Intelligens stadion az Arsenálnál

forrás Prim Online, 2006. december 8. 17:17
Az Arsenal FC – mely legalább annyira globális üzleti vállalkozás, mint futballklub – a CA-t válaszotta az Emirates Stadion üzemeltetési szoftverének beszállítójaként.
A 2006 júliusában megnyitott 60 ezer férőhelyes aréna működésének középpontjában egy olyan – vendéglátó, szórakoztató és jegyértékesítő rendszerekből álló – hálózat áll, amely a beléptetőkapuktól a VIP-páholyok videolejátszási funkciójáig mindent vezérel. Az új rendszer jóval fejlettebb és bonyolultabb, mint a Highbury Stadion korábbi megoldása, ezért – a szolgáltatás minőségét befolyásoló hibák megakadályozása érdekében – üzemeltetésük proaktív felügyeletet igényel. A Highbury 20 szervere helyett például az Emiratesben 60 szerver működik, a hálózatba kapcsolt elektronikus POS (EPOS) eszközök száma pedig a költözéssel 25-ről 500-ra nőtt. E rendszerek teljesítménye és megbízhatósága kulcsfontosságú az Arsenal üzleti működésének sikeréhez.

„Egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak, hogy a beléptetőkapuk felmondják a szolgálatot meccsnapon, és mi ne tudjunk a problémáról előre, vagy legalább rögtön a hiba fellépése után” – magyarázza Paul Farmer, az Arsenal informatikai vezetője. „A CA IT-üzemeltetési szoftverével még azelőtt azonosítani tudjuk a problémákat, hogy leállna a szolgáltatás, vagy ha mégis hiba lép fel, gyors reakcióval azonnal el tudjuk hárítani azt, illetve át tudunk állni a tartalékrendszerre.”

Az Arsenal a Unicenter Network and Systems Management, a Unicenter Service Level Management és a Unicenter Management Portal megoldásokat vásárolta meg. Ezekkel a szoftverekkel a klub figyelni és elemezni tudja létesítménye IT-teljesítményét és részletesebb felügyeleti információkat tud szolgáltatni az IT-infrastruktúráról. Az Arsenal FC már korábban telepítette a CA néhány termékét az infrastruktúra és a kritikus (mission critical) adatok megbízhatóságának és rendelkezésre állásának javítására, valamint a 200-nál is több felhasználói munkaállomás biztonságának fenntartására. E termékek közé tartozik a Unicenter Asset Management és az e-mail rendszer felügyeletét végző CA Message Manager.

  • Az Arsenal 1886-ban jött létre, amikor a Woolwich Arsenal fegyvergyár munkásainak egy csoportja elhatározta, hogy futballcsapatot alapít. A Royal Arsenal név felvétele előtt a klub a Dial Square néven működött. 1891-ben a klub professzionális sportegyesületté alakult és Woolwich Arsenalra változtatta nevét. 1893-ban csatlakozott a futball-ligához. A következő 100 évben az Arsenal fantasztikus eredményeket ért el: tizenháromszor nyerte meg a bajnokságot, tízszer az FA Kupát, kétszer a Liga Kupát és egy-egy alkalommal az Európai Kupagyőztesek Kupáját és a Vásárvárosok Kupáját.

Az Arsenal becslések szerint 30 milliós szurkolótáborral rendelkezik világszerte. Drukkerei közül 2 millióan az Egyesült Királyságban, 11 millióan Európa más országaiban, 12 millióan Ausztráliában és Ázsiában, 2 millióan Afrikában és 2 millióan Észak-Amerikában élnek.

Az Arsenal története fontos mérföldkövéhez érkezett az idén, amikor átköltözött az elmúlt 93 évben otthonául szolgáló Highbury Stadionból a modern, 60 ezer férőhelyes Emirates Stadionba. Az új létesítmény négy szintből áll: az alsó és a felső szint 51 ezer fő befogadására képes, ezen kívül van egy vállalati VIP páholyszint és egy exkluzív klub VIP-szint, együtt 9000 férőhellyel. A bővítés, valamint a páholy- és klub-szintek bevezetése jelentősen megnöveli a meccsekből származó bevételt és hozzájárul a klub tartós sikeréhez. Az Emirates a világ legfejlettebb és legnagyobb jegyárbevételt generáló futballklub-stadionja, amely újfent megerősíti a világ vezető sportklubjai közt számon tartott Arsenal pozícióját – a futball világában éppúgy, mint azon kívül.
Kulcsszavak: sport CA

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Itt a kriptoról is mindent tudó ChatGPT és AI-képgenerátor

Kriptovilággal kapcsolatos, mesterséges intelligencián alapuló chatbotot és ingyenes AI-alapú képalkotó technológiát fejlesztett a Binance. A Bicasso nevű programban olyan alkotásokat hozhatunk létre a mesterséges intelligencia segítségével, amiket eddig inkább csak sci-fikben tudtunk elképzelni. 

2023. március 29. 15:43

A Fujitsu európai partnerkapcsolatra lép a Nuixszal

A Fujitsu kibővítette partnerkapcsolatát a nyomozati analitikai és hírszerzési szoftvereket szállító Nuixszal az adatvédelmi, valamint a bűnözés és csalás elleni megoldások piacán. A Fujitsu európai portfóliójába felvett Nuix termékekkel az ügyfelek megbízhatóan értelmezni tudják működési területük bármilyen adatát.

2023. március 29. 14:15

Marad vagy múlik az online kereskedelem térhódítása?

Az elmúlt években elképesztő mértékű átalakuláson ment keresztül az e-kereskedelem, nem csak Magyarországon, de szerte a világban. A Covid okozta korlátozások, lezárások kényszerűen megváltoztatták a fogyasztási szokásokat, a személyes vásárlási alkalmak jelentősen visszaestek, egyik napról a másikra megnőtt az igény az online jelenlétre. Mások mellett erről is szó lesz május 11-én, a magyar e-kereskedelem napján, melynek apropójából hamarosan összegyűlnek a szektor fontos szereplői.

2023. március 28. 20:16

Új tőkealap létrehozását jelentette be a Schneider Electric

Világszinten közel 800 millió, Afrika Szaharától délre eső részén pedig több mint félmilliárd ember nem jut hozzá elektromos áramhoz, ami jelentős mértékben akadályozza a térség fejlődését. A Schneider Electric az elefántcsontparti Abidjanban tartott nemzetközi fórumon egy új befektetési alap létrehozását jelentette be, illetve olyan megoldásokat mutatott be, amelyek könnyebbé tehetik az energiához való hozzáférést Afrikában is. A társaság saját fenntarthatósági céljainak részeként arra készül, hogy 2025-re 50 millió embert juttat világszerte tiszta és megbízható energiához.

2023. március 28. 18:43

Kkv-kra szabott vállalatirányítási rendszert mutatott be az SAP

A GROW with SAP célzottan kis- és középvállalkozások számára kínál felhőalapú vállalatirányítási rendszert, amely gyorsaságot, kiszámíthatóságot és folyamatos innovációt tesz lehetővé. A gyorsan üzembe helyezhető GROW with SAP ügyfeleit ugyanazok a jó gyakorlatok segítik, amelyek a világ iparági vezetőit is támogatják döntéseikben.

2023. március 27. 20:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08