Biztonságosabb és takarékosabb ügyvitel kihelyezett szerverrel

forrás Prim Online, 2006. december 11. 11:29
A VIVAnet három hónapja megnyitott szerverterme, a Szervergalaxis több olyan szolgáltatási csomagot kínál, amelyeket kis- és középvállalatok számára dolgoztak ki. Az elmúlt negyedév szolgáltatási tapasztalataiból megállapítható, hogy az üzleti ügyfelek számára igen előnyös a szerverek működtetésének outsourcing formája – az előnyök elsősorban a biztonság és a költségek terén jelentkeznek.
A kihelyezett szerverekkel már olyan hálózati feladatok is megoldhatók, amelyeket korábban csak a fizikailag is helyben lévő szerverekre bíztak. A kihelyezés egyik legfőbb feltétele, hogy egy cég és a szerverterem közt megszakításmentes kapcsolat legyen – ezt a feltételt egy minőségi eszközökkel felszerelt szerverterem már képes biztosítani. „Az outsourcing megoldás már az egy irodában lévő gépek összekötésére is biztonságos, költséghatékony megoldás” – mondta dr. Bödecs Béla, a VIVAnet ügyvezetője. „Természetesen figyelembe kell venni a hálózaton futó alkalmazások sávszélesség- igényét, de ez csak a cégek igen kis részénél, speciális alkalmazásoknál jelenthet korlátot, az irodai és ügyviteli alkalmazásoknál nem.”

Azok a cégek, amelyek eddig is több telephelyen tevékenykedtek, tartalmi szempontból is úgy alakították ki informatikai rendszereiket, hogy azok igazodtak az online adatáramlás feltételeihez - ezek számára egyértelműek a szervertermi megoldások előnyei. Az egyre olcsóbb és biztonságosabb szélessávú elérések pedig már azon cégek számára is megfontolandóvá teszik a szerverek kihelyezését, amelyek egy telephelyen, vagy akár egy irodahelyiségben alkalmaznak hálózatot. A sávszélességet minden esetben érdemes a szolgáltatóval való konzultáció alapján kiválasztani.

„A szervereket igen különböző célokra alkalmazhatják, az adatbázis-kezeléstől az információ-elosztási funkciókon keresztül a terminálszerverekig, és ezek mind kifinomult adminisztrációs feladatokat igényelnek” – mondta dr. Bödecs Béla. „Ezeket a feladatokat, mint például az adatok hozzáféréséhez való jogosultság kiosztása és visszavonása, egy cég maga kívánja kezelni, és ennek nincs korlátja: ez szintén megvalósítható online módon. Magában a szerverteremben csak a fizikai felügyelet szükséges.”

A VIVAnet Szervergalaxisban több cég is olyan terminálszervert helyezett el, amelyen tipikusnak mondható irodai alkalmazások futnak, így egy iroda munkaállomásai terminálokként működve férnek hozzá a szövegszerkesztőhöz vagy a levelezési programhoz. Egy 20 fős irodánál már csak a hálózati karbantartáson komoly mértékű megtakarítás jelentkezik, nem beszélve a leállási idő minimalizálásából adódó, az üzleti tevékenység jövedelmezőségében jelentkező előnyökről.

„A szervertermi szolgáltatások minősége, a racionális árú szélessávú elérések, köztük az egyre népszerűbb ADSL 2+, valamint az online üzemmódra is optimalizált alkalmazások mind abba az irányba mutatnak, hogy a legkülönbözőbb méretű és tevékenységű vállalatok körében egyre népszerűbbek lesznek a szerverelhelyezési megoldások. Ennek természetesen az is a feltétele, hogy a szervertermi szolgáltatók rendelkezzenek olyan tudással, hogy hasznos tanácsokat adjanak ügyfeleiknek informatikai rendszerük kialakításához” – mondta dr. Bödecs Béla.
Kulcsszavak: szerver hosting VIVAnet

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új Dell monitorok a hatékony munkakörnyezetért

Ahogy egyre több vállalat tér át a hibrid munkavégzési modellre, úgy lesznek fontosabbak az olyan technológiák, amelyek munkahelytől és munkakörtől függetlenül segítik az alkalmazottak együttműködését. A dolgozók a tartalomkészítőktől és mérnököktől kezdve az adatelemzőkig és marketingszakemberekig mindannyian azt a tökéletes munkakörnyezetet keresik, amelyben a leghatékonyabban tudnak dolgozni. A Dell a legújabb üzleti monitoraival pont ezt a célt tűzte ki: magasabb szintre emelik a munkavégzést és az alkalmazottak hatékonyságát.

2021. január 22. 13:11

Keskeny és elegáns Philips monitor

Az új 288E2UAE Philips monitor (28 hüvelyk / 71,1 cm) 4K felbontásával, 10-bites IPS paneljével, USB 3.2 SuperSpeed adatátvitelével és vékony, vonzó dizájnjával tökéletes választás azon vevők számára, akik stílusos megjelenésű és professzionális szintű teljesítményt keresnek munkához és szórakozáshoz. Igen nagy 4K felbontásának és hihetetlen 157 ppi pixelsűrűségének köszönhetően a képe extrém éles, míg az 1,07 milliárd szín, a 119% sRGB lefedettség és a 2 alatti DeltaE színhelyesség gondoskodik a képek ragyogó és természetes megjelenítéséről. 

2021. január 21. 20:17

A Dell Technologies a legújabb eszközeivel alkotja újra a munkakörnyezetet

A Dell Technologies újonnan bemutatott termékei és szoftverei átformálják a munkavégzés módjait a legjobb teljesítmény érdekében. Intelligens és kollaboratív eszközeinek új porfóliójával alakítja át a munkakörnyezetet, hogy elősegítse a rugalmas, nem helyhez kötött munkavégzést és tanulást.

2021. január 21. 16:59

7 mód, ahogyan a kártevők bejuthatnak az eszközeinkbe

A legelterjedtebb fenyegetésnek számító kártékony szoftverek napi szinten nehezítik meg a netet használók életét. A legtöbben hallottak már a különféle kártevőkről és veszélyeikről, de vajon az is köztudott, hogy ezek hogyan, milyen módon férkőznek be az eszközökbe? Az ESET szakértői bemutatják a legnépszerűbb módszereket.

2021. január 21. 15:12

UR kobotok problémamentes távvezérlése a COVID-19 idején

A COVID-19 járványhelyzet változtatásokat hozott a gyártók életébe: szükségessé vált az otthoni munkavégzéssel kapcsolatos irányelvek lefektetése, a társadalmi elhatárolódás követelményeinek való megfelelés, a munkaerőhiány és a távollét pedig létező munkaügyi problémává nőtte ki magát. Számos gyártó vezette be a kobotok használatát termelésének átalakítása vagy az üzletmenet folytonosságának fenntartása érdekében. De mi történik abban az esetben, ha probléma lép fel a kobot működése során és nincs a helyszínen személyzet? Mi van, ha új gyártásra kell átprogramozni a kobotot, de nincs senki a helyszínen, aki hozzá tudna férni a munkacellához? Mi van, ha a kobot működésével kapcsolatos adatokra lenne szüksége, de az üzem le van zárva? Lehet-e programozni a kobotot anélkül, hogy utána fertőtleníteni kellene a munkacellát?

2021. január 21. 13:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás