Tovább bővül a Digitális Győr projekt

forrás Prim Online, 2006. december 2. 09:38
A 2003-ban indult Digitális Győr projekt, melynek végső célja az egész városban elérhető, szélessávú internet-hozzáférésen alapuló szolgáltatások feltételeinek megteremtése, decemberben új elemekkel járul hozzá a város gazdasági és társadalmi fejlődéséhez.
A nagyközönség előtt szeptemberben bemutatott rendőrségi térfigyelő rendszer és információs terminálok mellett tegnap a közterületi tájékoztatás javítására újabb, a mozgássérültek számára is hozzáférhető információs oszlopot helyeztek ki a város forgalmas és turisztikailag kiemelt fontosságú pontján, a Kazinczy utcában. A terminál funkciója a néhány hónappal ezelőttihez képest látványosan bővül: míg ez idáig a Győrrel kapcsolatos közérdekű információkhoz juthattak hozzá a felhasználók, mostantól mindegyik információs bázison keresztül, minden .hu-ra végződő weboldal látogatható lesz. A projekt későbbi szakaszában elektronikus önkormányzati szolgáltatások is elérhetők lesznek az információs oszlopokon.

A rendszer üzemeltetői folyamatos megfigyelés alatt tartják a terminálokat, ellenőrizve azok rendeltetésszerű használatát, illetve nyomon követve terheltségüket, hogy felismerjék az esetleges igényeket további információs központok felállítására.

Decemberben megvalósul még a projekt egy másik nagyszabású, a város fokozottabb közbiztonságát megvalósító eleme; december 20-án olyan tűzoltási bevetést támogató rendszert vezetnek be, amely alkalmas lesz arra, hogy a tűzfészek közelében tartózkodó tűzoltó sisakkamerájáról közvetített kép a parancsnoki jármű számítógépének monitorján megjelenjen.

A projekt irányítói következő lépésként Győr belvárosának teljes lefedését biztosító, vezeték nélküli információs hálózat beindítását határozták el. Ezt követően pedig egy olyan tömegközlekedési rendszert kívánnak kiépíteni, mely lehetővé tenné, hogy a forgalomirányítás valós idejű információkat kapjon a tömegközlekedési járatok telítettségéről és pillanatnyi helyzetéről.

A rendszer magába foglalja majd valamennyi hivatal már kiépített digitális hálózatát, s ez által megteremtődik az úgynevezett elektronikus önkormányzati ügyintézés technikai lehetősége, amely szintén a lakosság kényelmesebb ügyintézését szolgálná.

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

160 milliárd forintos iparág a hazai üvegipar

Az Európai Üvegipari Szövetség statisztikája szerint a síküveg globális piaci értéke 2020-ban elérte a 115 milliárd eurót, míg az iparág ebben az évben mintegy 186 ezer embert foglalkoztatott. Az Üveg Nemzetközi Éve szakmai programsorozata 2022-ben hazánkban is kiemelten foglalkozik az üveg ipari, gazdasági, valamint innovációs és fenntarthatósági szerepével. A hazai üvegipar nettó árbevétele az elmúlt három évben növekvő tendenciát mutat, ez a szám 2021-ben több, mint 160 milliárd forint volt. 

2022. május 20. 20:01

A BitMEX elindította Spot Trading szolgáltatását

A BitMEX a világ egyik legnagyobb kripto-kereskedő platformja bejelentette a BitMEX Spot Exchange szolgáltatás indulását, amely lakossági és intézményi kereskedők számára is egyszerűen elérhetővé teszi az azonnali kriptovaluta-kereskedést. A BitMEX európai kriptokereskedők körében végzett kutatása alapján a megkérdezettek több mint felének (55%) jelenleg is van kriptovalutája, a tranzakciók 80 százaléka pedig elérte az 1000 dollárt.

2022. május 20. 18:12

A kutatás hidakat épít a Seco ügyfelei felé

Rachid M'Saoubi szerepe a Seco Tools-nál vezető kutatási és fejlesztési szakértőként bonyolultnak tűnhet, számára azonban az a legfontosabb, hogy hidakat épít a tudományos világ és a Seco Tools és a vállalat ügyfeleinek igényei között, hogy megőrizhessék versenyképességüket és sikerességüket.

2022. május 20. 16:28

5 hasznos tipp: így vigyázz a mobilodra nyáron

A nyári időszakban igyekszünk az elmúlt hónapok hajtását kipihenni, megrohamozzuk végre a strandokat, fesztiválokat, vagy éppen a tengerpart felé vesszük az irányt. Bárhogyan is, egy biztos: a telefonunkat nem hagyjuk otthon – utazás, pihenés közben pedig a meghibásodás és a balesetek kockázata is nőhet. A Yettel most összegyűjtött 5 tippet, amivel biztonságban tudhatjuk eszközünket a nyári időszakban is, hiszen erre is érdemes ugyanúgy vigyázni ilyenkor, mint magunkra.

2022. május 20. 14:50

Okostelefonból POS-terminál

Kiugróan sikeres évet zárt az OTP Bank fintech leányvállalata, az OTP Mobil, amely széles körben kínál készpénzmentes fizetési és a mindennapi ügyintézést megkönnyítő szolgáltatásokat. A Simple megoldások „legfiatalabb tagja”, a SimpleBusiness alkalmazás a 2020-as elindítása óta négy, két QR-kód alapú és két fizetési linken alapuló lehetőséget kínál a vállalkozásoknak elektronikus fizetésre. Ez a csomag bővül most egy ötödik elemmel, a bankfüggetlen és sokoldalú érintéses fizetési funkcióval.

2022. május 20. 12:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20

Nívó-díjat kapott a Magyar Telekom

2022. április 29. 20:24