Synergon: Cisco IP telefonok a Raiffeisen Bankban

forrás Prim Online, 2006. december 6. 11:21
A Synergon Cisco IP telefónia megoldást szállított a Raiffeisen Bank részére.  Az új IP telefonrendszerek kiépítésével a bank jelentős költségmegtakarítást ért el.
A Raiffesen Bank Zrt. 2003 őszén kezdte el hároméves fióknyitási projektjét. A bank a fióknyitásokat megelőzően egy átfogó voice szolgáltatási felmérést kért, kiemelt figyelemmel a telefonhálózat területén megvalósítható megoldásokra, amelynek eredményeként a bank üzleti céljainak hosszú távon leginkább megfelelő megoldás, az IP telefon technológia került ki nyertesként. A bank többfordulós tender és tesztelés alapján alvállalkozóként a Synergont kérte fel a Cisco alapú IP telefonhálózat kialakítására. Az új fiókok kialakítása mellett a projekt része volt a régi fiókok telefoncseréje is. 

Az eddig eltelt 3 év alatt a Bank a Synergon szakembereinek támogatásával 52 új fiókot és 70 régi fiókot épített ki Cisco IP telefonhálózattal.

A rendszer központi hívásvezérlését és adminisztrációját jelenleg két darab 7835-ös 4.1-es verziójú CallManager látja el, ezekhez kapcsolódik több mint 1500 db IP telefonkészülék. A CallManagereken redundáns központi hívásirányítás és terheléseloszlás garantálja a nagyfokú üzembiztonságot. A bank fiókhálózata közötti közvetlen hívások a fióki 2620-as és 2811-es gateway funkciót is ellátó routereken lépnek ki, ami jelentős költségmegtakarítást biztosít. Az IP telefonhálózat és a Bank központjában meglévő nagy teljesítményű, korszerű PBX típusú telefonközpont közötti forgalmat egy 60 híváscsatornás központi 3600-as gateway bonyolítja. A mobiltelefonok hívási költségének csökkentése érdekében a régióközpontokba IP/GSM gateway-ek telepítésére került sor.

A bank a Cisco IP telefonrendszer bevezetésével jelentős költségmegtakarítást ért el. A meglévő informatikai és kommunikációs berendezések illesztése, valamint az igényelt telefonfunkcionalitás kialakítása során alapvető problémák nem merültek fel. A Raiffeisen Bank Zrt. fiókhálózatának bővítése tovább folytatódik.
Kulcsszavak: bank IP Cisco Synergon

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

„Élj sokszínűen!” üzeni a Xiaomi az új Redmi Note 12 sorozattal

A Xiaomi bejelentette a piacon már jó ideje várt Redmi Note 12 sorozatot. A népszerű termékcsaládhoz négy készülék tartozik: a Redmi Note 12 Pro+ 5G, a Redmi Note 12 Pro 5G, a Redmi Note 12 5G, és a Redmi Note 12. 

2023. március 29. 17:11

Új csúcskategóriás okoseszközöket mutat be a Huawei Európában

Számos új csúcskategóriás terméket mutatott be a Huawei március 23-án Kínában. Az innovatív eszközök között szerepel a HUAWEI P60 Pro és a HUAWEI Mate X3 zászlóshajó okostelefon, a HUAWEI MateBook X Pro notebook, a HUAWEI WATCH Ultimate okosóra és a HUAWEI FreeBuds 5 vezeték nélküli fülhallgató. Az új termékek hamarosan Európában is elérhetőek lesznek, a bemutatót május 9-én, Münchenben tartja a gyártó.

2023. március 23. 16:33

Minőségi mobilra vágyik a magyar, kedvezményes áron

A közelmúltban zajlott barcelonai Mobil Világkongresszuson számos készülékgyártó mutatott be új mobilokat: a csúcskészülékek bejelentése mellett jól kirajzolódó tendencia a középkategória erősödése. A Yettel adatai szerint a magyar mobilhasználók többsége is a középkategóriás, jó érték-arányú telefonokat részesíti előnyben, és kifejezetten keresik az akciókat. Most induló promóciójában a szolgáltató 0 forintért hazavihető HONOR X7a készülékkel támogatja, hogy a megbízható hálózat élményét ügyfelei megoszthassák egymással.

2023. március 23. 13:59

Az MVM NET és a CETIN közösen tesztelte az 5G-t

Az MVM NET Zrt. és a CETIN Hungary Zrt. városi környezetben és agrárgazdaságban tesztelte, hogyan lehet gazdaságosan 5G hálózatot kiépíteni és működtetni olyan helyszíneken, ahol ezt az 5G alapú alkalmazások elterjedése, illetve az adatforgalom növekedése szükségessé teszi. A független, integrált infrastruktúra-szolgáltatók a teszt tapasztalatai alapján megállapították: fenntarthatósági és gazdaságossági szempontok miatt sok esetben a hálózatot célszerű egyetlen szolgáltatónak kiépíteni és üzemeltetni, majd azon több operátor számára szolgáltatást nyújtani.

2023. március 22. 17:09

Minden, amit érdemes tudni a HONOR Magic5 széria kijelzőtechnológiájáról

A fejlett kijelzőtechnológiák terén végzett, átfogó kutatás és fejlesztés (K+F) figyelemre méltó eredménye a HONOR Magic5 sorozat, amely a Magic5 Lite és a Magic5 Pro készülékeket foglalja magába. Az innováció és a csúcstechnológia iránti rendíthetetlen elkötelezettségével a HONOR a Magic5 sorozatával ismét új mércét állított fel a mobiltelefonok kijelzőjének iparágában.

2023. március 21. 18:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08