EU - a távközlési miniszterek támogatják a barangolási díjak csökkentését

MTI Sajtóadatbank, 2006. december 12. 08:30
Az Európai Unió távközlési miniszterei hétfőn előzetes támogatásukat adták azokhoz az uniós tervekhez, amelyek a mobilszolgáltatásban a barangolási díjak erős csökkentését irányozzák elő.
Viviane Reding az információs társadalomért és médiaügyért felelős uniós biztos, aki szorgalmazza a terv elfogadását, végső soron olyan mértékű barangolási díjakat szeretne, amelyeket az egyik szolgáltató számít fel a másik szolgáltató hálózatára történő telefonálásáért az unión belül. A terv a mobilszolgáltatók heves ellenállást váltotta ki, mondván, hogy már sokat csökkentettek díjaikon és a drákói intézkedések lassítják beruházásaikat. A terv lehetőséget ad a szolgáltatóknak, hogy maguk csökkentsék áraikat, de aki ezt nem teszi, arra az új szabályozás életbe lépésétől számított hat hónap múlva érvényes lenne a megállapított átlag.

A mobiltelefon-szolgáltatók barangolási díjai (roaming) továbbra is nagyon magasak Európában - derül ki az Európai Bizottság Brüsszelben novemberi közleményéből, amely az Eurobarométer nevű uniós közvélemény-kutatás adatain, valamint a nemzetközi barangolás díjszabásának közelmúltbeli alakulásán alapul.

Az európai mobiltelefonálók továbbra is 46 eurót fizetnek egy külföldön kezdeményezett négyperces beszélgetésért roaminghasználattal. Ám bizonyos esetekben egy ilyen hívás akár több mint 12 euróba is kerülhet.

Az uniós polgárok túlnyomó többsége szerint az EU-nak közbe kell lépnie, hogy az unión belüli külföldi utazások során kezdeményezett és fogadott hívások díja ne legyen jóval magasabb, mint a belföldieké. A mobilhasználók 70 százaléka támogatja, hogy uniós szabályozással csökkentsék a barangolási díjakat Európa-szerte.
Kulcsszavak: mobilszolg roaming EU

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tippek a lombhullató szezon fotózásához és videózásához

Vége a nyaralásnak, hűl az idő, és fokozatosan veszi fel a természet is őszi színeit. Az új évszak remek lehetőségeket biztosít arra, hogy kiránduljunk vagy utazzunk, ott pedig egyedi felvételeket készíthessünk. Akár bakancsot húzunk, akár autóba ülünk, akár csak az otthon melegéből szemlélünk, okostelefonunkkal príma fotókat és videókat alkothatunk.

2022. szeptember 30. 18:47

Vadonatúj kameratechnológiával jön a Mate 50 Pro

Bemutatta Magyarországon új zászlóshajó okostelefonját a Huawei. A HUAWEI Mate 50 Pro-t vadonatúj kameratechnológiával szerelték fel, amely a világon elsőként tíz fokozatú, változtatható rekeszértékű kamerával rendelkezik

2022. szeptember 30. 13:59

A Telekom bemutatja saját márkás okostelefonjait

A Google-lal közösen fejlesztett készülékek nem csak nagy felbontású kamerájukkal, premium dizájnjukkal, vagy hosszú üzemidejükkel hódíthatják meg a mobilpiacot, hanem az árukkal is. A T Phone 5G-vel és a T Phone Pro 5G-vel már sokkal több mindenki számára válhat kézzelfoghatóvá és elérhetővé az 5G-s felhasználói élmény*.

2022. szeptember 30. 12:40

Magyarországra is megérkezett a HUAWEI nova 10 okostelefon

Új készülékkel bővült a HUAWEI nova sorozat: a nova 10 okostelefon úttörő, 60 MP felbontású előlapi kamerával, valamint fotós- és videós funkciók széles választékával új szintre emeli a szelfizést és a vlogolást. A készülék a 66W-os HUAWEI SuperCharge gyorstöltéssel akár már 35 perc alatt teljesen feltölthető.

2022. szeptember 30. 11:21

Redmi A1: az eddigi legmegfizethetőbb Redmi

A Xiaomi bejelentette, hogy megkezdi a Redmi A1 sorozat értékesítését. Az új, belépő szintű Redmi termékcsaládot elegáns design és sokrétű funkcionalitás jellemzi, kiváló felhasználói élményt biztosítva már a 50.000 forint alatti árkategóriában is. 

2022. szeptember 28. 20:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38