Ingyen WiFi Manchesterben is

Milkovits Gábor, 2006. december 3. 17:25
Manchester azt tervezi, hogy a város tágabb közigazgatási területének majdnem teljes lefedésével Európa legnagyobb ingyenes WiFi hálózatát hozza létre.
A tengerentúlon San Francisco, a kontinensen pedig Amszterdam az élő példa, a Nagy-Manchester 90%-ában igénybe vehető WiFi szolgáltatás azonban összesen 2,2 millió ember ellátását biztosítva, a legnagyobb volumenű vezeték nélküli szélessávú internetes szolgáltatás lesz Európában. A városi tanács által indított projekt egyúttal része annak a pályázatnak, amellyel Manchester a brit kormány „Digitális Kihívás Kezdeményezése” által egy kiválasztott régiónak biztosítandó, 3 millió fontos támogatást szeretné megszerezni. A WiFi forró pontok hálózata első körben 160, majd a jövőben több mint 600 négyzetkilométert fed le az északnyugat-angliai nagyvárosban és tágabb közigazgatási körzetében, amelyhez több önálló város is tartozik.

Eközben magán Anglián belül is versenyez egymással a kétféle, az ingyenes önkormányzati, valamint a magáncégek által finanszírozott, üzleti célú WiFi szolgáltatási modell. A konfliktus az Egyesült Államokban kezd kiéleződni, ahol több államban a szabadpiaci versenyt korlátozó tényezőként, be szeretnék tiltani az érdekelt cégek az állami vagy városi finanszírozású ingyen WiFi-t.
Kulcsszavak: Wi-Fi

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Páratlan okostelefonos fotózási élményt nyújt a Xiaomi új sorozata

A Xiaomi ma bejelentette a legújabb csúcskategóriás mobiltelefon szériájának, a Xiaomi 12T termékcsalád nemzetközi piacra való érkezését. A készülékeket a technológiai innovációk sora jellemzi, így mind a Xiaomi 12T Pro, mint a Xiaomi 12T a Xiaomi legújabb képalkotó rendszerét kapta meg. Akik kivételes teljesítményre, és a tartalomkészítéshez kreatív funkciókra vágynak, meg fogják találni a számításukat az új készülékekben.

2022. október 4. 18:40

Gyorsítósávon az önvezetés felé

A Széchenyi István Egyetem újabb mérföldkőhöz érkezett az 5G alkalmazási lehetőségei és az önvezető járművek kutatása terén. A győri mérnökök sofőr nélkül irányítottak egy személyautót a zalaegerszegi ZalaZONE tesztpályán a Magyar Telekom által biztosított 5G Campus mobilhálózat segítségével.

2022. október 4. 13:59

Tippek a lombhullató szezon fotózásához és videózásához

Vége a nyaralásnak, hűl az idő, és fokozatosan veszi fel a természet is őszi színeit. Az új évszak remek lehetőségeket biztosít arra, hogy kiránduljunk vagy utazzunk, ott pedig egyedi felvételeket készíthessünk. Akár bakancsot húzunk, akár autóba ülünk, akár csak az otthon melegéből szemlélünk, okostelefonunkkal príma fotókat és videókat alkothatunk.

2022. szeptember 30. 18:47

Vadonatúj kameratechnológiával jön a Mate 50 Pro

Bemutatta Magyarországon új zászlóshajó okostelefonját a Huawei. A HUAWEI Mate 50 Pro-t vadonatúj kameratechnológiával szerelték fel, amely a világon elsőként tíz fokozatú, változtatható rekeszértékű kamerával rendelkezik

2022. szeptember 30. 13:59

A Telekom bemutatja saját márkás okostelefonjait

A Google-lal közösen fejlesztett készülékek nem csak nagy felbontású kamerájukkal, premium dizájnjukkal, vagy hosszú üzemidejükkel hódíthatják meg a mobilpiacot, hanem az árukkal is. A T Phone 5G-vel és a T Phone Pro 5G-vel már sokkal több mindenki számára válhat kézzelfoghatóvá és elérhetővé az 5G-s felhasználói élmény*.

2022. szeptember 30. 12:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Netezz biztonságban! – kreatív pályázatot hirdet diákoknak az ESET

2022. október 5. 15:10

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00