A Gartner szerint a Vista az utolsó nagy Windows-kiadás

Milkovits Gábor, 2006. december 15. 13:45
A Gartner a héten több jóslatot is közölt a technológiai ágazat jövő évére vonatkozóan, amelyek közül talán a legérdekesebb a nagyszabású Windows-kiadások végét prognosztizáló volt.
A neves piackutató álláspontja szerint a jövőben a Microsoft is azt az egyre elfogadottabb módszert követi majd, amely a teljesen megújított verziók időszakonkénti kibocsátása helyett inkább a folyamatos, rugalmasabb frissítést részesíti előnyben. Ez azt jelenti, hogy a Windows az eddigiekhez hasonlóan változatlanul néhány évenként teljesen megújul majd, ez azonban fokozatosan, és nem egyszerre fog bekövetkezni. Mindezek alapján a Gartner szerint a 2007. januárban megjelenő Vista lesz az utolsó olyan Windows operációs rendszer, amely nagy hírverés mellett, teljesen új köntösben kerül a piacra.

A piackutató a blogokkal kapcsolatban is érdekes bejelentést tett: eszerint a jelenlegi folyamatok adatai alapján a divathullám 2007 első felében tetőzik majd, nagyjából 100 millió bloggerrel, ezután azonban visszaesés következik. Ennél aggasztóbb, hogy a Gartner jóslata alapján 2010-re a mobiltelefon-tulajdonosok 60%-a szabadon nyomon követhető lesz világszerte, ami a terrorizmus elleni védekezés ürügye alatt a magánszféra védelmét feloldó intézkedéseknek lesz köszönhető. A kormányok ilyen irányú lépéseit részben az őket befolyásoló nagy cégek marketing-megfontolásai is vezérlik.

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új Philips modell az egyszerűbb közös munka érdekében

A Philips monitors széles portfóliójához egy olyan új modell csatlakozik, amely megfelel a videohívások új sztenderdjeinek: a Philips 34E1C5600HE.

2022. június 30. 20:11

Még mindig sokan kockáztatnak nem jogtiszta szoftverekkel

A legtöbben tisztában vannak a nem jogtiszta szoftverek használatának veszélyeivel, ennek ellenére a felhasználók 30%-a még mindig nem megbízható forrásból származó programokat részesít előnyben – derül ki a Microsoft Magyarország megrendelésére készült felmérésből.

2022. június 30. 15:23

A Sony bemutatja az új „INZONE” PC-s gaming periféria márkát

A Sony bejelentette az INZONE-t, egy új játékkiegészítő-márkát PC-s játékosok számára, amely élesíti az érzékeket és maximális játékbeli teljesítményt biztosít. Az INZONE monitorok elképesztő, nagy felbontású és dinamikatartományú képpel, a fejhallgatók pedig kiváló hangzással és 360 Spatial Sound for Gaming funkcióval rendelkeznek. 

2022. június 30. 11:27

A Check Point a videórendszer megoldások számára kínál IoT-biztonságot

Az új partneri együttműködés révén a Check Point IoT nanotechnológiája beépül a Provision-ISR biztonsági videórendszer eszközökbe, aminek köszönhetően azok az iparág legbiztonságosabb CCTV kameráivá válnak.

2022. június 29. 19:45

Vizsgálják az 5G-hálózatok elektromágneses sugárzását

Közös tesztmérésekkel vizsgálják az 5G-hálózatokból eredő elektormágneses sugárzást a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szakemberei. A Nemzetközi Sugárvédelmi Szövetség (IRPA) kétévente megrendezett konferenciáján a két szervezet közös mintamérési projektjét is bemutatták június 4-én a Kongresszusi Központban. 

2022. június 28. 17:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24