Zsebtolvajok ellen: riasztóval ellátott kártya

Kiss Ádám Zoltán, 2006. december 19. 10:05
A zsebtolvajok működését nehezíti meg egy új eszköz, mely bankkártya kinézete ellenére egy riasztó, mely éles hangjelzéssel adja tudtunkra, hogy éppen lopják a tárcánkat.
A legtöbb kártyánál nagy veszélyt jelent, ha ellopják, különösen igaz ez a komolyabb, külföldön is szívesen elfogadott dombornyomásos kártyákra, hiszen ezeket csak le kell húzni egy terminálon, és pinkód nélkül is lehet velük vásárolni. A probléma megoldására fejlesztettek ki egy igen egyszerű kis szerkezetet, ami egy egyszerű riasztó. Annyiban más azonban elődjeinél, hogy elsőre megtévesztően hasonlít egy bankkártyára, különösen mivel azzal szinte megegyező méretű. A No Touch Alarm Card nevű termék lényege, hogy amennyiben bekapcsolt állapotban van, a beleépített fényérzékelő azonnal aktiválja, és éles sípoló hangot ad ki. A legtöbb zsebtolvaj a lehető leggyorsabban megszabadul a pénztárcától, hiszen ez egyértelmű bűnjel, így általában méterekre a tett elkövetésétől már egy szemetesbe dobják a tokot. A kivett kártyák már nem annyira gyanúsak, miért is ne lehetne valakinél több bankkártya. Éppen erre épít a No Touch Alarm Card, a tulajdonosnak így reális esélye van visszaszerezni a hang alapján nyomon követhető értékeit. Az apróság egy ki-be kapcsolóval van ellátva, és óriási előnye, hogy mindössze 15 dollárba kerül, és máris 24-féle különböző mintával gyártják, hogy ne ismerhessék ki azonnal a zsebtolvajok.
Kulcsszavak: bankkártya

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A természetes fény és a beépíthető lámpák

A természetes fény lételemünk, pozitívan hat testi-lelki jóllétünkre. Nincs is szebb egy csodálatos napkelténél, mely beragyog otthonunk ablakán. A reggeli napfény képes az egész napunk hangulatát pozitívan befolyásolni. Viszont az évszakok és az időjárás váltakozása miatt sajnos nem érheti mindig kellő (nap)fény lakásunkat. Ezért is fontos nagy hangsúlyt fektetnünk a természetes és a mesterséges fények egyensúlyára. 

2019. október 16. 20:46

Az ideális őszi, otthoni program

Itt a zordabb, esős idő, tagadhatatlanul megérkezett az ősz. Még a gyerekek nagy kedvencét, a pocsolyákban való ugrálást is meg lehet unni egyszer. Ilyenkor a hűvös kinti program után nincs is jobb, mint a meleg szobában leülni és társasozni egy nagyot. Mikor a család apraja-nagyja összegyűlik, kezdődhet a maratoni társas party.

2019. október 16. 15:14

Sminkelés állatkísérletektől mentes készítményekkel

A The Body Shop egyértelműen elkötelezett az igazán fontos dolgok mellett. Ennek megfelelően az általuk forgalmazott valamennyi smink készítmény teljes egészében mentes az állatkísérletektől.

2019. október 16. 13:12

Brit Care kutyaeledel

A rohanó világ és a modernizáció nemcsak minket, embereket érint olykor negatívan, hanem házi kedvenceinket is. Korunk népbetegségei – a keringési- és szívpanaszok, a daganatos megbetegedések vagy a cukorbetegség – visszavezethetők a stresszes életmódra. Gyógyításuk pedig sajnálatos módon sok esetben nem lehetséges, vagy nagy költségekkel jár.

2019. október 15. 18:17

Lepd meg kedvesed egy egyedi ajándékkal az évfordulótokon!

Itt van lassan a megismerkedésetek évfordulója? Egy alkalom, ami más, mint a többi, és nem akarsz csak egy virággal vagy bonbonnal odaállítani? Ez egy nagyon dicséretes dolog, mivel a kapcsolatotok különleges, így egyedi és személyre szóló ajándékkal érdemes még emlékezetesebbé tenned! Mi megmutatjuk, hogy mit és honnan adhatsz az ilyen alkalmakra.

2019. október 15. 13:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás