Biztonságosabb és takarékosabb ügyvitel kihelyezett szerverrel

forrás Prim Online, 2006. december 11. 11:29
A VIVAnet három hónapja megnyitott szerverterme, a Szervergalaxis több olyan szolgáltatási csomagot kínál, amelyeket kis- és középvállalatok számára dolgoztak ki. Az elmúlt negyedév szolgáltatási tapasztalataiból megállapítható, hogy az üzleti ügyfelek számára igen előnyös a szerverek működtetésének outsourcing formája – az előnyök elsősorban a biztonság és a költségek terén jelentkeznek.
A kihelyezett szerverekkel már olyan hálózati feladatok is megoldhatók, amelyeket korábban csak a fizikailag is helyben lévő szerverekre bíztak. A kihelyezés egyik legfőbb feltétele, hogy egy cég és a szerverterem közt megszakításmentes kapcsolat legyen – ezt a feltételt egy minőségi eszközökkel felszerelt szerverterem már képes biztosítani. „Az outsourcing megoldás már az egy irodában lévő gépek összekötésére is biztonságos, költséghatékony megoldás” – mondta dr. Bödecs Béla, a VIVAnet ügyvezetője. „Természetesen figyelembe kell venni a hálózaton futó alkalmazások sávszélesség- igényét, de ez csak a cégek igen kis részénél, speciális alkalmazásoknál jelenthet korlátot, az irodai és ügyviteli alkalmazásoknál nem.”

Azok a cégek, amelyek eddig is több telephelyen tevékenykedtek, tartalmi szempontból is úgy alakították ki informatikai rendszereiket, hogy azok igazodtak az online adatáramlás feltételeihez - ezek számára egyértelműek a szervertermi megoldások előnyei. Az egyre olcsóbb és biztonságosabb szélessávú elérések pedig már azon cégek számára is megfontolandóvá teszik a szerverek kihelyezését, amelyek egy telephelyen, vagy akár egy irodahelyiségben alkalmaznak hálózatot. A sávszélességet minden esetben érdemes a szolgáltatóval való konzultáció alapján kiválasztani.

„A szervereket igen különböző célokra alkalmazhatják, az adatbázis-kezeléstől az információ-elosztási funkciókon keresztül a terminálszerverekig, és ezek mind kifinomult adminisztrációs feladatokat igényelnek” – mondta dr. Bödecs Béla. „Ezeket a feladatokat, mint például az adatok hozzáféréséhez való jogosultság kiosztása és visszavonása, egy cég maga kívánja kezelni, és ennek nincs korlátja: ez szintén megvalósítható online módon. Magában a szerverteremben csak a fizikai felügyelet szükséges.”

A VIVAnet Szervergalaxisban több cég is olyan terminálszervert helyezett el, amelyen tipikusnak mondható irodai alkalmazások futnak, így egy iroda munkaállomásai terminálokként működve férnek hozzá a szövegszerkesztőhöz vagy a levelezési programhoz. Egy 20 fős irodánál már csak a hálózati karbantartáson komoly mértékű megtakarítás jelentkezik, nem beszélve a leállási idő minimalizálásából adódó, az üzleti tevékenység jövedelmezőségében jelentkező előnyökről.

„A szervertermi szolgáltatások minősége, a racionális árú szélessávú elérések, köztük az egyre népszerűbb ADSL 2+, valamint az online üzemmódra is optimalizált alkalmazások mind abba az irányba mutatnak, hogy a legkülönbözőbb méretű és tevékenységű vállalatok körében egyre népszerűbbek lesznek a szerverelhelyezési megoldások. Ennek természetesen az is a feltétele, hogy a szervertermi szolgáltatók rendelkezzenek olyan tudással, hogy hasznos tanácsokat adjanak ügyfeleiknek informatikai rendszerük kialakításához” – mondta dr. Bödecs Béla.
Kulcsszavak: szerver hosting VIVAnet

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új Philips modell az egyszerűbb közös munka érdekében

A Philips monitors széles portfóliójához egy olyan új modell csatlakozik, amely megfelel a videohívások új sztenderdjeinek: a Philips 34E1C5600HE.

2022. június 30. 20:11

Még mindig sokan kockáztatnak nem jogtiszta szoftverekkel

A legtöbben tisztában vannak a nem jogtiszta szoftverek használatának veszélyeivel, ennek ellenére a felhasználók 30%-a még mindig nem megbízható forrásból származó programokat részesít előnyben – derül ki a Microsoft Magyarország megrendelésére készült felmérésből.

2022. június 30. 15:23

A Sony bemutatja az új „INZONE” PC-s gaming periféria márkát

A Sony bejelentette az INZONE-t, egy új játékkiegészítő-márkát PC-s játékosok számára, amely élesíti az érzékeket és maximális játékbeli teljesítményt biztosít. Az INZONE monitorok elképesztő, nagy felbontású és dinamikatartományú képpel, a fejhallgatók pedig kiváló hangzással és 360 Spatial Sound for Gaming funkcióval rendelkeznek. 

2022. június 30. 11:27

A Check Point a videórendszer megoldások számára kínál IoT-biztonságot

Az új partneri együttműködés révén a Check Point IoT nanotechnológiája beépül a Provision-ISR biztonsági videórendszer eszközökbe, aminek köszönhetően azok az iparág legbiztonságosabb CCTV kameráivá válnak.

2022. június 29. 19:45

Vizsgálják az 5G-hálózatok elektromágneses sugárzását

Közös tesztmérésekkel vizsgálják az 5G-hálózatokból eredő elektormágneses sugárzást a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szakemberei. A Nemzetközi Sugárvédelmi Szövetség (IRPA) kétévente megrendezett konferenciáján a két szervezet közös mintamérési projektjét is bemutatták június 4-én a Kongresszusi Központban. 

2022. június 28. 17:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24