Innopark létesül Székesfehérváron

MTI Sajtóadatbank, 2006. november 30. 09:34
Műszaki, technikai, technológiai tudásközpont létesítését tervezi a székesfehérvári önkormányzat; a részletes megvalósíthatósági tanulmány az év végére készül el - közölte  a polgármesteri hivatal kabinet igazgatója az MTI-vel szerdán.
Schultz György elmondta: az Alba Innoparkban kutatóhelyek, a high-tech iparágakban működő kis- és középvállalkozások részére technológiai inkubátorház, korszerű eszközökkel felszerelt metrológiai labor, a helyi és regionális vállalkozások kutató, fejlesztő tevékenységének elhelyezésére irodaház épül.

Mintegy  2500-3000 diák oktatására campust alakítanak ki, a gazdaság igényeinek kielégítését biztosító szakképző helyeket, tanműhelyeket hoznak létre, továbbá  kiszolgáló létesítmények, lakások épülnek a területen. Mindezt széleskörű partnerségre alapozva, a helyi gazdasági, vállalkozói, oktatási szféra és a magántőke bevonásával, valamint pályázatok révén, európai uniós forrásból kívánja létrehozni a város.

Az innopark kialakításának tartalmi részéhez a néhány hónapja aláírt szándéknyilatkozat alapján, segítséget nyújt a Magyar Tudományos Akadémia is, amely ott alakítja ki a Nemzeti Nanotechnológiai Laboratóriumot.

Az Alba Innoparkban 400-500 munkahely létesítésére, a meglevő közép- és felsőfokú oktatási intézmények fejlesztésével pedig 2500- 3000 diák képzésére lesz lehetőség.

A projektet az egykori laktanya területén, több mint 46 ezer négyzetméteres területen valósítják meg. A munka során felújítják és hasznosítják a megmaradt laktanyaépületeket, mélygarázsokat építenek - közölte a polgármesteri kabinet igazgatója.

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megállapodott a Vodafone és az AMCNI

Fontos hazai és nemzetközi sportmérkőzéseket és a legkedveltebb ismeretterjesztő és szórakoztató csatornák tartalmait élvezhetik továbbra is zavartalanul a Vodafone Magyarország televíziós előfizetői, mert az AMC Networks International ("AMCNI ") népszerű hazai csatornái a Sport1, Sport2, AMC, Spektrum, Spektrum Home, TV Paprika, Minimax, JimJam, FilmCafe, FilmMania megmarad a szolgáltató televíziós előfizetői kínálatában. A két cég megállapodott a terjesztési szolgáltatás hosszútávú folytatásáról. 

2022. október 3. 20:01

Új klímatechnológiai befektetési alap jön létre

A portugáliai Lisszabonban megrendezett szeptemberi esemény, a The Business Booster keretein belül bejelentették, hogy a Santander Asset Management (Santander AM) és az EIT InnoEnergy összefogásával új kockázati tőkealapot hoznak létre, amelyen keresztül a jövőben az energiaátállást segítő induló vállalkozásokat kívánják támogatni.

2022. október 3. 18:22

Már nincs messze, hogy kriptovalutában kapjuk a jutalompontokat

A kereskedelem régóta jól bevált marketingeszközei a vásárlások után járó jutalompontok, hűségpontok, kuponok. Hamarosan azonban könnyen lehet, hogy a matricák és vonalkódos cetlik helyett kriptovalutát kaphatnak majd az emberek. Legalábbis ezen dolgozik a Crypto Chip Token (BVC) csapata, felhasználva az elérhető legmodernebb blokklánctechnológiát és a nagyforgalmú webshopon történő tesztelés lehetőségét.

2022. október 3. 16:47

Miért éri meg NVMe SSD-re váltaniuk a vállalatoknak és a tartalomgyártóknak?

A digitális átállással világszerte exponenciálisan nő a használatban lévő technológiai eszközök száma és az online tevékenység mértéke, különösen a felhőben. Ezzel a növekedéssel párhuzamosan erősödik a digitális szolgáltatások iránti kereslet, valamint az igény a nagyobb adatfeldolgozási teljesítményre és a fejlettebb adattárolási protokollokra, hiszen a kezelt adatmennyiség bővülése fokozódó nyomást gyakorol az üzleti környezetre. 

2022. október 3. 15:01

A nyár végével sincs megállás a lakossági klíma-piacon

Nincs idő pihenésre a nyári főszezon után a klímás cégeknél – folyamatosan érkeznek a megrendelések annak ellenére, hogy betört az országba a hideg időjárás. A szakemberek arra számítanak, hogy egész ősszel érkeznek majd megkeresések és sokan már téli telepítéseket is beírtak a naptárba. A jelenség kialakulásában többek között a rezsiárak emelkedésének és a kedvezményes H tarifának van szerepe.

2022. október 3. 12:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38