Siemens: IMS és One Network a Távol-Keleten

Kovács Attila, 2006. december 9. 09:21
A Fujian Telecom (FT), a China Telecom (Kína legnagyobb telekom szolgáltatója) leányvállalata a Siemens Networks üzletágat bízta meg egy IP-alapú multimédia-alrendszer (IMS) megvalósításával és öt évre szóló gondozásával. Ennek segítségével az FT számos multimédiás szolgáltatást fog majd kínálni mind fix- mind mobilhálózati előfizetőinek.
Ez már a konvergens hálózati technikára szóló második kínai megrendelés a Siemensnek. Az új IMS-platformot azokon a Fujian (Fu Csien) tartományban egész évben tartott vásárokon fogják használni, amelyek rendezőinek már hosszú évek óta az FT nyújt telekommunikációs szolgáltatásokat, illetve hátteret. Ezek most az IMS révén kibővülnek, és a marketinget és reklámot is támogatják, valamint valós idejű esemény-koordináció kialakításához adnak eszközöket. Sőt, a vásárlátogatók is magasabb színvonalú kiszolgálást kaphatnak akár fix- akár mobilhálózaton át, pl. check-in szolgáltatást a VIP-szállóvendégeknek, időjárás-jelentést; a későbbiekben pedig IP-alapú hang- és adatszolgáltatásokat, mint amilyen a Voice-over-WLAN  és az IP-Centrex. Az egyetlen platform (IMS) megléte biztosítja, hogy az FT-nek nem kell többféle hálózatot kiépítenie, vagyis költséget takaríthat meg.

A hongkongi ITU Telecom World/3G World Congress rendezvényen volt a Siemens “One Network” koncepció teljes infrastruktúrájának premierje. A Siemens Networks üzletág új koncepciója hozzásegíti a rádióhálózatok üzemeltetőit, hogy „kordában tarthassák” költségeiket: e szerint ugyanazon bázisállomás egyidejűleg GSM és UMTS (W-CDMA) állomásként is üzemeltethető, miáltal a meglévő GSM infrastruktúra (antennák, kábelek, és fontos bázisállomás-komponensek) maximális hatékonysággal használható ki, a hálózat minden szakaszát beleértve. A „One Network” termékcsalád legújabb tagjai egyszerre GSM- és UMTS-képesek , így  lehetővé teszik UMTS-adatoknak a GSM 900 MHz-es frekvencián való átvitelét a hálózat-eléréstől kezdve az alaphálózaton át a transzport-hálózatig és a hálózat-vezérlésig. A másik „One Network”-újdonság a Surpass hiD 3100 típusnevű Mobile Access Gateway rendszer. Ez a TDM, ATM és IP protokollok szerint végez adattovábbítást a mobil transzport-hálózatban, így ideális interfészt biztosít a rádió- és a transzport-hálózat között. Ennek az „Any-to-any“ vagyis „bármit bármibe” funkcionalitásnak, a leendő szabványok (mint  pl. LTE ) támogatásának és a DSL-hálózatokhoz  való kapcsolódás lehetőségének köszönhetően a vonalbérletek akár 80%-kal is csökkenthetők.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Okostelefonként és tabletként is használható a Mate Xs

A Huawei Technologies Fogyasztói Üzletága bemutatta a vállalat legújabb összehajtható okoskészülékét, a Mate Xs-t. A gyártó a legfejlettebb technológiákkal szerelte fel az egyszerre okostelefonként és tabletként is használható, 8”-es FullView kijelzővel érkező eszközt, amelynek hajlékonyságáért folyékony fémből készített zsanérok és több mint száz finom alkatrész felel. A Mate Xs a Huawei legújabb 5G-képes chipjére épül, ezáltal az egyik legerősebb és leggyorsabb 5G-okostelefon lesz a kategóriájában, míg fotózás élményét négy kamera és számos egyéb innováció támogatja.

2020. február 24. 19:30

Szupergyors fotózás a Sony új készülékével

A Sony bejelentette, hogy az első 5G kapcsolódási lehetőséggel rendelkező okostelefonjával erősíti tovább Xperia kínálatát. A Xperia 1 II gyorsasága által alkalmas arra, hogy a felhasználók könnyedén fogyasszanak és készítsenek tartalmakat, valamint olyan piacvezető Sony technológiákkal látták el.

2020. február 24. 19:01

OLED kijelzőt kapott a Sony új okostelefonja

A Sony bejelentette az Xperia 10 II okostelefont, mely egy új, kiemelkedő középkategóriás modell a szórakoztató elektronikai eszközeik portfóliójában.

2020. február 24. 18:33

Elérhető áron kínál prémium kamerafunkciókat az LG 2020-as K okostelefon-szériája

Az LG Electronics (LG) bejelentette 2020-as K-szériáját, azaz a K61, K51S és K41S modellekből álló legújabb középkategóriás okostelefon-sorozatot. Az új készülékek megújult kamerarendszerükkel, multimédia-funkcióikkal és stabil teljesítményükkel első osztályú felhasználói élményt kínálnak anélkül, hogy a vásárlóknak mélyen a zsebükbe kellene nyúlniuk. Az eddig csak az LG felsőkategóriás készülékeiből ismert prémium funkciókkal az új telefonok még napjaink kiélezett mobilpiaci versenyében is ideális választást jelentenek.

2020. február 23. 13:34

A Cisco megjósolta mi várható 2023-ra

A Cisco legújabb Annual Internet Report előrejelzése szerint 2023-ra a világ mobilkapcsolatainak több mint 10%-át teszik majd ki az 5G kapcsolatok, amelyek átlagos sebessége 575 Mbp/s lesz, vagyis 13-szor gyorsabb, mint egy átlagos mobil kapcsolat. Ez a teljesítmény lehetővé teszi a mesterséges intelligencia (AI), valamint a különböző IoT-alkalmazások elterjedését, beleértve többek között az önvezető autókat, az okosvárosokat és a hálózatba kapcsolt egészségügyi eszközöket. 

2020. február 23. 10:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03
online sportfogadás