Biometrikus rendszert tesztelnek a Heathrow-n

Kiss Ádám Zoltán, 2006. december 7. 10:40
A Londoni reptéren ujjlenyomat- és íriszszkenneléssel azonosítják az utasokat, felkészülve a biometrikus azonosítók bevezetésére.
Az Emirates és a Cathay Pacific Airways Dubaiba és Hongkongba tartó, valamint onnan érkező járatain a kezdik meg az éles tesztelést. A mintegy 2000 utasra méretezett mintához az utazók önként jelentkezhetnek, a részvétel tehát nem kötelező.

A MiSense által felállított rendszer többfunkciós, alap és teljes üzemmódban is kipróbálják, így a tesztelés a legegyszerűbb azonosítástól a több szempontú összetett vizsgálatig terjed.

A brit reptéri hatóságok szerint az új biometrikus rendszer úgy növeli a légikikötők biztonsági szintjét, hogy közben lerövidülhet a sorban állással töltött idő. A többek között az Accenture, az IER, a Raytheon Systems, a Sagem Defense Securite által alkotott konzorcium éppen ezért arra számít, hogy az utasok egy idő után nem valamilyen személyiségi jogaikat sértő procedúrának, hanem az utazást megkönnyítő eljárásnak tekintik az új rendszer, ami így igen hamar népszerű lehet. A rendszer és a tesztelés költségeit nem tették közzé, de minden vállalat állja a saját alrendszere költségit. A brit hatóságok hasonló rendszerek bevezetését tervezik 2010-re a főbb reptereken, pályaudvarokon és kikötőkben is.
Kulcsszavak: személyazonosítás

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egy szünetmentes sikertörténet

Hogyan biztosítsuk a folyamatos áramellátást igénylő elektronikus eszközeink biztonságát? Erre a kardinális kérdésre már több mint fél évszázada létezik válasz: a szünetmentes tápegységek a kezdeti modellek óta számottevő fejlődésen mentek keresztül, napjainkban pedig már az energiaellátás szempontjából is meghatározó szerepelt töltenek be. A UPS-technológia evolúcióját az Eaton szakértői foglalták össze.

2022. augusztus 18. 14:05

2024-re a hazai Wi-Fi hálózatok több mint 60 százaléka korszerűsítésre szorulhat

Átalakította az életünket a világjárvány alatt elterjedt távmunka, amelyet jó néhány munkáltatónál részben vagy teljesen megtartottak. Megtapasztaltuk, hogy a „szakadozó internet” (valójában a hálózat túlterhelt, nem jól tervezett) mennyire ellehetetleníti a hatékony munkavégzést, megnehezíti a gördülékeny meetingelést. 

2022. augusztus 17. 18:43

2022. július legveszélyesebb kártékony programjai

Check Point Software Technologies Ltd., a világszerte vezető szerepet betöltő cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat kutatórészlege, a Check Point Research (CPR) kiadta legújabb, 2022 júliusára vonatkozó Global Threat Index elemzését. A jelentés szerint az Emotet tartja magát a legyakrabban előforduló kártékony programok listáján, annak ellenére is, hogy globális hatása 50%-kal csökkent júniushoz képest.

2022. augusztus 17. 11:20

Hogyan válasszunk laptopot a sulikezdésre?

Ahogyan az elmúlt időszakban a felnőtteknél hibrid munkavégzés alakult ki, a gyerekeknél is teljesen általánossá vált, hogy az egyik tanárnál kézzel kell megírni a leckét a munkafüzetben, a másik tanár pedig e-mailben várja a házi feladatot. Ráadásul a kikapcsolódáshoz és szórakozáshoz, illetve a barátokkal való kapcsolattartáshoz is egyre nagyobb arányban használnak számítógépet, laptopot vagy tabletet a fiatalok. 

2022. augusztus 15. 16:48

Kulcsszerepe lehet az okostechnológiának a tanulásban

Sokat tehetnek a szülők az iskolakezdésre készülve is azért, hogy megkönnyítsék gyerekeiknek a tanulást. Ebben kulcsszerep az okoseszközöknek juthat, amelyek a hagyományos tankönyvekkel szemben nem csak az információt bocsátják rendelkezésre, hanem az agy bal és jobboldali féltekét egyszerre működtetve hatékonyan segítik az információ megértés és rögzítését, élményt kínálva a gyerekeknek. A MediaMarkt egy tanulásmódszertani tréner segítségével járta körbe, hogy melyek a legfontosabb eszközök az élménytanuláshoz.

2022. augusztus 14. 13:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Indul a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. augusztus 15. 12:31

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

2022. augusztus 11. 11:21

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40