Egységes távközlési szabvány kezdeményezés

Milkovits Gábor, 2006. november 30. 22:02
A Sun, a Nokia és az Ericsson olyan egységes távközlési szabvány létrehozásán dolgozik, amely képes lenne integrálni a számos vezetékes és mobil platformot.
A bejelentéssel egy időben létrehozott „Telecommunications Platform Initiative” („távközlési szabvány kezdeményezés”) keretében az említett cégek közösen munkálkodnak a szabvány kidolgozásán, amelyben számítanak más eszközgyártók, valamint szolgáltatók közreműködésére is. A felvállalt munka jelentősége – és bonyolultsága – nyilvánvaló, hiszen a jelenleg egymás mellett létező telekommunikációs platformok összehangolása sokszor túl bonyolult vagy költséges feladat, aminek a hátrányait a piaci szereplők és a fogyasztók egyformán kénytelenek megtapasztalni.

Lyrki Holmala, a Nokia alelnöke a sajtónak úgy nyilatkozott, hogy a kezdeményezés révén a távközlésben érdekelt cégek kénytelenek felismerni közös érdekeiket, és a közös kihívásokat az együttműködés terén. Torbjörn Lundahl, az Ericsson Multimedia Systems alelnöke szerint bizonyos, hogy a kooperáció nagyban megerősíti majd a távközlési ágazat egységét, ami hosszabb távon komoly előnyöket hoz majd a felhasználóknak.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már iOS-szel is vehetünk MÁV bérletet

Újabb hasznos funkciók válnak elérhetővé február 15-étől a MÁV alkalmazásban. A MÁV-START vonalaira érvényes bérleteket immár az iOS operációs rendszert használók is megvásárolhatják. A H5-ös szentendrei vonalra pedig – várhatóan szintén február közepétől – a kiegészítő MÁV-HÉV bérlet teljesárú, 30 napos változatát is meg lehet majd vásárolni mind Android, mind pedig az iOS alapú készülékeken. 

2020. február 14. 15:11

Digitális bugyival segít a Telekom a bajba jutott szerelmeseken

A technológia megjelent a hálószobában, és kezdi kitúrni onnan a romantikát: a magyar fiatalok harmadát zavarja a mobilozás, ha intimitásról van szó – derül ki a YouGov által végzett ezer fős reprezentatív kutatásból.*  Ahol a Repülőgép- és a Ne zavarjanak üzemmódók kudarcot vallanak, ott lépi át a hálószobák küszöbét a Deutsche Telekom Connected Underwear névre hallgató digitális bugyija, hogy végre ledöntse a falakat a digitalizáció és annak párkapcsolatukra gyakorolt hatásai között. 

2020. február 14. 11:57

Valentin-napi ajándék a Vodafone-tól

A Vodafone ezzel az akcióval elsősorban azoknak kíván kedveskedni, akik párjuktól távol töltik a Valentin-napot. A kommunikáció megkönnyítésére 100 gigabájt adatkeretet biztosít 3 napon át ügyfelei számára a szolgáltató.

2020. február 13. 16:20

A jövő új alakot ölt – érkezik a Samsung Galaxy Z Flip

A Samsung bemutatta az egyedülálló kihajtható kialakítással érkező Galaxy Z Flip okostelefont. A Galaxy Z Flip egyedi stílusát azok számára alkották, akik a csúcstechnológiás eszközeiken keresztül fejezik ki magukat. Az izgalmas dizájnnal és rugalmasan használható kamerarendszerrel érkező Galaxy Z Flip megnyitja a mobil innováció új évtizedét. 

2020. február 12. 12:21

A Telenornál is előrendelhetők a Samsung Galaxy új csúcskészülékei

Tegnap este 8 órától a Telenornál is előrendelhető a Galaxy S20-család három új csúcskészüléke. Aki előrendeléssel vásárolja meg a telefonokat, akár három nappal a hivatalos megjelenés előtt megkaphatja készülékét.

2020. február 12. 10:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01

Életet menthet az ÉletMentő applikáció

2020. január 23. 14:20
online sportfogadás