Firefoxhoz készült Google Toolbar magyarul

forrás Prim Online, 2006. december 13. 20:42
Mától magyarul is elérhető a Firefoxhoz szánt legújabb Google Toolbar, azaz magyar nevén az Eszköztár, amelynek béta verziója olyan új tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik, hogy a felhasználó személyre szabott keresési beállításokat használjon, így hatékonyabban találhat rá a keresett tartalomra.
A Google Eszköztárat úgy fejlesztették, hogy megkönnyítse az internet használatát és lehetővé tegye a keresett információ lehető leggyorsabb és legegyszerűbb elérését. Segítségével a felhasználó bármilyen honlapról hozzáférhet a Google keresőjéhez anélkül, hogy előbb a Google oldalára látogatna. A felhasználók örömére a Google Eszköztár Béta immár Firefoxhoz is kínálja azokat a szolgáltatásokat, amelyek korábban csak Explorerhez voltak elérhetők, beleértve a személyre szabható gombokat, online könyvjelzőket és az új megosztási lehetőségeket.

Az Eszköztár testreszabható a felhasználói gombokkal, amelyek segítségével egy kattintással betölthetjük kedvenc oldalaink RSS híreit. A különböző híroldalak főcímeit például közvetlenül az Eszköztáron olvashatjuk el, így a számunkra legfontosabb információkhoz azonnal hozzájuthatunk.
 
A felhasználó könyvjelzőket hozhat létre annak érdekében, hogy kedvenc oldalai mindössze egy kattintásra legyenek tőle. A könyvjelzőket a felhasználó a saját Google postafiókjába menti, így bármely számítógépről hozzáférhetőek. Például ha a felhasználó a munkahelyén jelöl meg egy érdekes cikket, amit csak később szeretne elolvasni, ezentúl az otthoni számítógépről is  könnyedén hozzáférhet a lementett könyvjelzőhöz, egyszerűen csak be kell lépnie saját Google fiókjába.

Ezen túlmenően a bővített megosztási funkció megkönnyíti a honlap tartalmának továbbítását Gmail-en, csupán a kívánt szövegrészt kell kiválasztani majd egy elegáns mozdulattal a „Küldés” gombra kattintani.

A Firefox-hoz készült Google Eszköztár béta-verziója világszerte már 26 nyelven érhető el. Az ingyenesen letölthető alkalmazás Windows XP/2000 SP3+, Mac OS X 10.2+ vagy Linux operációs rendszeren futtatható és a következő linkről tölthető le: http://tools.google.com/firefox/toolbar/FT3/intl/hu/

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új minősítés: szemkímélő kijelző

Komoly elismerésben részesültek az LG OLED paneljei: a kijelzők teljesítették a független minősítési eljárások globális vezető vállalata, a német TÜV Rheinland szigorú feltételeit, így kiérdemelték a szervezet „szemkímélő kijelző” minősítését.

 

2019. szeptember 18. 10:59

Magyar IT-fejlesztéssel elemzik az afrikai és ázsiai gyerekek kézmosási szokásait

A vezető hazai big data cég, a Starschema intelligens adatelemző rendszerét használja a seattle-i székhelyű Splash, amely világszerte közel félmillió, mélyszegénységben élő gyermek számára biztosít tiszta ivóvizet és tisztálkodási lehetőséget. Az amerikai non-profit szervezet a budapesti csapat megoldása révén kap pontos képet arról, hogy tevékenysége milyen hatást gyakorol a gyermekek higiéniai szokásaira, általános egészségi állapotára és az iskolai hiányzásokra.

2019. szeptember 17. 10:12

Okosautós infotainment-rendszert mutatott be az LG

Az LG az idei Frankfurti Autószalonon (IAA) mutatja be a Microsoft hálózatba kapcsolt járműplatformját (Microsoft Connected Vehicle Platform, MCVP) integráló, járművekbe szánt új LG webOS infotainment-rendszert (Auto In-Vehicle Infotainment, IVI). A webOS Auto és az MCVP kombinált erősségeinek kihasználásával az IVI sokféle információt gyűjt és továbbít többek között a vezető állapotáról, az ajtó helyzetéről vagy akár az alkalmazáshasználatról.

2019. szeptember 16. 08:18

5 tipp a digitális útonállók elkerülésére

A legtöbb vállalatnál napjaink slágertémájának számít a digitális átalakulás, mivel a modern megoldások segítségével a szervezetek jobb termékeket és szolgáltatásokat kínálhatnak ügyfeleiknek. Ez azonban biztonsági kockázatokat is felvet, hiszen a digitális térben a támadási felület is nagyobb a kiberbűnözők számára. A Micro Focus szakértői bemutatják azt az öt lépést, amelyek segítségével a szervezetek jelentősen csökkenthetik a digitális átállással járó veszélyek számát.  

2019. szeptember 15. 08:14

A PSD2 feltételeinek is megfelel a Trident HSM védelmi megoldása

Az i4p HSM modulja egyedüli hazai fejlesztésű termékként kínál olyan szintű adatvédelmet, amely megfelel az eIDAS és a hamarosan Magyarországon is alkalmazandó PSD2 feltételeinek.

2019. szeptember 13. 08:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás