Innopark létesül Székesfehérváron

MTI Sajtóadatbank, 2006. november 30. 09:34
Műszaki, technikai, technológiai tudásközpont létesítését tervezi a székesfehérvári önkormányzat; a részletes megvalósíthatósági tanulmány az év végére készül el - közölte  a polgármesteri hivatal kabinet igazgatója az MTI-vel szerdán.
Schultz György elmondta: az Alba Innoparkban kutatóhelyek, a high-tech iparágakban működő kis- és középvállalkozások részére technológiai inkubátorház, korszerű eszközökkel felszerelt metrológiai labor, a helyi és regionális vállalkozások kutató, fejlesztő tevékenységének elhelyezésére irodaház épül.

Mintegy  2500-3000 diák oktatására campust alakítanak ki, a gazdaság igényeinek kielégítését biztosító szakképző helyeket, tanműhelyeket hoznak létre, továbbá  kiszolgáló létesítmények, lakások épülnek a területen. Mindezt széleskörű partnerségre alapozva, a helyi gazdasági, vállalkozói, oktatási szféra és a magántőke bevonásával, valamint pályázatok révén, európai uniós forrásból kívánja létrehozni a város.

Az innopark kialakításának tartalmi részéhez a néhány hónapja aláírt szándéknyilatkozat alapján, segítséget nyújt a Magyar Tudományos Akadémia is, amely ott alakítja ki a Nemzeti Nanotechnológiai Laboratóriumot.

Az Alba Innoparkban 400-500 munkahely létesítésére, a meglevő közép- és felsőfokú oktatási intézmények fejlesztésével pedig 2500- 3000 diák képzésére lesz lehetőség.

A projektet az egykori laktanya területén, több mint 46 ezer négyzetméteres területen valósítják meg. A munka során felújítják és hasznosítják a megmaradt laktanyaépületeket, mélygarázsokat építenek - közölte a polgármesteri kabinet igazgatója.

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

40 százalékkal többen jelentkeznek egy állásra most, mint tavaly ilyenkor

Magyarország piacvezető állásportálján a meghirdetett pozíciókra átlagosan 40 százalékkal többen jelentkeztek 2020 harmadik negyedévében, mint egy évvel korábban. A legnagyobb érdeklődés a szakmunka, az értékesítés, a fizikai munka és az adminisztrációs állások iránt volt, míg a meghirdetett állások számában a cégvezetői, az építőipari és az egészségügyi munkák területén volt növekedés a tavalyi év azonos időszakához képest – derül ki a Profession.hu harmadik negyedéves jelentéséből.

2020. október 20. 13:46

Népszerű alkalmazásoknak álcázza magát az új, Androidon terjedő kémprogram

Egy androidos kémprogram új verzióját kezdték vizsgálni az ESET kutatói, amely mögött az APT-C-23 nevű, 2017 óta főként a Közel-Keleten aktív, hírhedten veszélyes bűnözői csoport áll. Az ESET által észlelt Android/SpyC23.A nevű új kémprogram a korábbi verziókat fejleszti tovább, kiszélesített kémtevékenységgel, új lopakodó funkciókkal és megújított C&C kommunikációval. Egyik terjeszkedési útvonala az Android hamisított alkalmazásáruházán keresztül vezet: a felhasználók átverése érdekében olyan jól ismert üzenetküldő appoknak álcázza magát, mint a Threema vagy a Telegram.

2020. október 20. 12:22

Fejlesztőközpontot hozott létre Magyarországon a Huawei

Egy kutatás-fejlesztési központtal bővíti tovább magyarországi beruházásait a Huawei Technologies – jelentették be a vállalat 15 éves magyarországi és 20 éves európai jelenlétének évfordulóján rendezett ünnepségen. Az új K+F központ fókuszában a mesterséges intelligencia, a képfeldolgozási és jeltovábbítási technológiák, valamint a rendkívül nagyméretű elosztórendszerek állnak. Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, a Huawei az első kínai vállalat, amellyel Magyarország stratégiai megállapodást kötött hét évvel ezelőtt, a beruházásokban eddig is aktív Huawei infrastruktúrájára pedig nagymértékben támaszkodnak a magyar telekommunikációs piac szereplői. 

2020. október 20. 11:00

Egyedülálló programot indít a Telekom HR szakembereknek

A hazai telekommunikációs szektor legvonzóbb munkahelyének választott*  Magyar Telekom HR szakembereinek vezetésével, valamint a HRFEST-tel partnerségben indul november végén a Telekom egyedülálló programja. A Power of People elnevezésű, több hónapon keresztül tartó, a HR szakma minden szegmensét felölelő workshop-sorozatra november 9-ig lehet jelentkezni.

2020. október 20. 09:45

Jó ügyeket szolgáló, innovatív technológiák fejlesztését támogatja a HONOR

A Honor nemzetközi technológiai márka támogatja olyan innovatív megoldások kidolgozását, amelyek korunk társadalmi-környezeti kihívásainak kezelését segítik elő. A Tech for Good fejlesztések ösztönzése érdekében a márka szakmai partnerként kapcsolódott be egy népszerű nemzetközi kezdeményezésbe, a Red Bull Basement versenybe, melynek keretében a Honor egyetemi hallgatóknak nyújt támogatást ötleteik megvalósításához. Az október 25-i nevezési határidőig a diákok pályázhatnak a Honor Team címre is, amelynek nyertese jelentős szakmai és tárgyi segítséget kap az általa tervezett applikáció fejlesztése során. Ezen felül a kész alkalmazás a Honor jóvoltából globális szinten is elérhető lesz.

2020. október 19. 19:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás