-bevallásra kötelezettek száma már eléri az egymilliót.

A kormányzati portál (www.magyarorszag.hu) látogatottsága májusban volt a legmagasabb, ami az első kötelező e-bevallás május 1-jei bevezetésével függ össze. A portálon a látogatások száma november 26-ig megközelítette a 11 milliót, az egyedi látogatók száma közel 8 millió volt, az oldalletöltések száma pedig meghaladta a 68 milliót.

Az adózók az APEH grafikonjából kiolvashatóan éjjel 0-3 óra kivételével gyakorlatilag minden időpontot alkalmasnak találnak az adó- és járulékbevallásra, amelyekből még este tíz után is több száz érkezik óránként a hatósághoz.

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Még szélesebb körben elérhetők a Galaxy AI funkciók a One UI 6.1 frissítéssel

Még több Galaxy felhasználó léphet be a mobil AI új korszakába: a One UI 6.1 frissítéssel korábbi készülékeken is elérhetővé válnak a Galaxy AI funkciók március 28-tól. A Galaxy S23 széria, az S23 FE, a Z Fold5 és a Z Flip5 készülékek, valamint a Tab S9 termékcsalád tagjain is elérhetők lesznek azok a lehetőségek, melyeket az idén bemutatott Galaxy S24 széria felhasználói már kipróbálhattak.

2024. március 27. 19:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05