A Siemens hosszabbít a Magyar Telekomnál

Kovács Attila, 2006. december 19. 16:10
A Siemens Communications ma bejelentette, hogy életciklus-támogatást nyújt a Magyar Telekom EWSD távbeszélőközponti/alközponti hálózata számára.
A Magyar Telekom az Siemens Networksöt bízta meg digitális alközponti hálózatának teljes életciklusra szóló karbantartási feladataival. A megbízás értelmében a Siemens távközlési hálózatokkal foglalkozó leányvállalata biztosítja a legnagyobb magyarországi telekommunikációs cég számára szükséges szoftver csomagokat és a hálózati infrastruktúra folyamatos szervizelését. A szerződés 2010 végéig szól.

A megállapodás újabb állomását jelzi a Siemens és a Magyar Telekom között fennálló, sok évre visszatekintő együttműködésnek. A megbízás szolgáltatás keretében a Siemens támogatást nyújt a Magyar Telekom vezetékes telefóniára vonatkozó középtávú tervei megvalósításához, de lehetővé teszi az új távközlési technológiák igénybe vételét is. Az együttműködés a fenntartási és üzemeltetési támogatást éppúgy magában foglalja, mint a TDM-hálózat számára történő szoftverfrissítést. 

Az EWSD vezetékes alközponti hálózat működtetésének alapja a Siemens „Network Care Complete” szolgáltatása, amely hosszú távon biztosítja a hálózat problémamentes üzemelését, s ezzel védi a távközlési vállalat befektetéseit. A rendszer három részből – egy karbantartási, egy ehhez tartozó teljes körű felügyeleti és egy alkalmazási csomagból – áll.

A karbantartási csomag mind a hálózat-fenntartási mind pedig az üzemeltetési (menedzsment) rendszer számára lehetővé teszi a szoftverfrissítést. A felügyeleti csomag részei az online ügyfélszolgálat, a hibadiagnosztizálási és probléma-megoldási szolgáltatás valamint a hét minden napján 24 órán keresztül elérhető sürgősségi szerviz, amely biztosítja a hálózat rendelkezésre állási mutatóinak magas szinten tartását. Az alkalmazási csomag az új szoftverek gyors felinstallálását, beállítását és hálózati integrációját segíti elő.  A szolgáltatás felhasználójaként a Magyar Telekom 2010-ig pontosan megtervezheti az EWSD alközponti hálózat működtetésével kapcsolatos költségeit.
 
Kulcsszavak: Siemens Magyar Telekom

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Okostelefonként és tabletként is használható a Mate Xs

A Huawei Technologies Fogyasztói Üzletága bemutatta a vállalat legújabb összehajtható okoskészülékét, a Mate Xs-t. A gyártó a legfejlettebb technológiákkal szerelte fel az egyszerre okostelefonként és tabletként is használható, 8”-es FullView kijelzővel érkező eszközt, amelynek hajlékonyságáért folyékony fémből készített zsanérok és több mint száz finom alkatrész felel. A Mate Xs a Huawei legújabb 5G-képes chipjére épül, ezáltal az egyik legerősebb és leggyorsabb 5G-okostelefon lesz a kategóriájában, míg fotózás élményét négy kamera és számos egyéb innováció támogatja.

2020. február 24. 19:30

Ultraszéles gaming képernyő az AOC-tól

A képernyő-specialista AOC piacra dobja a 88,98 cm (35 hüvelyk) képátlójú AOC AGON AG353UCG modellt, amely a követező generációs AGON 3 sorozat tagja és a széles körben elismert AG352UCG6 ultraszéles monitor továbbfejlesztett változata. 

2020. február 24. 15:01

Újabb termékek a Dell Technologies kínálatában

A Dell Technologies új peremhálózati megoldásokat jelentett be, melyek segítenek a vállalatoknak feldolgozni és értékes információvá alakítani a legváltozatosabb helyekről származó, több milliárd eszközben rejlő adathalmazt. A bővített portfólió olyan innovációkat tartalmaz mint a kompakt edge szerver, egy kisméretű moduláris adatközpont, továbbfejlesztett telemetriafelügyelet és egy streamelemző platform.

2020. február 24. 09:24

A Cisco megjósolta mi várható 2023-ra

A Cisco legújabb Annual Internet Report előrejelzése szerint 2023-ra a világ mobilkapcsolatainak több mint 10%-át teszik majd ki az 5G kapcsolatok, amelyek átlagos sebessége 575 Mbp/s lesz, vagyis 13-szor gyorsabb, mint egy átlagos mobil kapcsolat. Ez a teljesítmény lehetővé teszi a mesterséges intelligencia (AI), valamint a különböző IoT-alkalmazások elterjedését, beleértve többek között az önvezető autókat, az okosvárosokat és a hálózatba kapcsolt egészségügyi eszközöket. 

2020. február 23. 10:51

Rangos díjat kapott az Epson két nyomtatója

A Seiko Epson Corporation bejelentette, hogy a Surecolor SC-P7500 és a Surecolor SC-P9500 nagy formátumú nyomtatói nyertek az iF Design Award 2020 versenyen, amelyet a hannoveri iF International Forum Design GmbH rendez.

2020. február 22. 11:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03
online sportfogadás