Siemens a Belgacomnál és a BauMaxnál

Kovács Attila, 2006. december 5. 09:10
Hírek szerint a Siemens technológiájú IPTV viharos térhódítása figyelhető meg Belgiumban, illetve a Siemens kapta meg a jogot, hogy a BauMax barkácsáruházlánc integrált vállalatirányítási rendszerét működtesse.
Belgium legnagyobb telekommmunikációs szolgáltatója, a Belgacom a tervezettnél hamarabb lépte át a bűvös százezres határt, már ami az interaktív, digitális  IPTV-kínálatának előfizetői számát illeti. Az eredetileg 2006 végére tervezett számot már szeptemberben meghaladták. A szolgáltatás alapját a Siemens Surpass Home Entertainment nevű, kulcsátadásos végponttól-végpontig (end-to-end) terjedő IPTV megoldása adja, amely ADSL-en keresztül jut el a belga háztartásokba.

A Belgacom üzleti eredményességét jellemző ARPU (Average Revenue Per User) mutató 2006 első kilenc hónapjának átlagában 11,6 eurón állt, de a harmadik negyedévben emelkedést mutatott, nyilván a kiegészítő szolgáltatások mint pl. a "Rewatching TV" azaz a TV-műsorok újrajátszhatóságának bevezetése, továbbá a tárgykörök szerint ajánlott  különleges műsorok következtében. A Belgacom műsorszóró szolgáltatása kiterjed valamennyi tv-csatornára. Ajánlata  pay-per-view lehetőséget és mintegy 300 filmből álló digitális videotékát is magában foglal (video-on-demand). Különösen népszerű a labdarúgó-bajnoki mérkőzések tv-közvetítésekre való előfizetési lehetősége, amelyre a Belgacomnak exkluzív joga van. Különféle felmérések szerint a nézők kép- és hangminőséggel való elégedettsége igen magas fokú, és dicsérik a szolgáltató ajánlatának gyors bővülését. 

A jövőben a Siemens Business Services (SBS), a Siemens IT-szolgáltató ágazata kezeli majd a BauMax barkácsáruház-lánc SAP rendszerét. A rendszert több mint 7000 alkalmazott használja Ausztriában, Csehországban, Szlovákiában, Szlovéniában, Romániában és Magyarországon is. A szerződés időtartama 8 év. Korábban a piacvezető „csináld-magad”-specialista BauMax minden információtechnológiai megoldását házon belül kezelte, az SAP rendszer megjelenésével azonban a „csináld-magad” IT már a múlté. A jövőben az SBS lesz felelős minden SAP folyamatért, beleértve a szükséges IT infrastruktúra létrehozását is. Mindemellett az SBS kezeli majd a hardvert és végzi az adatbázis-kezelést, az SAP alapvető installációját, az operációsrendszer-karbantartást és felügyeli az alkalmazásokat. Korábban az SBS egy ügyfélkapcsolati (CRM) projekt kapcsán már bizonyított, így jutott hozzá az új megbízáshoz. Az outsourcing szerződésnek köszönhetően, az SAP rendszer szolgáltatásai úgymond „a konnektorból folynak” majd, anélkül, hogy az ehhez szükséges munkával a felhasználóknak maguknak kéne vesződniük.
Kulcsszavak: Belgacom IPTV Siemens

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ingyenes fedélzeti wifi a Telekom havidíjas ügyfeleinek

Január 30-tól teszt jelleggel díjmentes hozzáférést biztosít a fedélzeti internetszolgáltatáshoz havidíjas előfizetői számára a Telekom a Lufthansa-csoport meghatározott repülőgépein. 

2020. január 30. 14:53

Johannesnek nincs több kérdése

Az informatikai újságírást a nyolcvanas évek óta folyamatosan művelő kollégánk, Kis János – sokak számára csak Johannes – talán a halálát nem sokkal megelőző stroke és baleset következményeként, december 12-én, 65 éves korában elhunyt.

2019. december 16. 20:42

125 millió 25 televíziónak

Huszonöt televízió kap közel 125 millió forintos támogatást a rendszeresen jelentkező hírműsorok, közéleti és kulturális magazinműsorok készítését támogató pályázat második fordulóján. E heti ülésén – többek között – erről döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A grémium ezen kívül a Keszthely 93,4 MHz közösségi használatára a Mária Rádió szolgáltatóját hirdette ki a pályázat nyertesének, továbbá nyilvántartásba vette egy szombathelyi és egy szentesi frekvencia pályázati felhívását. A testület elfogadta a négy társszabályozó szakmai szervezet félévi beszámolóit is.

2019. szeptember 18. 19:53

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

Négyéves a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szélessávú szolgáltatásokat összehasonlító portálja, a Szélessáv.net, amely az elmúlt egy évben 211 kihelyezett mérőeszközzel több mint 1,3 millió mérést végzett el. Ezzel kapcsolatban a hatóság egy reprezentatív felméréséből az is kiderült, hogy 2018-ban az internetezők – 58 százaléka – leginkább az otthoni internetes telefonálásra panaszkodott, amit a videotelefonálásra (56%) és az online filmnézésre (52%) vonatkozó elégedetlenség követett.

2019. augusztus 19. 09:35

Gyorsabb lesz a net néhány baranyai iskolában

Közel féltucat baranyai iskolában lesz nagysebességű internetkapcsolat ősztől a Vannet technológiájával. Az állami fejlesztési program célja a digitális tananyagok elterjesztése és az oktatási célú WIFI-hálózatok elérése.

2019. július 15. 10:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03
online sportfogadás